» »

NBA 2K14

NBA 2K14

primozzzz ::

Je že kdo sprobal? Se jo splača mal preigrat v prostem času.. Kakšni so prvi vtisi?
NI PODPISA

cordoba ::

Meni kar dogaja. Igram na xbox 360, če bi kdo igral kaj online naj me doda. FreeHawk81 je moj gt....

Clubraider ::

Jaz sem jo testiral.

Igra je kar vredu. Edino kar me moti, gibanje. Neko čudno leseno je. Igram na PC z XBOX360 Controler USB.

Drugače, pa efekti, grafika in muzika v sami igri so pa zakon. :)
|Corsair ATX RM 850W|RYZEN 5800X3D 3,8GHz+NEPTUNE 240|
Gigabyte X570 Aorus Elite|4x16GB DDR4|ZOTAC RTX 4090 AMP EXTREME AIRO|
Crucial BX500 240 GB|27" ACER Nitro x273kpb 4K HDR|Headset SteelSeries|

Setsuno ::

Gameplay veliko bolši kot 2k13

cordoba ::

Napram 2013, je res gibanje izboljšano. Sem pa tja se najde kakšna napaka, ampak zaenkrat samo pohvale!

Setsuno ::

Bloki so odlični! Veliko bolj dinamična igra in težje je priti do zadetka 1v1.

Kurzweil ::

Sem jo probal te dni, pa si bom vzel original, da bom lahko igral online. Pa me zanima, če naprimer jaz na PCju lahko igram online z nekom, ki igra z Xboxom?
Isti čas kot samo igro si bom naročil tudi gamepad za PC, kaj predlagate? naj vzamem kar Xbox 360 gamepad za PC (vsa ta leta sem igral na tipkovnico, sedaj več nebom)?

Malce pa me skrbi, na uradni strani zadnja objava, kjer Durant prvič igra 2k14 in komentira izkušnjo... predvsem komentarji spoedaj so v večini nekam negatovno nastrojeni. Da nebom kupil res kakšnega pol izdelka, ker potestiral sem ampak preigral pa res ne...

Check out Kevin Durant playing NBA 2K14 for the first time, and get his first thoughts on this year's game.

primozzzz ::

Sprobal tudi sam.. KAr navdušen nad vsem, trenutno igram LeBron James' Path to Greatness, seveda brez gamepada ne gre..
Kurzwell, priporočami ti Logitech F710 Wireless Gamepad
NI PODPISA

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

@primozzzz, ima tvoj predlagani Logitech F710 kakšno prednost pred nekako bolj originalnim Microsoftovim gamepadom za Xbox 360?

Nekako nimam potrebe po wirelessu, še posebej ne če moram menjavat kakšne baterije (ali je možno polnit preko USBja?), enkrat sem se opekel pri eni miški in se nebi rad nikdar več. Je pa več kot jasno, da o gamepadih in konzolah pojma nimam.
Če pa se nas najde par kandidatov pa sem pripravljen narest mini ligo z vsemi rezultati in lestvicami recimo v Google Drivu.

Sicer pa za vas bolj spretne na gamepadu imam par vprašanj:
1. kako dat alley-up?
2. kako pivotirati, da se seveda ne premika stojna noga in kot posledica dosojeni koraki
3. v kakšnem primeru uporabljate podaje od tal?

Sicer pa je zunaj že nekaj manjših modov in patchov

primozzzz ::

Kurzweil, men od logitecha bolj paše v roke.. Mogoče mi je zato boljši, ker sem ga bolj navajen.. Včasih sem imel logitech dual action.. Prednosti pa mislim, da ni nobenih.. Mogoče edino o kompatibilnosti večih iger (nisem prepričan).. Je pa potrebno menjavat baterije..
NI PODPISA

Sssaga ::

COOP z bratom na XBOX pad-e.

primozzzz ::

alley-up dam s tipkama LT in X imam pa gamepad nastavljen po defaultu
pivotirati mi ne rata..
podaj od tal skoraj ne uporabljam, skoraj vedno izgubim žogo, razen za kakšen hiter protinapad

Je pa v igri game modes training camp kjer se splača skoz vse it..
NI PODPISA

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

@Sssaga, zna bit res zanimivo igrat kooperativno, tudi jaz sem igral včasih kakšno tekmo odigral s kolegi ali bratom, Fifa ali PES pa je še bolj zanimiva, ker se kaj hitro zgodi ofsajd. Sicer pa to tekmo si snemal s kakšnim namenskim programom, kot je FRAPS ali se da to kako snemat kar v igri?

@primozzzz, tole za Alley-upom bom probal, ampak imam zaenkrat nek unknows gamepad, tako da sem malce zmeden, LT je po moji predstavi left trigger? X pa verjetno gumb za met?
Tole s pivotiranjem bo res treba potuhtat, ker s C in PF igralci, dam vsega max 20% točk na tekmi.

