» »

pošiljajte smse ceneje!

pošiljajte smse ceneje!

MrBrdo ::

V preteklem času sem postavil spletno stran za WAP uporabnike na http://wap.mrbrdo.net/. Vsi, ki ze poznate Simobilovo eklapo (tisti, ki je ne, obiscite naslov http://eklapa.simobil.net/ , trik je nekako v tem, da lahko posljemo sms prek interneta brezplacno, na prejemnikovemu aparatu pa se prikaze vasa stevilka brez + pred 386, namesto tiste web stevilke. vecina mobitelov potem napise vase ime, ce vas ima oseba shranjenega v imeniku), lahko zdaj uporabljate to storitev tudi prek WAPa (seveda prek GPRS, edino tako se izplača), zaenkrat še bolj testno, a bi moralo delovati. Na moji WAP strani greste pod link Eklapa(SMS), in tam Send SMS, oz registracija, ce se niste registrirani (registrirate se lahko tudi na prej omenjeni simobilovi strani). Ko vpišete uporabniško ime, geslo, številko in sporočilo, pošljete sms, in skripta vam pove, ali je bil sms uspešno poslan. Stvar zaenkrat še ne preverja odgovora iz simobilove strani, zato je ponavadi zmeraj poslano, razen ce ste narobe vpisali stevilko in to skripta prepozna.
Za večino verjetno pomembna funkcija, ki sem jo dodal kasneje in ne vem če bo delovala na vseh operaterjih je, da si dodate bookmark (zaznamek) na stran http://wap.mrbrdo.net/eklapa/eklapa.wml... , zato da vam upor. imena in gesla ni treba vsakič sproti vpisovati. Seveda ga lahko tako gdorkoli pogleda pod zaznamki, odločitev je vaša. (če ima kdo predlog za boljšo rešitev, mobiteli namreč naj ne bi podpirali piškotkov, naj me kontaktira) username in password v zaznamku seveda zamenjate s svojim upor. imenom in geslom.

Prosim pošljite vse komentarje o strani..
Lep pozdrav,
MrBrdo

Gandalfar ::

Nisem sicer sel gledat strani ampak kako ugotovis telefonsko stevilko mobilnega telefona?

Ce jo mora uporabnik vpisati ob registraciji - kako zagotavljas njeno tocnost/pravilnost?

MrBrdo ::

Na srečo je na to mislil že Simobil. Ko vpišeš svojo številko, prejmeš v približno 1 minuti nanjo SMS, v katerem se skriva registracijska koda, ki jo nato vpišeš tudi na moji strani ali na simobilovi, tako da zaključiš registracijo. V primeru da je nimaš, si v dreku :) Sicer bi bilo pa mogoče možno (zdaj si mi lih odprel idejo), da bi številko ugotovil z brute-forcanjem, saj je na srečo 4 mestna :) Morda.. če bi pustil da bi z zakasnitvijo 3 dni drkalo, bi potem morda dobil nadzor nad številko. Samo malo razmišljam, seveda). V glavnem, za to je poskrbel že simobil.

LP, MrBrdo

Gandalfar ::

kaj ubistvu ti ponujas novega poleg tega, da 'abusas' SiMobilovo storitev in s tem posredno pripomores, da jo bodo mogoce ukinili?

MrBrdo ::

1. Simobil je obveščen o zadevi, in v bližnji prihodnosti pričakujem odgovor, kakšen bo bomo pa še videli.
2. Storitve ne 'abusam', ker to ni zloraba, temveč le razširjanje storitve na mobilno obliko.
3. To je tudi to, kar ponujam novega.

