» »

zvočniki v savni

zvočniki v savni

Domina ::

Potrebujem pomoč pri izbiri zvočnikov v 3 sobah. V vsaki naj bi bil eden. Ni potrebno da so "precej" zmogljivi, ker se bo predvajala zgolj bolj mirna in ne prevec glasna glasba...tko za v savno :)

Skratka nimam pojma o teh zadevah in me zanima če je možno skupaj povezat 3 bluetooth zvočnike in predvajat glasbo recimo iz enega avtoradia. Fino bi blo da bi zvočnik imel wifi napajanje (če to sploh obstaja)

Problem je da ni nobenih cevi pripravljenih da bi lahko skrili kable od napajanja zvočnikov, tako da če ima kdo kak predlog se priporočam.

Scorpia ::

http://www.bazenska-trgovina.si/trgovin...

Glede na to, da so temp. Visoke in tudi veliko vlage, odvisno od savne. V glavnem, samo v infrardeci savni lahko das, navadne zvocnike in elektroniko. Vse kar vsebuje baterije, ni za v savno. Vsaj za dalj casa ne.
Najboljse sam narediti. Vecina savn so itak iz lesa, izjema turska. Ne vidim problema zvrtat majhno luknjo in povlec kable. Pri finski in infrardeci savni je najboljse imeti nizje zvocnik, pod sedezi vsaj. Tam je manj vrocine in manj skoduje zvocniku. In tudi vrtat luknjo nizje, ker je manjsa toplotna izguba.
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

Domina ::

Nisem se dobro izrazila, torej gre se za ozvočenje treh prostorov v katerih je sauna, kopalna kad in počivalnica. Ne rabim ozvočenja v sami savni.

[D]emon ::

Ce gre za situacijo, kjer bodo zvocniki izpostavljeni vlagi, naj bodo obvezno vodotesni. Kaj drugega pa iz tako skope zahteve clovek niti ne ve svetovati.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Domina ::

[D]emon je izjavil:

Ce gre za situacijo, kjer bodo zvocniki izpostavljeni vlagi, naj bodo obvezno vodotesni. Kaj drugega pa iz tako skope zahteve clovek niti ne ve svetovati.


Ne bodo izpostavljeni vlagi.

Meni se zdi problem napajanje zvočnikov. Wi fi ....kak link bi mi prav prišel...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Domina ()

[D]emon ::

Cakaj malo, pravis, da bodo zvocniki v prostoru kjer je savna, kopalna kad, in pocivalnica. Tu ne gre ravno za prostore s popolnoma suhim zrakom.

V taki situaciji tudi napajanje preko baterij prej kot ne odpade. Ce ni vnaprej pripravljenih cevi v samih stenah pa vedno pridejo v postev nadometni kanali za kable.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Domina ::

Ja v bistvu gre za umetno prezračevanje z rekuperatorjem, ki naj bi to vlago spravil ven. Kako pa bo v resnimi z vlago pa bomo še videli.

Zanima me kako delujejo ti bloototh zvočniki. Se pravi če imaš tri zvočnike vse tri povežeš preko bloototha npr s tablico in delujejo. Na kakšen način pa jih lahko wireless polniš, v primeru, da gre za zvočnike z baterijo?

Varianta s kanalčki mi pa res najmanj diši, to je res zadnja opcija.

Scorpia ::

Predvidevam, da več kot 100 evrov nebi dali. Zdaj s temi majhnimi bluetooth zvočniki je tko. Nekaj od sebe, dajo ko igrajo na višji glasnosti. Pa še to, če nisi daleč od zvočnika.
Če želite narediti lep ambient z mirno glasbo, ki ne bode v všesa, bo treba poseči za boljšimi zvočniki, ki imajo večjo delovno površino. Kajti takšni zvočniki, znajo pri minimalni glasnosti, dati čist in razločen zvok.

Drugače te zvočnike, ni problem polniti, ker se lahko polni s polnilcem od mobitela itn... drugo, mogoče se motim, ampak z eno napravo ne moreš povezati več zvočnikov hkrati...
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

čuhalev ::

No, ne reče se vodotesni zvočniki, temveč morajo imeti membrano odporno na vlago z obeh strani. Torej je potrebno gledati za takšnimi s plastično membrano (in ne papirnato ali papirnato s premazi)

V napajanju z baterijo ne vidim problema, vidim ga pa pri zvočnem viru. Če je ta preko wifi, bt ipd. digitalizacija potem lahko pride do časovnih zamikov zvoka, kar pomeni, da kakšen zaostaja, kar je moteče.