Če bi kdo igral online, bi z veseljem kakšno odigral, računalnik je dolgočasen, pa še sezone nisem končal.

primozzzz ::

JA left trigger.. X pa je gumb za met.. Mal sm pogruntal s pivotiranje, desni stick samo premikaš levo, desno ipd..
NI PODPISA

Sssaga ::

@Kurzweil

Fraps. Igrava sezono z malim in sva se po dveh tekmah (4x3min) že kar našla. Jaz določam akcije - 'ima big brotha' :D Najbolje je igrati na centra, če je zelo dober (Gasol, Gortat...), če ne gre pa v zadnjih sekundah navzven na odprtega igralca in mava met čez 50% (30 field šutov) in trojke zelo šparava (manj kot 6-8 metov). Ko sva prej igrala versus pa oba čez 20 metov za 3 in procent, da je glava pekla :D

Res je prov fajn, ko mau obvladaš gamepad in je vse precej lažje.

Kurzweil ::

@primozzzz, hvala za tole, dejansko sem že to probaval ampak sem očitno nekaj zamešal, ker imam nek Logitech gamepad, ki nima tipke in A,B ter X in Y, poleg vsega sem bil do sedaj kar se konzol in gamepadov tiče bolj kot ne skregan. Dejansko z istim triggerjem in podajo, torej tipko A daš podaje od tal.
S pivotiranjem pa ne mislim dribblinga, temveč raznih nategov, ko stojiš na stojni, bom še malce probal.

@Sssaga ali kdorkoli, se poigravaš kaj s tistimi taktikami, si mogoče že kako prišel do tega da bi recimo določil nekega igralca, recimo C in mu rekel naj uteka v raketo, ali pa da gre na vrh rakete postavit blok? to bi bilo super uporabno...

Sssaga ::

Zato špilava coop :D

primozzzz ::

Vem, kaj mislis. Jst sm pogruntal, da se z desnim stickom dela. Npr. Se ustavis, ga premaknes na hitro malo v zeljeno smer npr, desno in takoj levo, je pa zlo uparobno v raketi oziroma v blizini kosa.. Mal sprobaj se. :)
NI PODPISA

Kurzweil ::

Kar se same igre tiče, sem malo da ne poštudiral vse mogoče, edino kako se metat za žogo, ko ni v nikogaršnji posesti še nevem kako se naredi, ker situacija je dokar redka, tako da ni veliko priložnosti, da bi probaval. Kako se metat za žogo, ko gre recimo proti outu?

Ima tu kdo dejansko original, kolegi ki so si nabavili pravijo, da že nekaj dni ali ni mogoče igrat online ali pa ni gor nikogar (da prav ste prebrali nobenega na svetu) oz. na kratko trenutno so baje serverji (če ne kar server v ednini) v obupnem stanju. Folk se pritožuje na uradnem forumu, na forumu od gamespota, na forumu od Steama, skratka povsod, tudi na facebooku se folku meša, medtem ko 2K oglašuje in se v istem času hvali s tem kako bodo naredili za Playstation 4 release NBAja 2k14 in da bo pojedel vse Xbox konkurenco/alternative in NBA live, namesto da bi najprej poštimali trenutni release. Iz nas PC userjev se delajo norca. Seveda tu gre za denar in prodajo, ampak tako si jo bodo samo še zmanjšali na PCju.

Koliko berem forume tudi na PCju ni polovico stvar možno igrat, kar se da preko konzol, razni mode-i Crew, My team in še nekaj jih je ki se jih ne spomnim, tudi nobenih contestov se neda, tudi z Evroligaškimi tekmami menda negre. In to opravičujejo s tem da je igra za PC 20€ cenejša. Skratka, si je kdo nabavil, kakšne so izkušnje? kot kaže vendarle nebom vzel originala, kolegom se meša, radi bi igrali online a jim od 2Kja support niti ne odgovoraja, verjetno poplava v kaslcu.

Upam, da se stvar popravi, sicer so long 2K, pa četudi dajo ven kakšno vredu zadevo.

SLO_Robert ::

Za PC se jim jebe .Za 2k13 ni blo niti enga patcha ,se mi zdi ,tako da pozabite.