Lep pozdrav,
MrBrdo

Gandalfar ::

Full dobr pol ubistvu :)

/me nestrpno caka, da bo dobil mobitel z gprsom :)

njok ::

MrBrdo: nice! Mislim, da bos marsikomu zmanjsal racun. :D :D

MrBrdo ::

Lepo to, upam da bo pozitiven odziv, ker jaz tudi "že nestrpno čakam na mobitel z gprs", ker ga tudi še nimam, zato je zaenkrat to namenjeno drugim. Sicer pa iz programerskega stališča je bilo dost več zajebavanja kot bi ga simobil rabu, ker sm mogu narest exe fajle za pošiljanje teh stvari, tam bi pa pol php skripte sam prekopirali pa bi delalo :) Sicer pa upam, da bo Simobil imel dober dan ko bo prišel do mojega emaila, ker se lahko zgodi, da mi ukažejo, da storitev odstranim. Eh.. Življenje.. :)

Lep pozdrav,
MrBrdo

MrBrdo ::

Hihi, dj ne tko govort ;) Moraš rečt nekaj v smislu, Simobil bo profitiral od tega. :) Saj veš.. Simobil ma tu moč, oni lahk ukinejo če hočejo :( Sicer pa zaenkrat še v testnem stanju, tko da kr pridno testirejte. Sicer pa po eni strani je tut dobro za Simobil - več naročnikov, da bojo imeli lahk gprs je recimo ena stvar. Oni morajo gledat kako to na njih vpliva. Valda da je za nas fajn :) SIMOBIL VI STE CARJI! 8-)

LP, MrBrdo

njok ::

Samo nekaj.... a si slucajno testiral na kaksnem telefonu? Ne vem ali je to problem z nekompatibilnostjo, ampak ko na koncu strani pritisnem Send se ne nalozi nova stran (tudi Home ne dela). Imam ME45.

MrBrdo ::

Stvar je bila testirana zaenkrat samo na SonyEricsson T300 prek Mobitel GPRS povezave. Tam lepo deluje vse. Na drugih telefonih nisem testiral, se mi pa zdi da je nekdo iz mobisuxa tudi sprobal, ker ni govoril o nobenih težavah.
Sicer je pa zelo čudno tole, daj mi točno povej kaj narediš prosim, bova poskušala rešit. Če imaš ICQ IRC ali MSN, mi pošlji PM..
MrBrdo

rhabdo ::

Ja tole dela zelo v redu! Nobenih tezav z registracijo. Tudi zaznamek sem lahko naredil tako da mi imena in gesla ni potrebno vpisati. Uporabljam pa telefon Panasonic EB-GD87! Torej na tem telefonu vse dela BP!

Lep pozdrav!

MrBrdo ::

Hvala da si povedu.. Tud drugi prosm povejte ce deluje.
Ajde, MrBrdo

jRk0 ::

danes bom sprobal na Nokii 7650, ti kasneje povem kako dela:)

itak mam gprs unlimited in kaj takega je idealno!! :>

simobil bo profitiral, ker si bodo vsi kupili gprs unlimited in posiljali samo smse:)
You fuck up once, you loose two teeth.

MrBrdo ::

@jRk0: hvala ti. zdej je v testnem stanju, ker tudi na mobisuxu poračjo o ne-delovanju na nekaterih aparatih. nekateri ne najdejo gumbka send, tko da pazi da ga ti boš :) Sicer se pa nahaja v opcijah če se ne motim.. sej verjetno veš če maš unlimited :)

MrBrdo

njok ::

MrBrdo: check PM!

alexv ::

Sem pred letom dni se registriral, ko sem delal e-vizitko ampak se sedaj z tistim uporabniškim imenom in geslom ne morem več prijaviti, kljubtemu da se v vizitko še lahko (no tam imam vzdevek) ampak uporabniško ime je ostalo nespremenjeno. Če se samo prijavim tak, ko lahko spreminjaš podatke ti tudi zahteva uporabniško ime in geslo pa se lahko prijavim amapk pri eklapi no chance.

a mi zna kdo povedat v cem je finta !
Lep pozdrav ! Alex

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alexv ()

Hair_Y ::

No sem sprobal na Nokii 3510 pa stvar deluje (odlično).
Tudi zaznamek s password-om deluje, vse skupaj
'požre' c. 1kb, torej 1Sit.
Samo kako to da dela vse skupaj tudi na Mobitelovih cifrah,
in ali zato dobiš potem kakšen 'računčič:D ....

njok ::

E-klapa deluje bp tudi na mobitelovih cifrah, stane pa 1500 bytov.

alexv ::

Sem pri Mobitelu in uporabljam Simenesa S45 sem se registriral pa posal SMS ampak še vedno nič dobil. Zanima me kako dolgi so kaj zamiki, če stvar sploh deluje, ker preko spleta je kar hitra zadeva.

