» »

zemljevid brez kompasa

zemljevid brez kompasa

Ikspe ::

Pametni telefon sem mislil uporabljat kot garmina (offline) ampak sem ugotovil da nima vgrajenega kompasa. Zanima me če bi zadeva vseeno laufala. Če si prav predstavljam bi šlo ampak se zemljevid ne bi premikal v smeri ceste ampak v vse smeri. Drži?
  • spremenil: Ikspe ()

lonewolf_ ::

Če podpira GPS bi moralo iti. Saj računa glede na pozicijo oz. spremembo pozicije.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

hojnikb ::

za gps nerabiš kompasa...
#brezpodpisa

Se mi je zdelo. Pri tistih s kompasom se zemljevid med vožnjo obrača kajne?

one too many ::

Naprava* lahko karto orientira z GPSom glede ne smer premikanja. To postane natančno šele pri zadostni hitrosti, tam nad 10 km/h. Zato pa verjetno ne vrti karte, če vrtiš samo napravo.
Torej za navigacijo v avtu ali na kolesu bo v redu. Seveda, če program to podpira.

Po drugi strani imaš pa lahko karto orientirano vedno s severom zgoraj in jo uporabljaš kot normalno papirnato karto (tako jaz uporabljam GPS za hojo, ne pa za kolo).

*To velja za Garmina 60 in 62.

Zgodovina sprememb…

V tem primeru je treba imeti pri hoji zraven še navadni kompas.

Kakšne možnosti ponuja telefon ki ima vgrajen kompas, za razliko od tistega ki tega nima? Tu ne mislim vožnje ampak druge stvari.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ikspe ()

one too many ::

Za telefon ne bi vedel, ker nimam tako pametnega.
Imam pa Garmina. GPS deluje povsem normalno. Pri vodenju ti še vedno lahko pove "zavij levo" ali "zavij desno".
Edina razlika je, da ti ne suče karte in ne more voditi v točno določeni smeri (azimut).
Torej, če hočeš iti 500 m v smeri 123°, moraš to vstaviti kot točko v GPS (mislim, da celo omogoča, da jo vneseš kot razdaljo in azimut) in do nje nekako priti. Še vedno ti pa GPS pove, koliko daleč si. Če imaš pa kompas, pa lahko samo slediš puščici (za večje razdalje to ponavadi ni najhitrejša pot!).
Spet na križiščih s karte ne razbereš takoj ali moraš zaviti levo ali desno, temveč moraš prvo karto orientirati. To najlaže narediš s kompasom, vendar lahko karto orientiraš tudi s primerjavo poti na karti in v naravi (link). Orientiraš jo lahko tudi s prepoznanimi objekti, potoki, daljnovodi, reliefom,...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prikazovanje zastojev v navigaciji-SLO (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14622184 (18736) Mare2
»

Sygic - navigacija - nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5518377 (13079) dunda
»

Premik severnega magnetnega pola sili v predčasno prilagajanje navigacijskih modelov

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
319814 (6273) Ales
»

gps naprava za kolo

Oddelek: Na cesti
154292 (3869) schurda

Več podobnih tem