Kurzweil ::

Opažam, da res. Preprosto nemore verjet kako se norčujejo iz ljudi, ki plačajo 30€ in več za pol izdelek.
Kakor sledim baje support niti ne odgovarja, online ne dela, pol igre za PC ni dostopne, ki na konzolah je, gameplay pa ima kar nekaj nerealističnih elementov, če kar citiram, enega izmed množice uporabnikov:

-Teammates don't drive to the hoop.
-AI defenders will stick on you no matter their or your ratings
-Action stick almost never works properly
-The shot rating is complete garbage and not accurate
-Ratings don't seem to impact ball handling or ball security
-Way too many loose balls
-Way too many steals
-AI is stupid, dont' know how else to say it
-AI uses fancy, flourish passes too often
-AI will magically become faster than everyone, teleport to make shots
-AI will magically become unstoppable, scoring 20 or 30 points out of nowhere
-AI magically becomes unstoppable when you aren't in the game (I was up by 40 - yes, 40 points - in my career mode as the OK Thunder against the Kings in the 3rd quarter. We ended up losing by 10. WTF?!?!?)
-Way too many fouls called when trying to strip the ball
-WAAAAAAY too big of penalties for things like bad pass, letting your man score, allowing inside pass....basically, if you dont' play a perfect game, you won't get an A+ rating.
-Did I mention how completely stupid the AI is for this game? I am averagine 2 assists per game with the same stats that let me average 8 assists per game with a worse team in 2k13
-LOTS of recycled animations
-Lebron James everywhere. WTF is that stupid Lebron James career mode? Does he really think anybody gives 2 #$^@ about him? What an egomaniac.
-Controls are just bad. Using an X-Box controller with STEAM, and it's just bad. I dont' know what else to say. Inputs seem to lag, directional controls don't seem to respond...it's not the controller, either, it works fine with all other games including 2k13.
-No improvements to the My-Player core system: no matter your performance in the showcase, you will not get drafted 1st, you will never start with more than a 66 rating, you will never get playing time on certain teams, GM-Sitdowns still pretty much useless
-The AI IS SO F$%&@#%$ BAD and it cheats
-New stick controls are clunky and poorly designed


Preprosto se mi zdi neverjetno kako se delajo norca iz PC userjev in po drugi strani se čudijo, zakaj toliko piratizacije. Sicer pa da neboste brali samo mojega mnenja in trenutne jeze, si lahko preberete recimo enega izmed forumov - forum Steama in 1001 težavo.

Naj si konzole nabijejo nekam. Upam da Steam/Valve uniči PS in Xbox, pa čeprav je oz. kot kaže bo pravtako nekakšen hibrid PCja in konzole :D

Kurzweil ::

Zdej nevem ali sem js zmeden in ne najdem, ali vidim prav. Če ima še kdo original naj pove ali obstaja dejansko sploh kakšen načion, da igram s kolegom, zaradi česar sem si primarno tudi nabavil NBA 2k14 za PC?
Glede na to, da v primerjavi s konzolami že tako manjka polovica možnosti, da be nebi mogel igrat s kolegom je pa že višek.

Namreč vse kar lahko je Association, tu lahko naslednjo tekmo odigram čez 7 ur, preostane samo še Quick match, kjer pa dobiš soigralca kar na random, jaz nikjer ne vidim seznama da bi lahko izbiral s kom bi igral, pravtako serverji več štekajo kot delujejo. Če je kdo tu, ki mu uspe normalno tole igrat s kolegom online, bi ga res prosil kako mu je to uspelo, če je seveda sploh mogoče.

klemenSLO ::

Edini načni je da sta oba za istim kompom. en konzola drug tipkovnica recimo.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Kurzweil ::

Katastrofa, v tem primeru lahko rečem samo eno stvar, škoda denarja za ta pol-izdelek.
Da je stvar še hujša, ne da nemorem igrat s kolegom, tudi s tistim ko igram nemorem konec tekme recimo data revanšo (rematch).

Kot, da ni dovolj, da so serverji dobesedno 90% v nedelujočem ali pa obupnem stanju. Za PC tole kupit je verjetno najslabša naložba trenutno.
Mislim, prav sami seb zbijajo prodajo in si delajo anti-reklamo, kako bo kdo kupoval tole, ko pa se iz PC userjev delajo dobesedno idiote.

Setsuno ::

Takšni špili so bili delani za konzolo tko al tko. drgač pa namen takih špilou je bl da se nevem u dnevni zbere folk ka kšne turnir odigra

Kurzweil ::

Setsuno je izjavil:

Takšni špili so bili delani za konzolo tko al tko. drgač pa namen takih špilou je bl da se nevem u dnevni zbere folk ka kšne turnir odigra


Tule mislim, da si malce zgrešil bistvo. Jaz sem mnenja, da v kolikor se odločiš igro prodajat PC userjem in je ne poštimaš, do te stopnje, da se da igrat, potem se popolnoma norčuješ iz svojih kupcev in tu za koga ali kaj več ni pomembno, namreč zadnji NBA 2k14 je dejansko za vse platforme (Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, iOS, Android) a po drugi strani ne delju za nobeno konzolo ne PC normalno. Pa ko bi bilo tu govora samo o sami igri, pa govorimo tu še o neobstoječi podpori (če greste pogledat na FB dejansko nihče ne dobi odgovora, ki jim piše), nedelujočih serverjih (večino časa), sinhronizacija podatkov ne delje, updejta rostrja še ni videti blizi in na splošno so že pri 2k13 pokazali, koliko jim mar do svojih strank, ko niso za slednjo izdali niti enega patcha ali updete-a, pa naj bo to za PC ali katerkoli konzolo.

