» »

Predelava v PDF

Predelava v PDF

chato ::

V CORELU 9 izdelujem casopis za svoj sindikat! Ker bi ga radi objavili tudi na NETu, ga prezvorim v PDF, vendar mi v PDF datoteki potem manjkajo šumniki in to samo Ž-ji!:\ Pretvarjam pa direktno v CORELU! Predelal sem vse mogoce nastavitve, toda vedno isto! Ali bi kdo vedel v čem je problem!

LP, Chato
  • premaknil: gkovac ()

jetam ::

V Corelu.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

bm0267 ::

Zakaj pa pretvarjaš v PDF? Prvo tak čudež da ti sploh kaj naredi...to da ni šumnikov je malenkost...lahko bi bilo šem dosti hujše,druga slaba stran PDF da ni preveč primeren za REPRO studie...ker se zmanjša kvaliteta slik in mislim da tidi pisavo spremeni v grafiko tako da je najboljši način da daš vse skupaj v krivulje pa jim tak neseš ali pa daš fonte zraven oz. še ena možnost - naj ti dajo driver od njihove osvetljevalke in sam narediš print file...pa amen.

Glede PDF-a in Corela sta največkrat v sporu, ker je PDF izdelek konkurenčne Adobe-ove hiše in zgleda da ga Corelovci še niso čist skužili.

jetam ::

LOL... se en brez pojma o pojmu PDF.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Aspirinix ::

Sem ziher, da gre za interno objavo in ne za posredovanje tiskarni. Lepo si nabavi en softwareski tiskalnik (PDF printer), pol pa namesto izvoza in shranjevanja uporabiš tiskanje na datotečni tiskalnik. Rezultat je pdf, ki je brez napak. Uporabljam že kaki dve leti. Deluje. Pojdi pa na tucows.

ali3n ::

Sama kvaliteta PDF-ja je seveda odvisna od nastavitev pri "ripanju"; 3 leta sodelujem s tiskarno Leykam - pošiljam samo pdf-je...

Kar se pa šumnikov in corela tiče: najlažja varianta je, da pretvoriš tekst v krivulje (kot je napisal že bm0267), boljša varianta je uporaba pravih tipografij (type1); sicer so pa s Corelom od nekdaj sami problemi...:\
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

chato ::

jetam, vedno sem mislil, da so forumi namenjeni tudi takim, ki nimamo pojma!:D
Tiskarju dostavljam v corelu, v PDF pa pretvarjam samo zaradi objave na internetu in s tem dostopnosti pregleda datoteke vsakemu! Cilj je seveda cim boljsa kakovost in cim manjsa velikost datoteke! Zal se vsi ne zivijo na ADSL-u ali kabelski!
Hvala vsem, ki ste mi pomagali resiti tezavo!

LP, CHATO

jetam ::

Ah... drugi komentar je namenjen bm0267 in ne tebi.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

jetam ::

Resitev problema:

dl-ji TOLE ko te vprasa za printer PPD mu pokazi TOLE dekompresirano datoteko in izberi iz seznama printerjev Linotronic 930 v 3.2. Printaj normalno vendar sedaj izberi iz seznama Linotronic 930 v 3.2. Fajl naj ima koncnico ps. Nato odpri Acrobat Distiller in pri job option izberi eBook ali Screen. Vrzi v spodnji prazen prostor v Distillerju ps fajl, ki si ga skreiral s Corelom in voila - PDF complete. Tako narejen PDF bo najmanjse mozne velikosti (sicer obstajajo se bolj optimizirani programi za kreiranje ps in pdf fajlov toda o tem ne tule op.p.) in primeren za objavo na netu. In verjetno bo prikazoval tudi ČŽŠ. A pri Corelu nikoli ne ves. Definitivno pa pri print opcijah odstrani kljukico pri download TT fonts. Mogoce bo ze to pomagalo.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jetam ()

ali3n ::

Lino rulez!!! >:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

mnlkpo ::

Ce imate probleme s fonti pri fajl printerjih, poglejte pod advanced nastavitve - moj barvni HP laserjet (hehe:) je delal ok, ko sem mu dal, naj fonte pretvori v outline (ali nekako tako). Sicer se pa ne bavim z DTP in 100% kvaliteta ni bila ravno nujna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CorelDraw publish to PDF

Oddelek: Programska oprema
121310 (1119) harvey
»

Photoshop - tiskarna!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
153875 (3576) lonz
»

DOC v PRN

Oddelek: Programska oprema
71390 (1307) backup
»

Grafična priprava za tisk

Oddelek: Pomoč in nasveti
334313 (3886) Matev
»

Ali je kaka omejitev velikosti pri printfilejih

Oddelek: Pomoč in nasveti
14974 (811) CaqKa

Več podobnih tem