Kljub temu, da imam uporabniško ime in geslo sem se še enkrat reg. preko wapa pod drugačnim userjem in geslom ter vzevkom pa se s tem pol na spletu ne morem prijavit. Zanima me če reg. preko wapa sploh deluje.

Škoda je samo na tem wapu, da ne moreš izbrati naročnike, da bi lahko poslal SMS večim hkrati.

MrBrdo ::

>Samo kako to da dela vse skupaj tudi na Mobitelovih cifrah,
in ali zato dobiš potem kakšen 'računčič ....
Mislim, da dela za vse razen za Vego, se pravi SiMobil in Mobitel. Storitev sama je brezplačna, računa se samo prenos podatkov (do moje strani).

>Zanima me kako dolgi so kaj zamiki, če stvar sploh deluje, ker preko spleta je kar hitra zadeva.
Zamiki so od 2-10 sekund.

>Kljub temu, da imam uporabniško ime in geslo sem se še enkrat reg. preko wapa pod drugačnim userjem in geslom ter vzevkom pa se s tem pol na spletu ne morem prijavit. Zanima me če reg. preko wapa sploh deluje.
Registracija prek WAPa bi naj sicer delovala, ampak, dam ti majhen namig, poskusi se registrirati preko Interneta, mislim da boš videl v čem je težava ;) - registracija namreč sploh ne deluje (več).

>Škoda je samo na tem wapu, da ne moreš izbrati naročnike, da bi lahko poslal SMS večim hkrati.
Že drugi si s to željo, morda bom naredil še eno stran za vas, ker bi imela kakšen gumbek več.. Čeprav te vaše želje ne razumem... Verjetno bi bilo najbolje če bi naredil gumbek za dodajanje številk, in potem okoli 6 polj za vnos.. Ampak ne pričakuj tega tako hmalu ker odhajam na morje :P

lp,
MrBrdo

Hair_Y ::

Ja jst sem dobil sms takoj, ko sem ga poslal, pa kolega tudi
iz obeh variant neta in wapa....

MrBrdo ::

Odvisno je od sreče.. Jaz sem enkrat čakal 1-2 uri, ponavadi pa pride v 5-10 sekundah.. Vsaj pri meni..

MUC ::

Kaj lahko narediš, če na e-klapi pozabiš geslo in username?

MrBrdo ::

MUC: Probi poklicat na SiMobil.. Pa če boš, vpraši še, zakaj registracija ne dela..

Btw, če koga zanima, sem naredil tudi ličen programček s katerim lahko pošiljate smse prek eklape :D .. Samo ima svoj imenik, tko da ne morate uporabljat tistega, ki ga imate na eklapi :) Bom nekam ulju če kdo nuca..
lp,mrbrdo

njok ::

MrBrdo: a to mislis J2ME programcek? Ker jaz sem razmisljal da bi naredil nekaj takega cez pocitnice, s tem da bi prebiral imenik iz telefona, ce je to mogoce seveda.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smsapi.si - pošiljanje SMS-ov je otročje lahko (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6916489 (5139) Invictus
»

Beta testers needed

Oddelek: Izdelava spletišč
434816 (2904) HardFu
»

[(Cake)PHP] Shranjevanje povezanih tabel

Oddelek: Izdelava spletišč
5740 (665) vuego
»

Nekaterim lastnikom Samsungov popravek za Windows Phone 7 ne deluje

Oddelek: Novice / Windows Mobile
163788 (3041) JackOdpirac
»

Nasvet pred izdelavo

Oddelek: Programiranje
162826 (2170) Gandalfar

Več podobnih tem