Forum » Strojna oprema » Razlika med INT in EXT
Razlika med INT in EXT
Huey P ::
Bi mi lahko kdo povedal kakšna je razlika med notranjim in zunanjim modemom?
Predvsem mislim na to; vzemimo dva ISDN modema iste hitrosti, recimo 64k. Ali bo kakšna razlika v hitrosti??? Sprašujem namreč zato, ker so zunanji modemi veliko dražji od notranjih.
Predvsem mislim na to; vzemimo dva ISDN modema iste hitrosti, recimo 64k. Ali bo kakšna razlika v hitrosti??? Sprašujem namreč zato, ker so zunanji modemi veliko dražji od notranjih.
bastadu ::
Ponavadi bistvene razlike v hitrosti ni.... je pa ponavadi dražji, ker je pač v ohišju in ima ene par lučk gor...
Han ::
Cenejši notranji si pomagajo pri delovanju z glavnim procesorjem, vendar ga obremenijo bistveno manj kot navadni modemi. Prednost kartice je v hitrosti med njo in računalnikom (osnovno ploščo), medtem ko rabiš za zunanji modem ali pospešen COM, LPT ali (najbolje) USB priključek. (Pospešen COM zato, ker pri prenosu prek obeh B kanalov presežeš standarno hitrost 115 kbps... Pravzaprav lahko to hitrost presežeš tudi z enim kanalom ob hkratnem stiskanju podatkov.)
Kar se tiče primerjave same hitrosti prenosa med notranjim ali zunanjim adapterjem in centralo, načeloma ni razlike.
Imaš modem že izbran?
Kar se tiče primerjave same hitrosti prenosa med notranjim ali zunanjim adapterjem in centralo, načeloma ni razlike.
Imaš modem že izbran?
Mislil sem na ISDN ASUS P-IN 100-ST-D int.128k PCI.
A je ta kaj dober, stane namreč okrog 1000SIT.
A je ta kaj dober, stane namreč okrog 1000SIT.
Ja, ta je v redu. Sicer ne vem, če so gonilniki že tako dobri, da zna sam vklopit/izklopit drugi kanal glede na hitrost prenosa (naj bi šlo, a v praksi se ponavadi malo zatakne in moraš drugi kanal upravljati ročno)...
sleby ::
Razlike v hitrosti prenosa datotek z interneta naceloma naj ne bi bilo, je pa razlika v odzivnem casu [ pingu ]. Ce ti to veliko pomeni kupi notranji oz. zunanji adapter na USB, nikakor pa ne zunanjega na com portu ..
O.K. ŠE ENO VPRAŠANJE, ki nima nikake veze z modemom ampak me samo zanima.
Torej, a bi lahko v računalnik dal dve 2D kartici (istega proizvajalca), ki sta na PCI vodilu, in/ali bi mi potem grafika delovala z obema karticama???
Torej, a bi lahko v računalnik dal dve 2D kartici (istega proizvajalca), ki sta na PCI vodilu, in/ali bi mi potem grafika delovala z obema karticama???
Ročni vklop/izklop drugega kanala izvedeš preko uporabniškega vmesnika - v "gonilniku" nastavljaš parametre; odpre se ti okno z gumbi in tam izbereš, kaj hočeš...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri router?Oddelek: Omrežja in internet | 3107 (1133) | starfotr |
» | Linux in modemOddelek: Operacijski sistemi | 1761 (1522) | |_CoBrA_| |
» | Kateri hardverski modem?Oddelek: Kaj kupiti | 1348 (1044) | JP |
» | Kje je fora USB modemov ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1033 (861) | Brane2 |
» | ISDN hitrost?Oddelek: Strojna oprema | 1922 (1372) | Bane_ |