» »

LG G Watch R: pametna ura najbolj klasičnega videza

LG G Watch R: pametna ura najbolj klasičnega videza

Slo-Tech - Naslednji veliki hit postajajo pametne ure, ki bodo zmogle vse, kar zmorejo pametni telefoni, in še več. Njihova glavna pomanjkljivost je majhnost zaslona, tako da je branje smsov na njih bolj zasilna rešitev. Samsung poizkuša s povečanjem zaslona, medtem ko se je LG odločil, da sta pomembnejša eleganca in dizajn. Nova LG G Watch R je pametna ura z najelegantnejšega videza.

LG-jeva ura ni videti kot zapestna verzija pametnega telefona, ampak ima klasičen okrogel dizajn številčnice in ličen pas, od daleč pa njene pametnosti sploh ni videti. A videz vara in v notranjosti najdemo enake komponente kot v predhodniku LG G Watch. To pomeni dvojedrni Qualcommov Snapdragon 400 s frekvenco 1,2 GHz, pol gigabajta pomnilnika ter 4 GB kapacitete. Poganja jo Android Wear, ura pa je vodotesna (standard IP67). Baterija ima kapaciteto 410 mAh. Zaslon je okrogel 1,3-palčen P-OLED, torej iste tehnologije kot v LG G Flexu, kjer pa ni navdušil. Kako je LG v 10 mesecih izboljšal svoj P-OLED, bomo videli, ko bo ura dejansko naprodaj. To bo v zadnjem letošnjem četrtletju, prve primerke pa bomo videli prihodnji vikend na sejmu IFA v Berlinu. Mogoče bo tedaj znana tudi cena.

13 komentarjev

RejZoR ::

Najbolj bo problem baterija, ki bo zdržala mnogo premalo kot bi si želel. Prednost pa bo v tem, da boš lahko menjal diale in boš imel danes Omego, jutri Longines, tretji dan Ball, četrti dan Seiko itd. Nakoncu bo samo stvar licenc, ki jih bo zakupil LG. Oz bojo uporabniške... to pa bo zanimivo.

Moto360 bo na podobno foro, bomo videl kako se bo kaj obneslo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Bambolo ::

Se lahko kje vidi katere funkcionalnosti ta ura omogoča razen fejk analognega prikaza cajta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bambolo ()

Pithlit ::

No ja... tisti ki je sliko objavil bi lahko sliko pravilno obrnil :P Dial zgleda da se obrača na gyro (tko da je skoz enako obrnjen... ne glede na to a ti kje netopirje imitiraš).

*edit* hja, tko je k odgovarjaš na popravljen post... pa še mal bluziš. Je že prou obrnjeno vse.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Bambolo ::

Sej v bistvu je v redu, model ima uro oziroma device na desni roki. Nisem še videl česa takega.:O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bambolo ()

Pithlit ::

Pa fotošopane slikce... bleh. U glavnem... na roki je dial zamaknjen (in če sliko obrneš je kar lepo ujet 'horizont'), zato gyro blodnja.
Life is as complicated as we make it...

Brane22 ::

V bistvu je vse to brezvezno preseravanje, narekovano s strani kojekakvih slaboumnih marketinških odddelkov, ki poskušajo biti moderni.

V bistvu pa je osnovni urni mehanizem izgubil svojo vlogo, nove kockice v mozaiku, ki bi lahko zapolnila prostor naprave na zapestju pa niso našli.

In sedaj uporabljajo stari HW in SW za zapolnitev nove vloge, kar ne gre.

Zapestna ura je bistveno manjša od mobilca in skladno s tem tudi njene funkcije.

Tlačenje funkcij veliko večjega mobilca v uro nima nobenega smisla, sploh ker so iz tega že izcedili vsak odvečen miligram.

Kdor se hoče ukvarjati s tem, bo moral:

- razviti posebno ultra-low-power arhitekturo
- to arhitekturo implementirati na custom procesu
- razviti posebno low-power implemmentacijo displeja za to aplikacijo
- razviti poseben SW za vse omenjeno.

