Forum » Omrežja in internet » Ojačevalec WiFi signala
Ojačevalec WiFi signala
h3geek ::
Pozdrav.
Prijatelj ima probleme z wifi internetom. Signal mu nekaj čas alovi (cca. 3 črtice/5) nato mu kar na lepem izgine. Nato je potreba počakati cca 2-5 min, da se signal pojavi nazaj.
Modem je oddaljen približno 4m zračne razdalje (eno nadstropje višje, 4je zidovi).
Sedaj me pa zanima če je kdo že imel podoblne probleme in če bi ti tako imenovani WiFi ojačevalci kaj pomagali?
Kot sem o ojačevalcih bral, nekateri pravijo da je to samo maček v žaklu drugi pravijo da je ok.
Hvla za odgovore :D
L.p.
Prijatelj ima probleme z wifi internetom. Signal mu nekaj čas alovi (cca. 3 črtice/5) nato mu kar na lepem izgine. Nato je potreba počakati cca 2-5 min, da se signal pojavi nazaj.
Modem je oddaljen približno 4m zračne razdalje (eno nadstropje višje, 4je zidovi).
Sedaj me pa zanima če je kdo že imel podoblne probleme in če bi ti tako imenovani WiFi ojačevalci kaj pomagali?
Kot sem o ojačevalcih bral, nekateri pravijo da je to samo maček v žaklu drugi pravijo da je ok.
Hvla za odgovore :D
L.p.
- spremenil: h3geek ()
Ne vem za kateri router gre, po mojem gre za standardnega ki ti ga AMIS priloži pri paketu (moč linije je 20/20)
Glede mikrovalovke dobra fora :P :D
Glede mikrovalovke dobra fora :P :D
blackbfm ::
to da ti ne lovi par metrov pomeni da imaš ultra zanič ali pa defektno opremo, antene.. takih težav se ne rešuje s kakršnimkoli ojačevalcem
No da so antene za nič ne vem, poskusilo se je že vsaj 5 anten (ranga od 10 - 25€ (USB)), ter poskulilo se je še s telefoni (Xperia, in še nek Gsmart).
Z vsem lovi nekaj čas av redu, nato pa prekine oz če se pogovarjava po Skypu velikokrat reconecta, ali pa s3e sliši vsako 3 besedo z robotskim glasom. So pa dnevi k odeluje vse skupaj brezhibno (taki dnevi so redki, tam cca 1x na 5 dni)
Ima kdo še kakšno idejo kaj bi se dalo storiti?
Z vsem lovi nekaj čas av redu, nato pa prekine oz če se pogovarjava po Skypu velikokrat reconecta, ali pa s3e sliši vsako 3 besedo z robotskim glasom. So pa dnevi k odeluje vse skupaj brezhibno (taki dnevi so redki, tam cca 1x na 5 dni)
Ima kdo še kakšno idejo kaj bi se dalo storiti?
s6c-gEL ::
Model "modema" ? Kaj atakega zna pomagati https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema...
Katero mrežno kartico ima ? Desktop/prenosnik ?
Blok, hiša ? Starost el. napeljave ?
Imate indukcijo na štedilniku ?
Kakšna bazna postaja blizu ?
Katero mrežno kartico ima ? Desktop/prenosnik ?
Blok, hiša ? Starost el. napeljave ?
Imate indukcijo na štedilniku ?
Kakšna bazna postaja blizu ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
Mrežna je integrirana na matični (destkop) star (athlon 1 jedrc)
Hiša, napeljava ne vem koliko je stara, vem da ni bila vsa stavljena krati, štedilniki plin.
Hiša, napeljava ne vem koliko je stara, vem da ni bila vsa stavljena krati, štedilniki plin.
blackbfm ::
če ti na različnih napravah signal ven meče potem je verjetno kriv router
razen če ima kdo v bližini močen ojačevalec in povzroča motnje - točno zato se tut odsvetuje kar na blef postavljat neke ojačevalce
razen če ima kdo v bližini močen ojačevalec in povzroča motnje - točno zato se tut odsvetuje kar na blef postavljat neke ojačevalce
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WI FI v camp prikoliciOddelek: Omrežja in internet | 4867 (3192) | Daliborg |
» | Strela skurila mi vse napraveOddelek: Zvok in slika | 10800 (8142) | RC37 |
» | Router okoli 60€Oddelek: Kaj kupiti | 4231 (3733) | Lonsarg |
» | Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10210 (9126) | lebang1 |
» | Ojačanje dometa in kakovosti Wi-Fi signalaOddelek: Omrežja in internet | 13757 (13130) | 123_meni |