» »

prepis vozila itd stroški

prepis vozila itd stroški

turist1 ::

imam vozilo, ki ga bi rad "podaril" bratu. Kakšne stroške imam oz ima on da je vozilo prepisano nanj? ga moram "prodati" .skratka kakšne stroske bova imela?
hvala..za nasvete

Assass1n ::

Cca 30-40€, odjava 20€ potem pa prijava nova prometna, pogodba... Vse urediš na tehničnih pregledih. Oba gresta tja.
Potem pa še novi lastnik plača cestnino, zavarovanje. To pa poglrj na amzs.si kok ga bo prišlo.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Steampunk ::

Ti imaš stroške odjave, on pa registracije.

turist1 ::

torej vse skupaj naju pride "dodatnih" 40€..oz. 20€ na enega?

Steampunk ::

Lahko, če bo avto stal na zasebni parceli.

Ti, kot "prodajalec" imaš stroške z odjavo vozila cca 16€, kupec pa mora vozilo registrirati - tehnični (35€ - če je potrebno), tablice (10-40€), nova prometna(14€), letna dajatev (60-600€ - odvisno od kubature motorja) in zavarovanje vozila (150-4.000€ - moč motorja in bonus/malus premije).

turist1 ::

Če jaz sedaj kupim rabljeno vozilo od X osebe, in ji plačam z gotovino, lahko on jutri zanika da je prejel moje plačilo?? je potrebo sestaviti kaksno pogodbo? morava k notarju?? sem varčeval vsak mesec v "nogavici".. vsak mesec dal na stran nekaj gotovine i sedaj ne bi rad hodil na banko in polozil tisti denar na racun. Ampak bi rad v gotovini plačal. kako "zabeeziva" s prodajalcem da sem mu plačal??

St235 ::

Vozila ne moreš kupit drugače kot s kupoprodajno pogodbo. Tam lahko tudi zapišeš na kakšen način je bilo izvršeno plačilo.

Steampunk ::

Vozilo plačaš med prepisom vozila, po kupoprodajni pogodbi. Če kupec ne plača, prodajalec ne podpiše in obratno. Na koncu si sežeš v roke in srečno vsak svojo pot (oz. po dogovoru).

Nobenega notarja, nobenega kasnejšega skakanja, nobenih kopiranj prometnih, ali kaj je že bilo včasih. Prodajalec edino potrebuje kopijo prometne za povrnitev zavarovanja vozila, kar pa itak dobi ob prepisu.

...:TOMI:... ::

Zakaj bi si delal stroške, daj mu avto to je to. Če ga boš podaril je itak vseeno.

Sicer so pa upravne enote mnogo cenejše, kot tehnični pregledi.
Tomi

turist1 ::

upravne enote? nerazumem kaj s tem misi?

hvala ostalim, torej le sprintam tisto pogodbo in to je to :)

...:TOMI:... ::

Prepis na upravni enoti je mnogo cenejši, kot na tehničnih pregledih. Na TP je najbolje opraviti samo TP, zavarovanje in podaljšanje prometne se splača narediti drugje.
Tomi

Steampunk ::

Pogodbo sprintaš, sam napišeš, kupiš že napisano, ... po želji.

Zavarovanje večina dela preko svojih agentov, če ravno nisi gozdni Janez. Da bi se zaradi prometne vozil drugam, halo, to je še najmanjši strošek pri avtu.

...:TOMI:... ::

Pogodbo moraš overit. To lahko narediš na TP, pri notarju ali na upravni enoti, slednja je najcenejša. Saj se ni treba vozit drugam za prometno, poklikaš nekaj klikov od doma in dobiš novo prometno na dom. Prihraniš za eno kosilo. Je bolj elegantno in hitreje kot stati tam pred šaltarjem TP.
Večina dela kar lepo preko TP vse, sami gozdni jože in hribovski janezi v tej deželi.
Tomi

turist1 ::

aha ok. če sem pravilno razume, torej sprintam pogodbo. z starim lastnikom jo oba podpiševa kupoprodajno pogodbo v njej v opombo zapševa da sem za vozilo že plačal v gotovini. se zapeljeva na tehnični pregled, tam opraviva ostale malenkosti, pokličem agenta da se oglasi na tehničnem pregledu, tam se z njim podpisem zavarovanje in je vse urejeno? to lahko teoretično naredim v 1uri npr. če se s prodajalcem in agentom dobim na tehničnem pregledu, najbolje verjetno AMZS, ki je odprt do 20.00? Sem opisal celotni postopek pravilno?če npr. za vozilo plačam 10.000€, me še ostali stroški cestnina ipd pridejo 100€ in zavarovanje s kaskom 800€(ugibam)..vse skupaj 11.000€? za lažji izračun... :)

...:TOMI:... ::

Ne. Najprej greš (gresta z bratom) na tehnični pregled, da dobiš papir o tehnično brezhibnem vozilu. Ta korak lahko preskočiš, če je vozilo še vedno izpravno, mu še velja tehnični. Tehnični je nekaj čez 30€.

Nato greš do agenta, ki ti da zav. polico. To lahko urediš tudi prej, pred tehničnim pregledom, ni nujno, da to urejaš isti dan.

Nato greš na upravno enoto in urediš vse v zvezi s prepisom, prijavo, novim prometnim dovoljenjem... To te stane nekaj eur.

Pogodbo sprintaš in to je to. Tega je veliko na internetu. Mora pa biti v 2 izvodih in vsebovati vse potrebne podatke.
Tomi

Aston_11 ::

Kdaj boš overil pogodbo?

...:TOMI:... ::

To urediš na upravni enoti.
Tomi

turist1 ::

koliko je razlike v stroških če overi pogodbo na tehničnem pregledu namesto na upravni enoti?? upravne enote delajo do 15:00 tehnični pegled pa do 20:00??


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Registracija / prepis vozila s pooblastilom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5625061 (9076) johanblond
»

Prepis avta (novi zakoni) in tenični pregled?

Oddelek: Na cesti
4530917 (10634) smacker
»

Nakup rabljenega avtomobila (postopek)

Oddelek: Na cesti
74848 (4676) Aston_11
»

Pred nakupom avtomobila

Oddelek: Na cesti
132023 (1603) AndrejO
»

Izvoz vozila na hrvasko - prenos lastnistva

Oddelek: Na cesti
134750 (4541) St235

Več podobnih tem