Brez tega je vse bolj modno igračkanje.

RejZoR ::

Sej to je največji problem, ker tlačijo stvari, ki nikoli niso bile mišljene za ure. Recimo ko je Seiko naredil Astron GPS so razvili posebne low power komponente, ki so majhne in porabijo tako malo energije, da zadeva v celoti laufa na sončne celice. Pa je zgolj ura z GPS sprejemnikom. Tle pa hočejo firme tlačit not dual core procesorje z ne vem čem. Itaq da ne more funkcionirat na nobenem uporabnem nivoju razen v smislu "novelty". Niti ne vem kako se reče po slovensko. Skratka nekaj kar je fancy in zanimivo, ni pa dejansko uporabno in praktično.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Brane22 ::

V bistvu mislim da je rpavi naslov za tole Intel.

Imajo trenutno najnaprednejši proces na svetu, poleg tega pa jim velike površine niso problem.

Lahko bi se dobili in naredili implementacijo ki je recimo velikosti manjšega displeja z nekaj redundance in mogoče 2.5D prijemi in ustvarijo rezino, ki združuje displej z vso elektroniko in po možnosti LEDicami - z ustrezno redundanco.

Take ure bi bile drage ampak folk bi vsaj vedel za kaj plačuje.
Kokr vidim, fanatikov, ki bi bili pripravljeni plačati par k€ in več za ročno uro ne manjka.

Pa recimo lahko bi kupili patente ali OP greenarraysove clockless Forth mašine kot je GA144.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

RejZoR ::

Men bojo te kvazi pametne ure uporabne šele ko se bojo tko kot ostale polnile na sončno svetlobo. Tlačit jo na polnilnik vsake 2 dni al pa celo 1x na teden je enostavno preveč za kakršnokoli uro. Sem recimo gledal CST uro/zapestnico, ki je najtanjša E-Ink ura na svetu, sicer prikazuje samo čas ampak jo moraš polnit 1x na mesec za 8 minut or so. Pa se mi še to zdi preveč če pomislim, da mi Citizen Eco-Drive in Casio G-Shock Tough Solar samo čepita na polici in se sama polnita s sončno svetlobo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

novaa ::

glede na to da z uro ne spim, jo komot šibnem na polnilec čez noč.

RejZoR ::

Eni je nikoli ne dajo dol, pa naj gre za spanje, plavanje, tuširanje, drugi športi. Jezst jo dajem dol samo za tuširanje in plavanje, ker je takrat ne rabim in se mi ne da zajebavat z vzdrževanjem tesnil. Za spanje pa je nikoli ne dajem dol, ker ne vidim razloga zakaj bi to počel. Če pa gre zaradi udobja, te bo pa tud čez dan motila, če te še med spanjem...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Qushaak ::

Kaj je še manjše od zapestnic/ročnih ur/ogrlic?, da bi se marketingarji še spomnili naredin "smart"? Nekako mi gre vse skup na k**** ko berem o teh majhnih smart gadget-ih.

RejZoR ::

SmartRing? Torej pametni prstan. So pa tud že neki delal na kvazi pametnih lečah, kar naj bi bila najmanjša naprava do sedaj.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se splača kupiti android watch?

Oddelek: Kaj kupiti
244774 (4313) roli
»

Pebble Time

Oddelek: Mobilne tehnologije
274425 (3482) St235
»

CES 2015: Pametna ura plod sodelovanja med Audijem in LG

Oddelek: Novice / Ostale najave
188775 (6850) sisemen
»

Sonyjeva pametna ura z e-črnilom

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
407986 (4747) roli
»

Prenovljeno in novo iz Motorole: Moto X, Moto G, Moto 360, Moto Hint

Oddelek: Novice / Android
3615097 (12070) bluefish

Več podobnih tem