» »

Tušmobil MINGL ODBIT mnenje?

Tušmobil MINGL ODBIT mnenje?

Alen5 ::

Pozdravljeni,

zanima me vaše mnenje o paketu in nasplošno o Tušmobilu. Signal, kvaliteta itd.

Hvala.

Scorpia ::

Na slo-tech imaš že kar nekaj tem, o tem kakšno je omrežje. Glede paketa, pa vsak ve za sebe, koliko porabi. Načeloma ima tuš odlične pakete, kjer drugi operaterji ne morejo konkurirati.
////

black ice ::

Ko lovi, lovi. Če ni signala pa hudič šmentan ne dela.

SosedLojze ::

Poleg tega ti Moneta ne dela na Tušmobilu.

hojnikb ::

black ice je izjavil:

Ko lovi, lovi. Če ni signala pa hudič šmentan ne dela.

maš m@ roaming..
#brezpodpisa

Adminer ::

Imel tušmobil pred 2 leti.
Obup. Signala včasih ni bilo cel dan zato sem moral biti na Mobitel omrežju (roaming).
Pa tudi mobilni internet je zelo slab.
Hitrost ni bila niti 1 Mbps.
Sedaj sem na mobitelu in sem zelo zadovoljen.

GTX970 ::

Moj nasvet, preden karkoli podpišeš& se vežeš.

Testiraj delovanje vsaj 1 teden na predplačniški simki.

feryz ::

Če si v večjih mestih in se iz njih ne ganeš, vzemi, če si sa sela ali veliko potuješ, beži čim dlje stran.

Izaso ::

GTX970 je izjavil:

Moj nasvet, preden karkoli podpišeš& se vežeš.

Testiraj delovanje vsaj 1 teden na predplačniški simki.


Sam sem hotel predlagati ravno to, da je fajn da stestiraš, saj imaš en teden možnost, da preizkusiš njihovo omrežje koliko ti odgovarja, kjer se ti giblješ in se tako najboljše odločiš. Ker raznoraznih padalcev na teh forumih je velik in eni kar nekaj pišejo samo da napišejo. Razlika med Tušmobilom 2 leti nazaj in sedaj je kot noč in dan!

Drugače pa je paket Mingl Odbit hud paket. Za to ceno nikjer ne dobiš boljšega!

hojnikb ::

pa daš še tistih 2.90€ na mesec zram za roaming, pa si mirn..
#brezpodpisa

printer ::

Edino tolko za info, ce ogromno uporabljas internet, sicer so dvignili za 5 giga predno ti omejijo hitrost.

Hitrost prenosa podatkov paketa MINGL ODBIT v radijskem omrežju Tušmobila se za uporabnike, ki so paket sklenili od 6.10.2014 dalje, po porabljenih 5 GB omeji na največ 128 kbit/s. Uporabnikom ki so paket sklenili pred 6.10.2014, se do 1.11.2014 po porabljenih 2 GB hitrost omeji na največ 128kbit/s, od 1.11.2014 pa se hitrost prenosa podatkov po porabljenih 5 GB omeji na največ 128 kbit/s.

Ostalo pa se mas tukaj.

http://www.tusmobil.si/pogoji-ponudbe-n...

hojnikb ::

lepo, da so dvignal prenos podatkov.
5GB je pa že semi uporabno in je za 18€ kr ok deal.
#brezpodpisa

Filipko ::

hojnikb je izjavil:

lepo, da so dvignal prenos podatkov.
5GB je pa že semi uporabno in je za 18€ kr ok deal.


Ja tole je pa dober deal, pa tudi hitrost ki se potem omeji na 128 kbit/s je še enkrat večja kot pa recimo pri Simobilu pri paketu Gigastik, kjer je hitrost samo 64kbit/s! Tale Mingl Odbit kr rula :)

Alen5 ::

hvala za odgovore. Bom stestiral tisti tedn in potem bomo vidli.

Ja zanima me mnenje TRENUTNIH uporabnikov, ne pa odgovorov "par let nazaj je biu obup itd.

urosz ::

Moja izkušnja:
1. septembra sem šel iz simobila na tušmobil in vzel paket MINGL ODBIT. "Rezervirali" so mi telefon, ki ga tisti trenutek niso imeli na zalogi. Okej. Omrežje slabo, prenos podatkov katastrofalen. Pa sem iz Murske Sobote. Po 3 tednih jih kličem, kako je stanje z telefonom, ki ga čakam. Ne vejo nič, ne morejo poizvedeti nič, nisem edini da čakam, blabla. Tu mi je že prekipevalo. Počakal še 1 teden, premaknilo se ni nič, nobenega glasu, omrežje klasika slabo. 1. oktobra sem šel na telekom, vzel DŽABEST2000 in preko kode od "ITAK FRENDA" imam za 20€ praktično neomejeno storitev. Tudi telefon, ki sem ga želel, so imeli na zalogi.

