» »

Poskodovana word datoteka

Poskodovana word datoteka

T-Mac ::

Pozdravljeni,

Na usb kljucku imam veliko datotek wordovih in excelovih... Ena wordova datoteka je poskodovana... Probal sem s funkcijo popravi in odpri v wordu ampak nic... Te usb kljucki so res za en dr... Zanimivo pa je da kaze ta datoteka se zmeraj pravo velikost... Je kaka opcija priti do podatkov te dadoteke?

Hvala

No tako preveril z dostimi programi in od nekaj manj kot 30 datotek wordowin in excelovih sta se 2 tako poskodovala da jim pomoje ni res resitve. Ena manj pomembna ena malo vec pomembna tako da predlagam res vsem da se REDNO delajo back upi, jst sm se ravno sedaj ulenil in evo zgubu 2 datoteki in se nekih 20 drugih starih datotek katere imam se na drugem mestu... Imeti datoteke na USB je tako da nikoli ne ves kdaj jih ne bos vec imel :)

Mislim da je najboljse imeti podatke na trdem disku na racunalniku in se na nekem prenosnem dodatno...

Edino malo bi povprasal katero vrjanto zuannjega diska je imeti najboljse te novejse diske ali obicajne lepo in zunanje ohisje na usb? Za naprej ker sedaj imam pa dosti in se bom to letu 100% in ne 80%... Sla mi je samo toliko datoteka s 35 kodami tako da bom imel neki casa dobit vse nazaj :)

specing ::

http://blog.wisefaq.com/2010/01/05/back...

Za zunanje diske kupi navaden "notranji" disk (3TB so trenutno najcenejši glede an denar/GB v nemčiji). SATA je (Večinoma -- preveri dokumentacijo matične plošče) hotplug tako kot USB in ga lahko priklopiš medtem ko računalnik deluje.

Druga stvar je, da uporabiš datotečni/backup sistem, ki ima shranjene checksume podatkov in te lanko opozori na low-level pokvarjenost (okvarjeni sektorji). Recimo btrfs/ZFS oziroma git-annex.

Kako daleč si pripravljen iti za svoje podatke je odvisno od njihove vrednosti in tvoje (denarne) volje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: specing ()

mastah ::

za take stvari kot so Word dokumenti je najbolje da shranjuješ v cloud (gmail, dropbox...)

nabit_jezus ::

Ravno danes je na giveawayoftheday.com nek program za poškodovane officove datoteke. Mogoče ti koristi.

specing ::

mastah je izjavil:

za take stvari kot so Word dokumenti je najbolje da shranjuješ v cloud (gmail, dropbox...)

Odvisno koliko jim zaupaš svoje podatke.

Ampak ja, tisti offsite backup (iz 3-2-1) je najlažje realizirati z "oblakom", npr. git-annex podpira šifrirano shranjevanje na Amazonov Glacier ali pa kakšen remote disk pri prijatelju.

solatko ::

Tudi zunanji diski v ohišju niso nek siguren medij. Crkujejo hitreje, kot diski v računalniku. Za backup predlagam manjše diske - do 500GB, saj je reševanje podatkov cenejše in lažje.
Sicer pa za res pomembne podatke - ena na računalniku, druga na zunanjem disku, tretja na SD kartici in četrta v cloud-u.
Delo krepa človeka

Han ::

In peta na CD/DVD/BD plošči.

solatko ::

CD, DVD, BD ploščki bodo počasi tam kot so avdio kasete, flopy diski, VHS, 8mm filmčki, na smetišču zgodovine, predvajalnikov pa ne bo ali bodo svinjsko dragi in redki.

Pomembni podatki sodijo na medije, ki so trenutno v masovni uporabi in imajo neko prihodnost. Ploščki to niso.

Sem moral kar nekajkrat menjat medij, zaradi ohranitve določenih zadev.
Delo krepa človeka

Han ::

Dokler lahko kupiš nov DVD/BD pogon, ni bojazni. Za vinilke so tudi govorili, da jih je povozil čas, pa je temu res tako? Backup na več različnih medijih ne škodi...

Duhec ::

T-Mac je izjavil:

Pozdravljeni,
Na usb kljucku imam veliko datotek wordovih in excelovih... Ena wordova datoteka je poskodovana... Probal sem s funkcijo popravi in odpri v wordu ampak nic... Te usb kljucki so res za en dr... Zanimivo pa je da kaze ta datoteka se zmeraj pravo velikost... Je kaka opcija priti do podatkov te dadoteke?
Hvala

Če še nisem pozen potem naredi v Command Promptu še:
chkdsk x: /r
x=črka usb ključka
nato poglej, če je chkdsk naredi kako mapo ali datoteko z imenom file0001.chk ali podobno.
Če je, jo odpri potem z Wordom (open with ali za odpiranje uporabi), ki bo pokazal kar je dejansko še ostalo v .doc fajlu.
Poročaj.
http://blackbird.si/

Duhec: Sprobal nic popravilo samo rezultat tega postopka je bil da mi je zmrznu racunalnik da ko sem ga resetiral je ponovno deloval

Lp

s6c-gEL ::

regedit
Go to the following location
HKEY_LOCAL_MACHINE - > SYSTEM = > CurrentControlSet  - > Control - > SessionManager

Now on the right side pane you'll find BootExecute

dodaj
autocheck autochk /r \??\X:

kjer je X črka pogona.

torej nekaj takega:
autocheck autochk /r \??\C:

autocheck autochk /r \??\D:

...
autocheck autochk /r \??\K:

In se bo chkdsk zagnal ob zagonu winsev (torej ko bodo vsi fajli prosti).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Kolikor imam znanja se mi zdi da je ta wordova datoteka unicena da se je poskodoval usb kljuc na tem sektorju kjer je bila ta datoteka in da ni vec resitve kajti to je digitalni zapis kolikor se spoznam in kolikor sem se ze ukvarjal s tem pac dolocenih datotek na zalost ne moras dobiti vec nazaj dolocene se je pa dalo resiti ampak ce sektor seveda tam ni bil v okvari...

fosil ::

Probaj odpret v libreoffice.
Tako je!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zasebni dokumenti

Oddelek: Pomoč in nasveti
243039 (1991) Badwolff
»

chkdsk ob vsakem zagonu