» »

Bolečine v modih?

Bolečine v modih?

jncar ::

Dobro jutro fantje! Rabim vašo pomoč! Zdele zjutri me je močno začelo boleti v modih. Vsaj mislim da tam, ker me zdaj vse boli. Komaj da pišem tale tekst. Jaz predvidevam, da je to od udarca od žoge, ki sem ga prijel včeraj med nogometom okoli 16. ure. Ampak me po tem udarcu ni kaj bistveno bolelo, še več po kakšnih 15. minutah ni sem čutil nobene bolečine. Ampak danes zjutri, ko sem vstal pa me vse boli. Ob dotiku moda me začne bolet cel spodnji del telesa. Kaj bi lahko bilo? Bo to popustilo? Kakšen predlog? Ker že večkrat sem dobil žogo v moda pa ni bilo niti približno tako hudo, kot je zdele. Pa čudi me, da se to pozna šele po kakih 17h.
  • odklenil: Mavrik ()

menjalnik ::

Pojdi k zdravniku, moda niso hec

kr1ženska ::

Poglej kam pašeš.. http://www.moski.si/vse-o-seksu/intimno...

Čimprej k zdravniku, da ne bodo kake posledice...
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Elbert Hubbard

Val202 ::

Eni pa ste genialci na tem forumu.

Bom kar povprašal na forumu Slo-tech, ker ziher vedo kako reševati:

- probleme s punco/ženo/partnerko;
- pravne zadeve
- zdravstvene zaplete
- cestne predpise in kazni
- nasvete za prihodnost (aka. kaj bi moral postati?)
- in vse ostalo za kar imamo na svetu izučene in usposobljene ljudi.

/Če te jajca bolijo, in če veš, da je to zaradi udarca, greš na urgenco, ne pa na forum spraševat kaj naredit. A si star 5 let ali manj?/

Pa želim ti, da ni hujšega in da bo kmalu bolje.

Lp

mirage ::

Pojdi k čimprej k zdravniku, lahko da imaš torzijo testisa.

jncar ::

Problem je ker mi je zdravstveno zavarovanje poteklo.

Primoz ::

Obveznega lahko urediš za 8 dni nazaj. Prostovoljno pa če nimaš boš pač doplačal. Pejt k zdravniku.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Magic1 ::

Pejt na urgenco, načeloma ni za plačat(tudi če nisi zavarovan), če pa že bo, bo max 10€.
Magic

kogledom ::

Urgentne zdravstvene oskrbe v SLO ni potrebno plačati, tudi če nimaš nobenega zavarovanja (npr. tujci, brezdomci...). Bolečina v testisih zelo verjetno je urgentna zadeva, s katero se ni za igrat. Brez nadaljnjih vprašanj na urgenco! Nadaljnje storitve (ko ne gre več za urgenco) seveda niso več zastonj, ampak praviloma jih tudi ni potrebno takoj izvesti in imaš čas urediti zadeve z zavarovanjem (tudi za nazaj, kot je napisal Primož).

StarMafijec ::

Takoj na urgenco, nujne zdravstvene zadeve so zastonj (kar pomeni, da ne potrebuješ kartice in ne kakega doplačila).

WizmoTo ::

Nobena zdravstvena storitev ni zastonj, ampak ti jo kvečjemu častijo drugi davkoplačevalci.

Unknown_001 ::

Mogoče si med spanjem ga uspel nekako stisnit? Kakorkoli, niso heci tole. Jaz bi priporočal pregled le teh, da nimaš kakih tvorb, ki so začele postajati boleče (kakšne zatrdline, itd.).

ps. ne vem če je še kdo opazil ampak pri kakšnih čudnih načinih sedenja ti ga lahko nekako uspe potisnit napol v telo iz mošnje in če na tistem sediš kar fejst boli in ga je treba popravit. V kolikor pa gre za kako rakavo tvorbo ali kaj podobnega pa takoj urgentno pozdravit zadevo. V najslabšem primeru boš ostal brez enega moda (ne se sekirat, en modnik je dovolj da ti vse ostale zadeve tečejo normalno -> hormoni,...). V najboljšem primeru pa bodo zadevo poštimal in problema več ne bo. S temi zadevami ni heca, se ta problem dokaj pogosto pojavlja dandanes in če se zadeve ne pozdravi zna bit zelo zelo hudo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Glugy ::

lahko se pa tud pozanimaš če kdo od tvojih znancev pozna kkšnga zdravnika al pa če ti sam poznaš kkšnga pa ga prosš za pomoč in pregled. Mislm sj vem da je grozn nekomu zaupat da te gleda tm dol ampak zdravniki so profesionalci. ko gre za zdravje ne smeš gledat še na to.
drgač pa ja zdravstveno plačaš obvezno pa greš na urgenco pa kar bo bo. pa tud če nimaš greš ..poveš da te boli in da te je strah in da verjameš da gre za nujen primer.

