Forum » Šola » Fakulteta in status
Fakulteta in status
Polak2 ::
Živijo!
Nekaj me zanima. Ko sem končal srednjo šolo sem samo poslal prošnjo za vpis v neko fakulteto, kjer so mi rekli da se lahko vpišem. Tega vpisa nisem plačal(Sem imel načrte) in zato tudi nisem bil sprejet. 1 leto sem pavziral, se pravi nisem bil vpisan v noben študij ampak sem bil doma. To leto sem se pa vpisal(redni študij) in imam plačilo 26.9.2014, kjer bom postal študent. Dobil bom status študenta in bi rad prek študentskega servisa delal. In zdaj me zanima, če me šola lahko vrže ven če nism prisoten na predevanjih/izpitih. In če se potem 8 marca lahko vpišem v drug študij(redni študij). Ali bom imel še kar pravico do rednega študija ali mi je 1 redni vpis še potekel ko sem "pavziral".
Lep pozdrav, Ziga.
Nekaj me zanima. Ko sem končal srednjo šolo sem samo poslal prošnjo za vpis v neko fakulteto, kjer so mi rekli da se lahko vpišem. Tega vpisa nisem plačal(Sem imel načrte) in zato tudi nisem bil sprejet. 1 leto sem pavziral, se pravi nisem bil vpisan v noben študij ampak sem bil doma. To leto sem se pa vpisal(redni študij) in imam plačilo 26.9.2014, kjer bom postal študent. Dobil bom status študenta in bi rad prek študentskega servisa delal. In zdaj me zanima, če me šola lahko vrže ven če nism prisoten na predevanjih/izpitih. In če se potem 8 marca lahko vpišem v drug študij(redni študij). Ali bom imel še kar pravico do rednega študija ali mi je 1 redni vpis še potekel ko sem "pavziral".
Lep pozdrav, Ziga.
- zaklenil: bluefish ()
bluefish ::
Če takrat prvič nisi bil vpisan, imaš zdaj še eno šanso za prepis ali ponavljanje.
Glede obiskovanja predavanj oziroma opravljanja izpitov je pa odvisno od posamezne šole. Načeloma tega ne spremljajo.
Glede obiskovanja predavanj oziroma opravljanja izpitov je pa odvisno od posamezne šole. Načeloma tega ne spremljajo.
ramiz?! ::
Kakor kje.
Se pravi je v isti stavbi kakor je študij ?
Jaz se na tvojem mestu nebi ukvarjal s študijem in raje iskal delo, glede na to kar pišeš... Če si tako nesposoben (drugi izrazi so pač premili), da ti je težko pogledat na spletno stran fakultete vizitko in kontakte, potem je vse odveč ...
Never regret anything, there's always a reason things happen.
Polak2 ::
Kakor kje.
Jaz se na tvojem mestu nebi ukvarjal s študijem in raje iskal delo, glede na to kar pišeš... Če si tako nesposoben (drugi izrazi so pač premili), da ti je težko pogledat na spletno stran fakultete vizitko in kontakte, potem je vse odveč ...
Najlažje je bit močen na netu a ?
lebdim ::
@Aerius2,
po novem zakonu (začne veljati 1. oktobra 2014) bo možno, da te bodo vrgli ven iz faksa, če ne boš prisoten na vajah in predavanjih, oz. ne boš opravljal študijskih obveznosti. precej bolj bodo kontrolirali prisotnost, saj s tem želijo preprečiti fiktivne vpise.
po novem zakonu (začne veljati 1. oktobra 2014) bo možno, da te bodo vrgli ven iz faksa, če ne boš prisoten na vajah in predavanjih, oz. ne boš opravljal študijskih obveznosti. precej bolj bodo kontrolirali prisotnost, saj s tem želijo preprečiti fiktivne vpise.
k--p ::
Če boš letos redno vpisan, se ne boš mogel - ne glede na to, ali te vržejo ali ne - še enkrat vpisat redno na kak drug študij marca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: k--p ()
m0LN4r ::
Plus, če boš ponavljal ali se prepisal ti tudi absolvent ne pripada več.