Tako da, če povzamem. Na tušmobilu sem za 18€ imel neomejeno storitev, nisem pa imel signala, telefona, LTE-ja. Na Telekomu imam za 20€ (+doplačilo za telefon seveda) enako neomejeno storitev, najboljši signal, telefon, LTE, vse..

Črto potegnite pa sami ;)

Liniss ::

Alen5 je izjavil:

hvala za odgovore. Bom stestiral tisti tedn in potem bomo vidli.

Ja zanima me mnenje TRENUTNIH uporabnikov, ne pa odgovorov "par let nazaj je biu obup itd.


Najboljše da stestiraš sam ja, tako bo še najbolj sigurno. Ker padalcev, ki pišejo o nekaj letih nazaj je veliko. Glede na to da pri Tušmobilu še največ vlagajo v tehnologijo se stvari hitro spreminjajo.

theBill ::

Res veliko vlagajo v tehnologijo ja, Mobitel in Smobil oba ze furata LTE, pri Tusu ne duha in sluha o tem, niti ne vedo, ali ga bodo sploh kdaj imeli. Daj raje zadrzi take izjave zase.

hojnikb ::

kr lepo poglej zemljevid pokritosti danes in eno leto nazaj... dost vlagajo v to..
#brezpodpisa

daark018 ::

Sem uporabnik Tušmobila že približno 5 let. Od začetka je bilo res bolj bogo, sedaj pa ni več nekih velikih problemov.
V Ljubljani internet dela super, v Novem mestu in okolici tudi (meni je HSDPA hitrost dovolj in ne vem zakaj bi rabil LTE). Iz lastnih izkušenj lahko povem, da v kakšnih "bogu iza nogu" krajih dela internet celo hitreje kot pri Mobitelu in Simobilu, ponekod pa pač slabše (vsak ima prednosti in slabosti).
Se pa včasih zgodi, da za kakšno sekundo zmanjka signala in potem pride nazaj (vendar se to ne zgodi pogosto). Se pa nisem nič ukvarjal s to težavo, tako da ne vem zakaj pride do tega.

hojnikb ::

itk pa ima tušmobil m@ roaming, tako da ko njihovega omrežja zmanjka, avtomatsko preklopi. Seveda se potem posebi zaračuna, ampak če se pogosto nahajaš v takem obmoćji, pač razkiraš tistih 2.9EUR za m@ roaming z vkjučenimi enotami (jasno sem ne sodi podatkovni prenos).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Maxl ::

theBill je izjavil:

Res veliko vlagajo v tehnologijo ja, Mobitel in Smobil oba ze furata LTE, pri Tusu ne duha in sluha o tem, niti ne vedo, ali ga bodo sploh kdaj imeli. Daj raje zadrzi take izjave zase.


LTE se aktivno testira, začetek delovanja za komercialne namene bo bojda še letos. Sicer so pa zavezani, da do maja 2015 pokrijejo 25% prebivalstva z LTE-jem. Če nimaš informacij ne zavajaj. Se trudijo na polno in do konca leta bojo vse antene 3G+ only.

Sam uporabljam Tušmobil in do sedaj nisem imel nič več težav z omrežjem kot prej na Mobitelu, niti v mestu (Ljubljana), niti izven mesta (relacija LJ-Vrhnika recimo).

theBill ::

hojnikb je izjavil:

kr lepo poglej zemljevid pokritosti danes in eno leto nazaj... dost vlagajo v to..

Temu se rece capljanje zadaj. Vlaganje v novo tehnologijo pomeni da si pred konkurenco, v SLO to dela samo Mobitel, Simobil mu pocasi sledi, za Tusmobil pa beri prvi stavek.

Glede testiranja, testirali so ze lani, ko naj bi tudi ob koncu leta 2013 zaceli z izgradnjo LTE omrezja, in kje so zdaj? Tam kot pred enim letom, testirajo.

Kako bolje lovi v dveh vukojebinah od nestetih, ki obstajajo zaradi geografske razgibanosti nasega ozemlja, tudi ni noben faktor. Ze bezen pogled na zemljevid baznih postaj pove vse in tu sploh ni kaj za debatirat.

