» »

Prenosnik - povrnitev nastavitev

Prenosnik - povrnitev nastavitev

Freak000 ::

Pozdravljeni

Imam eno težavo in sicer pokvaril se mi je prenosnik, katerega sem poslal na servis.

Sedaj sem ga prejel nazaj in zraven dopis, da so zamenjali monitor, vendar so mi zaradi tega (nevem zakaj) formatirali še disk.

Prva težava, ki je nastala je ta, da sem imel na njem zelo pomembne podatke, kot so digitalni podpis + 2 licenčna programa z datotekami, ki so mi pomembne
Druga težava pa je ta, da ko sem ga prižgal se mi je izpisalo, da je licenca OS uporabljena na drugem računalniku :S

Sedaj pa mi ni nič več jasno.
Gre se za ASUS prenosnik z licenčnimi WIN 8.

Prosim za pomoč kaj lahko storim - je kakšna opcija, da bi naredil, da bi bil disk z nameščenim OS in programi, ter vsem, kot je bil pred pošiljanjem na servis?

LP

boogie_xlr ::

Zavrtiš čas nazaj in narediš klon diska.

s6c-gEL ::

Druga težava pa je ta, da ko sem ga prižgal se mi je izpisalo, da je licenca OS uporabljena na drugem računalniku :S

Pokliči na MS Slo support.

Če so ti idioti na servisu zamenjali displayu in pri tem tudi formatirali hdd & na novo postavili sistem, so stari podatki most likely prepisani.
Kopije certifikatov in podobne šare se dela redno na drug ločen nosilec (usb ključ, hdd, plošček).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Freak000 ::

Sem klical in so rekli samo, da ga naj ponovno pošljem v garancijo zaradi OS.
Kar se tiče podatkov pa so rekli, da ni možnosti povrnitve.

Je možno, da so mi dali celo drug disk z drugim OS, ki je bil prej v kakšnem drugem računalniku?
Namestitev OS namreč zavrača, saj je bila koda že aktivirana.
Dobil sem ga nazaj z na pol nameščenim OS - seveda do tja, kjer piše, da je bila koda že aktivirana na drugem PCju. :(

Vse skupaj sem postavil, uporabljal cca 1 teden in potem je bila naenkrat tema - še nisem uspel vsega shranit prej.

s6c-gEL ::

Kristalna krogla danes ne dela.
Poglej na račun/zapisnik, ki si ga dobil ob vrnitvi iz servisa, kaj vse so počeli.

Stanje hdd lahko preveriš z Crystal Disk Info (št. ur delovanja, št zagonov).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29056956 (38697) mtosev
»

Kje kupiti Windows 7 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
6212824 (9429) Pesimist
»

WD My book 1TB nehal delati

Oddelek: Strojna oprema
203661 (3280) abaximan
»

Prednaloženi Windowsi