Za ziher rešitev bo treba za ziher kable vlečt :|

blackbfm ::

Preko bluetootha ni nobenega zamika, zvočniki so zelo komot in enostavni za uporabo.. Problem je to da imajo ceno kot da so iz zlata glede na to kolk dajo od sebe, zvočniki žepne velikosti nimajo nikakršnega basa.

Sigurno PRECEJ boljše kar se zvoka tiče in verjetno tut ceneje če kupiš nek mini stolp ali pa neke solidne računalniške zvočnike ki jih priklopiš na bluetooth modul (10e z ebaya).

Spajky ::

Bluetooth NE nese daleč. Mogoče je bolje "internet" radio z Wifi sprejemom!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

blackbfm ::

Meni bluetooth sprejemnik lovi po celem nadstropju, mogoce da je kje mrtvi kot, ampak znotraj istega prostora pa brez problema. Ne govort na pamet nekih neumnosti.

Domina ::

A ma kdo kakšno konkretno rešitev link do dotičnih zvočnikov o katerih govori te. Stroškovno dam pa CC 300 EUR.

korenje3 ::

domina za kero podjetje se gre?
sicer pa imaš lahko katerikoli zvočnik, če ni v savni.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

AnotherMe ::

Js predlagam, da najprej odmilite razne wifi, BT, žicabrez in podobne igrače... Tako se pač enostavno ne da rešit takšnih zadev. Da se naredit, je pa vprašliv končni rezultat, trajnost ipd..

Torej, najprej se sprijaznite z kabli - na začetku mogoče malo "boli", ampak se kmalu pozabi;)

Naredite inštalacijo za zvočnike, zmontirajte ali marine zvočnike v steno, ali na steno neke outdor zvočnike (teh zadev je dovolj - lahko kasneje napišem bolj določene modele, če bo zanimanje). Vse skupaj priklopite na en ojačevalec (predlagam PA, lahko pa tudi hišni ojačevalec, tudi kaka kitajska igračka bo delovala, ali pa kak glasbeni stolp...)

Ojačevalec je zaželjeno, da je v drugem prostoru - delal bo sicer tudi v istem prostoru, ampak bolj, ko bo na suhem, dlje časa bo živel.

Za izvor zvoka pa uporabite po želji: tablica, telefon, radijski sprejemnik, sprejemnik za internet radio...

Vse to se da (kot sem že omenil) rešit z poceni robo, ampak če gre za komercialno rabo, predlagam malo večjo investicijo, ki se bo na dolgi rok zagotovo bolj izplačala.

Okvirno bi to stalo od 200 do 800€ - pač odvisno od želja.

s6c-gEL ::

btw, v savni sami nimajo zvočniki kaj početi, razen v zatemnjeni sobi za počivanje.

Trancedeejay ::

Veliko savn ima serijsko vgrajene avtoradije. Lahko pa vam iz prakse povem, da je velika možnost, da radio ne bo predvajal glasbe s ploščka, dokler se dovolj ne ogreje sam medij (ok, če gre za USB ni panike), ker se na CD-ju naredi kondenz (megla dobesedno) in laser ne zna prebrat (avtoradio ima npr 50 stopinj, vi pa vzmete plošček z 20-imi in to je to). Mi imamo znotraj savne zvočnike in pa zunaj. Mi imamo Pioneerjeve, ker niso tako globoki, lahko pa kupite npr. ArtSount, ki so lahko tudi vodoodporni.

Hav a nice Day

Matt

Tiskarski škrat - ArtSound sem mislil.
Music is the key

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva bluetooth zvočnika ali eden?

Oddelek: Zvok in slika
425602 (4796) Darko!
»

Enostaven multi room sistem

Oddelek: Zvok in slika
253575 (2813) prowb
»

Radio in trije različni prostori

Oddelek: Zvok in slika
345229 (3965) Ales
»

Samogradnja zvočnega sistema za savno

Oddelek: Zvok in slika
7959 (834) profii
»

zvočniki v kopalnici

Oddelek: Zvok in slika
143327 (3077) marmar

Več podobnih tem