» »

Email računi pri Googlu

Email računi pri Googlu

ncop1 ::

Zdravo, to temo odpiram bolj kot ne iz firbca. Namreč pred časom sem hotel odpreti gmail račun, z mojim imenom in priimkom (ki sta dokaj specifična in jih je v Sloveniji po statistiki 5 ali manj) recimo takole: primer.racuna@gmail.com ampak seveda ni šlo. Pač, sem si rekel ga ni in sem poskušal z dodajanjem številk in nato prišel na primer7.racuna@gmail.com. Ker mi firbec ni dal miru sem poslal svojemu "soimenjaku" email iz mojega obstoječega računa. In dobil sem nazaj povratni mail, da mail ni bil dostavljen, ker račun ni aktiven. Škoda sem si mislil, pač račun bi bil tako lahko potlej moj če ga nihče ne uporablja.

Torej sledijo pa vprašanja:
- kaj se torej zgodi ko se mail deaktivira na googlu, zakaj ne gre nazaj v uporabo, oz kako je sploh možno da je aktiviran glede na to da je zelo specifičen, ali obstajajo kakšni boti ki so zasedli vse up. imena ??
- kaj se bo zgodilo čez cca. 30let ko bodo vsa normalna imena že zasedena in boš lahko ustvaril samo primer86723.racuna666@gmail.com
- zakaj google tako kot določeni drugi ponudniki ne dovoli posebnih znakov kot so minus, podčrtaj itd., da bi si tako razširil bazo možnih uporabniških imen.

Samo zanima me vaše mnenje in če mogoče kdo vidi kakšno rešitev, da bi se vseeno dokopal do tega deaktiviranega računa?

blackbfm ::

zakaj ne gre nazaj v uporabo

zaradi možne kraje osebnih podatkov, kraje identitete

kaj se bo zgodilo čez cca. 30let ko bodo vsa normalna imena že zasedena in boš lahko ustvaril samo primer86723.racuna666@gmail.com

boš pač odprl predal pod drugo domeno, poleg tega ni nujno da bomo imeli maile v taki obliki kot so zdaj

ncop1 ::

blackbfm je izjavil:

boš pač odprl predal pod drugo domeno, poleg tega ni nujno da bomo imeli maile v taki obliki kot so zdaj

Ja sej prej ali slej se bodo tudi pri drugih ponudnikih napolnile (sej nekatere so že precej)... kot yahoo.com, hotmail.com, email.si...
Edino še unikatne domene bodo ostale te je pa treba zakupit...

roko88 ::

Glede na to da se odpira vsak dan nove tipe domen npr.: .mobi, .london, .club, .today, .guru, .xyz and .rocks, bo pač treba jih izkoristit :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail in nestriktnost pri emailih

Oddelek: Pomoč in nasveti
294993 (4096) Rešpetlin
»

Kuponlandia

Oddelek: Loža
3914105 (7947) MadMen
»