Sicer naj si pa vsak sam izbere omrezje, nekateri ste ocitno zaradi nekaj nizje cene pripravljeni sprejemati kompromise v kvaliteti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: theBill ()

hojnikb ::

meni je čisto vseeno, ker tako plačam enako če sem v tuš omrežju al pa m@ roamingu (voice/sms) :)
#brezpodpisa

GTX970 ::

Maxl
Se trudijo na polno in do konca leta bojo vse antene 3G+ only.

Kaj bo z uporabniki (in teh ni malo), ki jim telefon podpira samo 2G ?

hojnikb ::

mah, sj nebodo ugasnal 2gja no :)
#brezpodpisa

Pinzl ::

Prej sem bil velik zagovornik Tušmobila! Oh kako se se motil.
Dokler zadeve delujejo je tušmobil super. Pri nas doma bolje lovi kot Telekom, zato sem ga tudi 4 leta nazaj vzel.

No, ko pa gre kaj narobe, si pa lahko prišparaš muke in kar takoj prekineš naročnino in greš drugam.

Žal mi je samo da smo eno leto nazaj doma vsi pri tušmobilu vzeli vezavo. Tisti dan, ko vezava pri starših poteče ju prestavim drugam. Tako, do bo pač tuš ostal brez naših 100€.

dottor ::

Sem že 5 let pri njih pa do sedaj nobenega problema. Tudi prodajalci (vsaj v PE Koper) so prijazni in vejo kaj prodajajo. Bil sem že povsot pa do sedaj še nisem ostal brez signala, še v določenih predelih Trsta lovi Tušmobil :)
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

CallMeAl ::

Tudi sam sem med tistimi, ki imamo s Tušmobilom dobre izkušnje (4 leta sem njihov uporabnik). Glede dileme o menjavi operaterja pa je postopek povsem enak kot pri ostalih operaterjih:
- najprej je treba pogledati kje ima operater postavljene bazne postaje: http://www.svetidej.com/projekti/mobiln... . Vsaj blizu doma in službe/šole je kar pomembno, da je pokritost OK. Potem pa se lahko preveri še kako je na ostalih lokacijah, kjer se pogosto zadržujemo.
- če je možno (to je tudi stvar volje), se naredi še test omrežja. Konkretno Tušmobil ponuja brezplačno testno obdobje: http://www.tusmobil.si/dodatne-ugodnost... .

Dejstvo je, da trenutno po ugodnosti (z vidika "heavy user"ja) noben paket v SLO ni blizu Mingl Odbitemu. Res pa je tudi, da na vsaki lokaciji tega paketa ni mogoče v celoti izkoristiti (kar velja seveda tudi za pakete drugih operaterjev).

pavlekbuyer ::

Mogoč ne spada sem, ampak, ma kdo izkušnje z Sony Xperia E3? Ker jo mislim vzet prek Tušmobilovega paketa MINGL DRZEN. :D

jusv ::

Soliden telefon. Ima 4 GB polnilnika, 1GB RAM,.. Ni lih velik, je pa drugače dober. Tukaj maš še en review http://www.gsmarena.com/sony_xperia_e3-...
Drugače pa se mi zdi cena za ta telefon preko mingl drzen kar dobra, še posebej, ko majo sedaj ta bon...Prihraniš kar konkretno.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Dosan ::

4GB notranjega pomnilnika se ZELO hitro zafila, in ko nimaš več dovolj prostora da bi updejtal ali namestil kako novo aplikacijo si v riti. Kakršenkoli telefon ki ima manj kot 6-8GB notranjega pomnilnika dandanes pomoje ni več zares uporaben, razen če boš uporabljal samo SMS pa telefon aplikacijo (in potem je smartphone itak brezveze zate). Ne moreš vsega prestaviti na SD kartico, toliko in toliko prostora mora vsaka aplikacija zasesti na notranjem pomnilniku =/ Imam zelo nezahtevnega uporabnika doma (klici, smsi, občasen mejl in fotka), ki ima telefon s samo 4GB spomina in se po pol leta nobene aplikacije ne da več posodobiti, prestaviti, itd.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tušmobil omrežje

Oddelek: Mobilne tehnologije
499955 (8014) Dzhimen
»

Telemach prevzel Tušmobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
10733774 (24215) MKC00
»

tušmobil - nov paket najbližji 1500 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6319674 (13389) Filipko
»

tušmobil neomejeni mingl (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13635569 (30420) Bobr123
»

TUŠMOBIL - paketi FREE (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18543849 (32579) OChack

Več podobnih tem