» »

DOC v PRN

DOC v PRN

backup ::

Pozdrav,
tekst skušam pretvorit v prn, za kar mi je bil predlagan Generic PostScript Printer, ki sicer ustvari prn, vendar sumljivo kratkega. Fajlov ne morem odpirat, ker so namenjeni v tiskarno in mi od tam samo javljajo, če je besedilo prebavljivo ali ne. Nekaj z nastavitvami, sumim, da mora biti narobe. Tekst printam v datoteko, vrata printerja so nastavljena na daoteko, izberem EPS. Printer naj bi delal s PS2PDF pretvornikom, ki sem ga tudi namestila.
Mi pa CuteWriter (za pdf) prav tako ustvari prn, ki je primerno dolg, ampak nisem prepričana, kakšne hieroglife proizvaja. Kot sem rekla bodo fajle odpirali šel v tiskarni.
Ponižno prosim za pomoč. Lep pozdravčič,
Malka

BigWhale ::

Verjetno moras tiskarni dobaviti postscript datoteko. Vprasaj jih, ce bodo zadovoljni s PDFjem, naceloma ne bi smelo biti tezav.

harvey ::

Predno resno začnemo mozgati nam zaupaj naslednje:

1. iz katerega programa bi rada naredila PRN datoteko
2. kateri operacijski sistem

Drugače pa načeloma velja za Windows, da si potegni dol PS gonilnik od Adobe (dobiš ga na njihovi strani). PS datoteka iz Worda pa lahko zgleda kdaj tudi precej hieroglifasta. Če je PDF pravilno generiran, načeloma ne bi smelo biti težav.

Pa še nekaj je, črn tekst npr iz Worda v PS datoteki ne bo po barvnem sistemu CMYK!

backup ::

Prnizirirala bi rada wordov dokument, delam pa v Win XP professional. Omenjeni gonilnik imam - PS Adobe. Prn ustvari, ampak mora biti z nastavitvami še nekaj narobe, ker je fajl prekratek - odpreti ga ne morem, ker nimam primernega programa. A bi ga morda lahko s Corelom? Pdf tiskarni ne ustreza, želijo prn.

harvey ::

Ja lahko odpreš PRN datoteko v CorelDraw. Daš Import in potem izbereš PS, EPS, PRN Interpreted.

edit:
sem še enkrat prebral. Problem je v PS gonilniku, ker ni pravilno nameščen. PS driver si presnemi s spletne strani od Adobea. Tam tudi preberi kako se vse skupaj namesti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

backup ::

Čau, hvala. Odprla sem v corelu in ugotovila, da prnizira samo prvo od 300 strani. Gonilnik sem namestila že večkrat.

harvey ::

Pa pravilno, tudi PPD?

Ker drugače je tule navodilo.

300 strani za Word je mal kruto. Rajši uporabljal kaj bolj namenskega za delo s tekstom, ker word je več ali manj samo za tipkanje.

Sicer pa je nekoliko neobičajno za današnji čas, da v tiskarni ne bi poznali PDF. Kako bodo to potem oni osvetlili bo še pestro, ker barve iz Worda so adijo za tisk, veš to, ali misliš, da v tiskarni vedo? Ker če niso doma s PDFji, jim lahko (z)manjka še na kakem drugem področju.

backup ::

Poznajo pdf, ampak bi radi prn fajl. V wordu delam, ker sem oblikovanje komaj prevzela in še nisem imela časa se podrobneje spoznati s čim bolj naprednim. Pa tudi predloga za oblikovanje, ki ji moram slediti je wordova. Sicer pa navadno besedila obsega okoli 150 strani, kar mi še ne povzroča pretiranih težav. Besedilo ni nič okrašeno, tako da glede barv in podobnega ni za skrbeti.
No, vseeno ful vam hvala za pomoč. Če se še kdo česa spomni, naj me prosim, opozori. Lp,
Malka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Photoshop - tiskarna!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
153822 (3523) lonz
»

Grafična priprava za tisk

Oddelek: Pomoč in nasveti
334291 (3864) Matev
»

v katerem programu naj napisem knjigo (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
5725357 (24564) Matev
»

Program za urejanje PDF datotek!

Oddelek: Programska oprema
88671 (8547) jetam
»

Kako pretvorit datoteko *.prn v *.doc?

Oddelek: Pomoč in nasveti
132625 (2421) Zzzzzzz

Več podobnih tem