Forum » Šola » Matematika-razlaga
Matematika-razlaga
IWLT ::
Malo sem brskal po spletu in naletel na neko nalogo v zvezi z množicami. In je pisalo U = N9 (Univerzalna množica, naravnih števil in zraven je bila taka majhna devetka kot npr index)
Nisem čisto prepričan kaj tista devetka pomeni in upam da mi lahko kdo pojasni, ker index ne more biti ker je bila to edina množica naravnih števil v nalogi.
LP
Nisem čisto prepričan kaj tista devetka pomeni in upam da mi lahko kdo pojasni, ker index ne more biti ker je bila to edina množica naravnih števil v nalogi.
LP
bella_trix ::
N9 verjetno pomeni množico naravnih števil od 1 do 9. Oz. od 0 do 9. Je odvisno od področja matematike, nekod privzemajo, da je tudi 0 naravno število.
lebdim ::
ja, to pomeni, da gre za naravna števila od 1 do 9. 0 načeloma ni naravno število, razen če eksplicitno rečemo naravna števila z ničlo.
če bi bilo pa Z9, pa bi ta množica vsebovala elemente {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8}, ker je to množica ostankov pri deljenju z 9.
če bi bilo pa Z9, pa bi ta množica vsebovala elemente {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8}, ker je to množica ostankov pri deljenju z 9.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | matematika, črka nOddelek: Šola | 2168 (1776) | Moivre |
» | Cantor, Russell ... Teorija množic. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 9828 (8309) | Odin |
» | abstraktni elementiOddelek: Znanost in tehnologija | 2094 (1723) | Roadkill |
» | množice...Oddelek: Znanost in tehnologija | 1750 (1485) | Thomas |
» | subverzivni problemOddelek: Loža | 1666 (1415) | jeti |