» »

CNN's "phony live coverage" ?

CNN's "phony live coverage" ?

Brane22 ::

Gandalfar ::

Zakaj se ti zdi tale video iz 2013 zanimiv za debato v PČ?

Laganje medijev, ki pomagajo pri sprožanju vojn niso poseben, globalno pomemben problem ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

Gandalfar ::

Zelo pomaga pri debati, če dodaš malo več konteksta kot samo link na YT video.

Spomnim se iz teh časov, da so bili mnogi materiali tako napumpani, da enostavno niso bili gledljivi.

Ampak za publiko, kateri so bili namenjeni, so bili dovolj dobri.

In zdaj je tip izkopal iz arhivov en primerek, zdelo se mi je primerno opozoriti na to.

Čisto toliko, da ne bo pozabljeno.

PaX_MaN ::

Nasedal ? Zato sem ga postal sem

Čakaj malo. To je "debunk" ?

Bili so tle:
 Hotel

Hotel

In gor so postavili kulise, da so lahko prikazali dramatično situacijo.

A to je po novem "poročanje s terena" ?

Zgodovina sprememb…

Ne, dlih zato _ker si nasedel(da fejkajo poročila), si ga dal tle gor_.
Velika razlika.
O katerih kulisah govoriš? Hotelu? Strehi hotela?

Vsaka stvar, ki jo vidim je lahko fejk.

Ravno zato delam cross-reference.

The hotel they are at is the Dhahran International Hotel, (???? ??????? ??????) which is just where Jaco said it was, between the runways of the Dhahran airport. The entire media pool was sequestered there by Saudi authorities, and they did their broadcasts from wooden platforms made specially for the purpose, mostly in the back of the hotel in the pool area.

Check this out:

What exactly have you debunked? The entire problem with this video is that they were claiming they were in the middle of SCUD attacks and all sorts of stuff when in reality they are nowhere near anything and they ARE on a set - you showed the pictures in this thread. It was fake. As a side note, I remember watching this exact broadcast on TV when it happened.

in odgovor:

They did not claim to be in the middle of a Scud attack, they simply said they were warned there might be incoming missiles, so they were rather nervous. They were filming from a hotel that was right next to an airport being used by the military, and hence was a likely target. Remember that at the time Iraq had invaded Kuwait (about 100 miles to the north), and it was thought quite likely they would continue to Saudi Arabi.

Se pravi, tip je dal čelado na tikvo, pomagali so si s sireno itd, medtem ko so poročali z improviziranih plank v luksuznem hotelu. In prepustili domišljiji gledalcev da sešteje to, kar sicer niso eksplicitno rekli.

Brane22 je izjavil:

Vsaka stvar, ki jo vidim je lahko fejk.

Ravno zato delam cross-reference.

Ne, ti si direkt rekel, da lažejo.

Se pravi, tip je dal čelado na tikvo, pomagali so si s sireno itd, medtem ko so poročali z improviziranih plank v luksuznem hotelu. In prepustili domišljiji gledalcev da sešteje to, kar sicer niso eksplicitno rekli.

Saj je iz citata razvidno da je problem v funkcionalni (ne)pismenosti gledalcev, ne pa lažeh reporterjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Tipičen CNN. Vse, kar je ostalo od debunka je to, da je bil tip v tistem hotelu.

Ampak reportaže niso predvajali tako v smislu "glejta našo ekipo ki hladi muda v hotelu s šestnajstimi zvezdicami" ampak CNN vedno na mestu dogodka- "naši ljudje praktično zrejo v cev lanserja."

Si predstavljaš, da i ti jaz tako prodal zelenjavo ? Postavim se na tržnico in začnem prodajati domač paradižnik, seveda nekaj dražje od ostalih, ker je pač "domač". Prideš ti, se navdušiš, kupiš količino, nato pa zboliš.

Izkaže se, da imam doma nevarno deponijo industrijskih odpadkov, sredi katere gojim domač paradižnik.

Domač v striktnem smislu, ker ga gojim na lokaciji, kjer imam prijavljeno stalno bivališče- na svojem "domu".

Če bi tvoj claim o prevari debunkal na tak način, bi bilo to zate OK ?

PaX_MaN je izjavil:

Ne, ti si direkt rekel, da lažejo.

Ne, reku sem da so mediji nasploh sodelovali v lažeh. Nisem nikjer trdil da je to 100% nujno tudi sedaj tako. Ampak tudi če bi. Se ne bi sekiral , če bi me kdo popravil v debati. Saj to je bistvo debat. Zakaj bi jih drugače sploh imeli ?

Zgodovina sprememb…

Ne, reku sem da so mediji nasploh sodelovali v lažeh.

Laganje medijev

...

Nisem nikjer trdil da je to 100% nujno tudi sedaj tako.

Postavil si trditev.

Če bi tvoj claim o prevari debunkal na tak način, bi bilo to zate OK ?

Da je tri kilometre stran padel SCUD pa je blo nekaj ducat mrtvih, 100 ranjenih, pa potem so še neke razbitine so padle zraven hotela (ne dlih od istega napada, TLDR je TLDR) je kr "naši ljudje praktično zrejo v cev lanserja.". Čeprav nikoli niso tega rekli... Iiiin zdej ni več problem tupastih gledalcev ampak "predvajanje v smislu"? Dejnodej.
Also, zelenjava? Asresn?

Se ne bi sekiral , če bi me kdo popravil v debati. Saj to je bistvo debat. Zakaj bi jih drugače sploh imeli ?

Ti trdiš da je nekaj laž. Kva je že un z bremenom dokazovanja? Bodo modi povedal.

Očitno ne samo jaz. Natanko isti ugovor je imel na natanko isti strani še več kot samo nekdo:

I agree with the poster above that you have not debunked this. Your blanket assertion that most conspiracy theorist claim this thing was filmed inside of the US is completely moot, you have no evidence or knowledge to prove that, and he doesn't claim that. You used a really nasty straw-man to equate that with his opinion. Everything you have posted is in fact completely circumstantial, all of this could easily be false and/or misleading. While I found your argument compelling, I did not find your conclusion to be so, you don't have any real facts. You don't know what happened here. When you claim the you know facts you seem ridiculous to people you might have convinced. The guest brought up a good point and you used debating tactics on him then claimed you were married to facts. Facts can be manipulated, the Truth can't. The general tenor of the conspiracy theory is that CNN pretended they were getting SCUD attacked while they were in fact completely safe, with what you have shown me this isn't necessarily true, but it still may be. A lesson I learned from the other side, try to convince, don't judge it makes you sound like a pompous ass.

Facts can be manipulated, the Truth can't.

To je definicija nemogočega.

DarkSite ::

Bad bad zahodni mediji. Ruski tega ne počnejo!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skripal (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13131673 (17422) Pac-Man
»

The Disappearance of Madeleine McCann | Netflix [ Where is Madeleine McCann?]

Oddelek: Loža
101707 (1120) WallSreet

Conn. cops: Web "misinformation" to be prosecuted