@lebdim
maš kak link zato?
@lebdim
maš kak link zato?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Invictus ::
Kakor kje.
Najlažje je bit močen na netu a ?
Ima čisto prav.
Če si tako len ali nesposben da ne moreš najti študentske pisarne ali povprašati okoli, pojdi raje delat.
Prihrani nam davkoplačevalcem nekaj denarja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vzdevek ::
Naš faks je letos sprejel, da so za vse novo vpisane študente obvezna tudi predavanja. Prisotnost moraš imeti vsaj 60% na predavanjih vaje pa itak 85%. Naj bi sprejeli nek zakon, ki omogoča šolam, da zahtevajo prisotnost na predavanjih, zaradi fiktivnega vpisa. Mislim, da so iz tega izvezete univerze. Long story short pri nas te vržejo po 3 mesecih ne obiskovanja.
Btw nimam besed za take, kot si ti. Spravi se delat ali študiraj. Izkoriščanje statusa je gnilo od vseh, ki to počnejo na koncu pa itak najebemo tisti, ki imamo željo po študiju. In ja si len in nespodoben tako kot pravijo ostali.
Btw nimam besed za take, kot si ti. Spravi se delat ali študiraj. Izkoriščanje statusa je gnilo od vseh, ki to počnejo na koncu pa itak najebemo tisti, ki imamo željo po študiju. In ja si len in nespodoben tako kot pravijo ostali.
Blinder ::
Lol. Edino pravilno, da se vpiše na faks. Ima možnost, zakja je nebi izkoristil? Namesto da ste mu hvaležni ker bo sprejel delo (če ga bo dobil), kjer bo zaslužil manj kot je zakonsko predpisana minimalna plača in s tem tudi prinašal extra dobiček firmi.... Morali bi mu bit hvaležni da ne gre na zavod in socialno in joka da nima denarja. Status mu pripada.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Lol. Edino pravilno, da se vpiše na faks. Ima možnost, zakja je nebi izkoristil? Namesto da ste mu hvaležni ker bo sprejel delo (če ga bo dobil), kjer bo zaslužil manj kot je zakonsko predpisana minimalna plača in s tem tudi prinašal extra dobiček firmi.... Morali bi mu bit hvaležni da ne gre na zavod in socialno in joka da nima denarja. Status mu pripada.
Ravno zaradi takih, ostali jokajo na zavodu. Dokler jih je dovolj, se tudi firme nebodo teple za delavce.
Njim pa pripada služba.
Aja ne on bo šel prek študenta delat, status mu itak financirajo starši posredno z davki, ker njegova mama ne dobi šihta zaradi fiktivnih študentov, ki delajo prek študenta za manj kot bi delala ona.
Da nebi slučajno vzel to osebno, je le karikatura (besedna).
Odlično se sliši.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Blinder ::
Ne moreš od njega pričakovat, da se bo odrekal sovjim pravicam za "pomagat državi". 90% ljudi poskuša dobit kar jim pripada, ostalih 10% pa še dodatno krade na tak al drugačen način. Kaj bo pa on imel, če se bo odrekel statusu... sam na zavod bo lahko šel in bil brezposelen. Tako bo vsaj imel šanse da bo neki malega zalsužil.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
Zato pa smo kjer smo. Narod hebe samega sebe v glavo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 40343 (23948) | BCSman |
» | Vpis za status. Pomoč!Oddelek: Šola | 3618 (2674) | SaXsIm |
» | Delo ali študijOddelek: Šola | 4753 (3666) | Trupl0 |
» | Vpis na dve fakultetiOddelek: Šola | 2840 (2492) | eric_cartman |
» | Se lahko vpišem?Oddelek: Šola | 6958 (6613) | deadzone |