Torej ta pravtako ne dela v dnevni sobi, ker tu ni govora o slabem UIju, slabem gameplayu, ampak odnosu 2K do strank, ki ga dejansko ni. Torej ko kupim igro mi obljubijo nekaj, ko jo dobim ne dobim niti polovico tega. In na to lahko odgovorim žal samo na en način. In takšne igre te potem odvrnejo, da bi kupoval originale, če dobiš plastično škatlo s CDjem, na kateterem je pol-izdelek, potem pa se čudijo zakaj je temu tako. Ne izdajaj igre, če je ne zmoreš ali želiš narediti takšne, kot si jo obljubil.

Sicer pa ne vidim razloga, zakaj nebi mogel na 2 gamepada (wireless) igrat igre preko PCja (samo en HDMI) kabel v dnevni sobi? Zaradi dveh eksluziv na konzolah pa gotovo nebom kupoval stvari, ki je namenjena zgolj igranju iger in skoraj da ni nič drugega. Poleg vsega, nevem zakaj nebi raje igral online z 10x več folka turnir, kot pa v dnevni sobi?

Mislim, da sta Carmack in Roberts pokazala svoje mnenje o konzolah, namreč iger za slednje delala več nebosta, sta pa to gospoda v "gaming industriji", od slednjih dveh se ne spomnim ene napake v preteklosti. Zato tudi ne bosta več razvijala za konzole.

2K od sedaj naprej samo še na travniku - zaslužili so si!

Setsuno ::

fora je da je tale špil 2k13.5 in taprava 14 pride na konzole 2014 next gen kao

igra je narejena za konzole in je portana in jim je usen za pc že za 2k13 ni blo nobenih updajtou za na PC

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Setsuno ()

DarwiN ::

A vam dela online preko steama?

Sem kupil igro nečaku in napiše, da so serverji down, ali pa enostavno ne gre nič kliknit in samo kaže tisto ozadje..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Kurzweil ::

Ne dela že 2 dni... pa tudi ko dela, rado kaj ven vrže.

Igra nečak na kateri izmed konzol ali PCju?

DarwiN ::

Na PCju.. Vsaj tak je imel namen... Online.. Single kariera ga ne zanima... Drek zdaj..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Kurzweil ::

Kolikor spremljam stvar je tkaole. Za PC release jim je bolj malo mar. Če v par besedah razložim. Na PC online ni mogoče igrati kar nekaj modov, je pa igra ob enem tudi več ko 1x cenejša v primerjavi z isto na konzolah. Zadnje tedne so pospešeno delali ma 2k14 next gen, ki je recimo temu ekskluziva za PS4 in so serverje, ki že leta ne delujejo še toliko bolj zanemarili. Sedaj ko so končali z razvojem in so serverji še bolj obremenjeni ob izidu prej omenjene zadeve pa so serverji šlo povsem...

Naj povem, da ima igra na PCju tipične defekte portanja iz konzole na PC od UIja, do tega, da ni chata naprimer, da bi se pogovoril z nekom, ker pač telebajski na konzolah nimajo tipkovnice. Ima pa generalno gledano igra en velik fail, ko bi rad odigral online z nekom tekmo, ti ga dodeli na random, kar je seveda daleč od tega, kar bi človek pričakoval od igre, ki jo kupi za to, da jo igra online.

In ja tako je kot praviš, single player je kr nekaj in se ga kmalu naveličaš, preko neta pa kot rečeno same težave, 1/3 ne dočakaš konca, ker ima razne network probleme, ali postane server nedosegljiv ali pa soigralec zapusti igro. Najhuje zna biti, ko ti zaradi network problema, ko po možnosti vodiš piše poraz :)

Nekako takole je po eni strani jokajo kako folk na PCju ne kupuje iger, po drugi strani pa s tem odnosom prav silijo v piratizacijo.
Naj povdarim še nekaj, kar te bo verjetno najbolj zanimalo, neglede na to, da server ne deluje normalno že od 2k13, pa več kot 2-dnevnega izpada serverja še nisem zasledil, smo pa trenutno nekako vsi v upanju, da bodo serverje vendarle spravili v red.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA 2k16 NOVO!!!

Oddelek: Igre
71935 (705) Kurzweil
»

NBA 2k15

Oddelek: Igre
122293 (1809) Kurzweil
»

Gamepad od XBox360

Oddelek: Kaj kupiti
201875 (1701) Jst
»

NBA 2k10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
558222 (5732) mrdejan13
»

FIFA multiplayer

Oddelek: Igre
273468 (2557) jezzo

Več podobnih tem