BorutO ::

jncar, nekaj ti bom povedal. Če si pameten, se take stvari ne sprašujejo po forumu ali pri prijateljih ipd, ampak so za to zdravniki. Ne rečem, če sprašuješ o nekem glavobolu, ki se ti pojavi prvič po 20-ih letih in si zaradi tega malo paničen, pa sprašuješ tu gor ... drugo pa je, ko se gre za neko bolečino ali nenormalne simptome, predvsem v delu glave in prsi, potem pa brez veze, da sprašuješ tu gor, ampak greš direktno k doktorju. Saj ni težko čakati uro, dve, tri, da prideš na vrsto, ali je?

Za vsak drek se res ne splača letat k doktorju, kot to počne polovico ljudi, ampak greš v primeru, da se nekaj pojavi, ki ni niti malo običajno in se skoraj ne bi smelo zgoditi/pojaviti. Glede jajc, če si mlad, še brez familije, in hočeš imeti še otroke in še kdaj seksat, se sprav k doktorju takoj, ne pa da sprašuješ kaj in kako, med tem, ko komaj pišeš zaradi take bolečine. A če bi te delna kap, bi tudi pisal, zakaj je prišlo do tega pa če bo hitro minilo - pa oprosti za tako "malo črno" primerjavo, je pa dokaj podobno.

Drugače pa imaš tudi svojega osebnega zdravnika/zdravnico (predvidevam?), ki ga samo pokličeš pa vprašaš za simptom oz. za to bolečino kaj bi naj bilo, če ti ne bo takoj vedel odgovoriti, pa se mu pač še tisti dan naslikaš pred vrati.

Mogoče si ti tudi tak človek, kot jaz, da bi k doktorju šel samo takrat, ko bi me že polovico manjkalo, pa še takrat verjetno ne bi šel, ampak vseeno, če misliš, da je dokaj normalen kakšen simptom po teleseu, potem brezveze delat paniko in hoditi k njemu, če pa imaš nek unikaten problem, pa se mu takoj tam naslikaš.

jncar ::

Eto ga fantje, pišem nazaj kakšno je stanje če še kakšnega kaj podobnega doleti.
Najprej hvala za nekatere spodbudne besede, ki ste jih namenili in da je bil izziv kar precejšen in dokaj pozitiven, zato še enkrat, hvala.

Zdaj, zakaj sem jaz spraševal tu na forumu takšne zadeve je iz mojega stališča nekako jasno. Pač pri nas nimamo avta in zna bit ob vikendih v takšnih primerih kar malo j****o priti v Ljubljano, zato sem spraševal tuki, kjer sem upal (pa ne zlonamerno), da se bo kdo uglasil, ki je že pretrpel bolečine v modih in da mu na koncu ni bilo treba iti nikamor.
Anyway, na koncu sem na tej strani preveril če imam zdravstveno zavarovanje in izkazalo se je, da ga imam, čeprav sem mislil da ga nimam, ker datumsko je obvezno zdravstveno zavarovanje poteklo samo kot kaže to velja potem še za cel mesec. Torej, ta stari, sestra in brt so mi rekli, da verjetno ni nič in da se bo pozdravilo ampak sem pol na netu, na enem forumu zasledil, da gre lahko za torzijo. Torzija, če sem prav razumel, se lahko pojavi kadarkoli, torej med spanjem, ali celo pri normalnem sedenju. Torzija je takrat kader se jajčnik nekako obrne in ni prekrvavitve. In to je potrebno v 24 urah odpravit, zato je nastala panika :), in sem se odločil, da grem v klinični. Seveda najprej je bilo treba iti k dežurnemu zdravniku pri nas, kjer mi je celo to torzijo pripisal in je bilo na napotnici napisan nujno. To je bilo okoli 20. ure, vlaka za LJ pa ni bilo več, razen ob treh zjutri. Za trenutek panika, ampak pol sem dobil prevoz po vezah prek pacienta do urgence. Tam so me sprejel, pretipal, zmerili temperaturo, vzeli kri, poslal na slikanje, kjer pa niso čisto vedeli ali gre za torzijo ali gre za vnetje zaradi udarca žoge. Jajčnik ni bil prekrvavljen ni pa bil tudi v normalnem položaju, zato niso najbolj vedeli zaradi česa so te bolečine, ampak na koncu so se odločili, da gre le za vnetje (hvala bogu). Če bi šlo za torzijo bi šel pod nož, tako pa sem dobil antibiotike, ki jih moram jemati na 12h. Eto ga, zdaj je novo jutro, bolečine so še vedno prisotne predvsem, ko vstanem iz stola ali se usedem nanj, je pa v primerjavi s dnem prej, stanje veliko boljše. Bolečina je manjša.

