» »

MFC, .NET ali kaj tretjega?

MFC, .NET ali kaj tretjega?

moose_man ::

Oj,
za potrebe sluzbe moram napisati program, s katerim bom upravljal s kupljeno industrijsko kamero. Nasvet proizvajalca je, da se program zanjo napise v C++ jeziku. Ali se mi splaca uporabiti .NET ali MFC ali kaj tretjega?
Casa za pisanje programa imam dovolj, vseeno pa ne bi rad za to zabil prevec casa, C++ sem ze kar dosti uporabljal ... Znaten plus je to, da je proizvajalec poslal tudi nekaj sample programov, ki za delovanje uporabljajo MFC knjiznice, tako da sem mislil uporabiti MFC glede na to da se lahko ucim na konkretnih zgledih. Ker pa bom v prihodnosti se sigurno moral napisati kaj podobnih programov, me zanima, ce je dolgorocno bolje da se ze zdaj naucim kaj uporabnejsega od MFCja ... Mnenja?

Upam da sem bil jasen. Hvala. :)

marceb ::

uf katero industrijsko kamero pa imaš to, da nisi zraven dobil njihovega dev okolja?

CMOS kamero, kupljeno pri IDS Imaging.

black ice ::

MFC, se hecaš?
Preklopi na nekaj sodobnejšega, ker si se omejil na Windows lahko uporabiš WinForms ali WPF. C++ kodo kličeš takole.

Edit: Ena možnost je tudi Apache Thrift.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: black ice ()

marceb ::

najbolje da greš z nečem takim kot je omenil black ice, čeprav vsaj po mojem mnjenju tako low level se spuščat moraš imeti že kar dober razlog.

Ga kar imam; kamero uporabljamo za znanstvene namene in rabim spisat primeren software ...

Sicer se pa niti ne hecam z MFCjem - hotel sem ga uporabiti ker so preprosti programi, ki si jih lahko potegneš iz interneta v paketu skupaj z gonilniki, napisani v Visual C++ in z MFCjem. Ampak ko sem se pregrizel skozi tisto kodo in hotel napisati nekaj zahtevnejsega, se mi je zazdelo, da bi bilo mogoce pametno prej vprasati, preden se lotevam dela.

black ice ::

Za primerjavo: MFC je lopata, WinForms/WPF v navezi s C# oz. karkoli v .NET pa bager.
MFC vs .NET

darkkk ::

Tule ne gre ravno za "software developement" v klasičnem smislu, ali pač? Če dobiš večino že narejeno v MFC in rabiš samo malo priredit, pač vzem to.
Če moraš z nule štartat, misliš zadevo komercialno tržit ... pol raje ne MFC.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Visual C++ MFC] Spin control

Oddelek: Programiranje
51467 (1272) roba87
»

MFC, deskband/tray in 500 EUR

171496 (1098) d156
»

[C++] Uporabnost c++-a v današnjih časih (pa malo linuxa)

302810 (1993) [SkA]
»

Visual C++ oz. Basic ali Borland Deplhi 7?

382574 (1979) BBB
»

EditBox

121577 (1431) [MYTiX]

Več podobnih tem