Napisano za naslednjega trpečaga :)

jype ::

jncar> kjer sem upal (pa ne zlonamerno), da se bo kdo uglasil, ki je že pretrpel bolečine v modih in da mu na koncu ni bilo treba iti nikamor.

Halo? Kaj pa če bi se oglasil kdo, ki je imel raka na modih, pa je dobil kemoterapijo? Boš kar spil par vrečk?

borut_p ::

Jajčnik ?

vorantz ::

jncar je izjavil:

Eto ga fantje, pišem nazaj kakšno je stanje če še kakšnega kaj podobnega doleti.
Najprej hvala za nekatere spodbudne besede, ki ste jih namenili in da je bil izziv kar precejšen in dokaj pozitiven, zato še enkrat, hvala.

Zdaj, zakaj sem jaz spraševal tu na forumu takšne zadeve je iz mojega stališča nekako jasno. Pač pri nas nimamo avta in zna bit ob vikendih v takšnih primerih kar malo j****o priti v Ljubljano, zato sem spraševal tuki, kjer sem upal (pa ne zlonamerno), da se bo kdo uglasil, ki je že pretrpel bolečine v modih in da mu na koncu ni bilo treba iti nikamor.
Anyway, na koncu sem na tej strani preveril če imam zdravstveno zavarovanje in izkazalo se je, da ga imam, čeprav sem mislil da ga nimam, ker datumsko je obvezno zdravstveno zavarovanje poteklo samo kot kaže to velja potem še za cel mesec. Torej, ta stari, sestra in brt so mi rekli, da verjetno ni nič in da se bo pozdravilo ampak sem pol na netu, na enem forumu zasledil, da gre lahko za torzijo. Torzija, če sem prav razumel, se lahko pojavi kadarkoli, torej med spanjem, ali celo pri normalnem sedenju. Torzija je takrat kader se jajčnik nekako obrne in ni prekrvavitve. In to je potrebno v 24 urah odpravit, zato je nastala panika :), in sem se odločil, da grem v klinični. Seveda najprej je bilo treba iti k dežurnemu zdravniku pri nas, kjer mi je celo to torzijo pripisal in je bilo na napotnici napisan nujno. To je bilo okoli 20. ure, vlaka za LJ pa ni bilo več, razen ob treh zjutri. Za trenutek panika, ampak pol sem dobil prevoz po vezah prek pacienta do urgence. Tam so me sprejel, pretipal, zmerili temperaturo, vzeli kri, poslal na slikanje, kjer pa niso čisto vedeli ali gre za torzijo ali gre za vnetje zaradi udarca žoge. Jajčnik ni bil prekrvavljen ni pa bil tudi v normalnem položaju, zato niso najbolj vedeli zaradi česa so te bolečine, ampak na koncu so se odločili, da gre le za vnetje (hvala bogu). Če bi šlo za torzijo bi šel pod nož, tako pa sem dobil antibiotike, ki jih moram jemati na 12h. Eto ga, zdaj je novo jutro, bolečine so še vedno prisotne predvsem, ko vstanem iz stola ali se usedem nanj, je pa v primerjavi s dnem prej, stanje veliko boljše. Bolečina je manjša.

Napisano za naslednjega trpečaga :)


me kar začne stiskat spodaj ko to berem ;((
ouch

StarMafijec ::

Na kako slikanje si šel? Ultrazvok?

shotalick ::

StarMafijec je izjavil:

Na kako slikanje si šel? Ultrazvok?


Dvomim, da je bil CT ali MR. Mislim, da imaš prav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je slepič ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5245806 (15461) Zajec123

Slabo počutje

Oddelek: Loža
153133 (2632) zee
»

bolečina v predelu trebuha

Oddelek: Loža
3812792 (11031) gddr85
»

Urgenca ali prostori za izgubljanje časa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7525923 (24086) Invictus
»

Michael Moore: Sicko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
647707 (4719) Super Sonic

Več podobnih tem