» »

tiskalnika ne morem povezat z računalnikom

tiskalnika ne morem povezat z računalnikom

xine ::

Imam 2 tiskalnika, katera so povezana prek USB kabla. Po tem ko je bilo pred nekaj dnevi neurje mi tiskalnika ne delujejo več. Poskusil sem jih odstranit prek nadzorne plošče in nisem mogel. Odstranil sem jih po postopku da sem ustavil Print spooler in jih izbrisal z določene mape na C disku, ter nato resetiral print spooler. Zanima me kako naj zdaj povežem tiskalnika. Pozna mogoče kdo način kako preverit na kateri USB port je priklopljen posamezen tiskalnik?

SeMiNeSanja ::

Si preveril device manager?

Način 'odstranitve' tiskalnika, ki si ga uporabil, mi sicer zveni nekoliko čudno, lahko pa da zgolj opisuješ na drug način, kot sem vajen.

Skratka, če v device managerju odstraniš tiskalnik, bi ob naslednjem vklopu v USB moralo poskusiti namestiti gonilnike zanj. Če se to ne zgodi, je lahko nekaj narobe s tiskalnikom - ali usb portom/kablom.

Če imaš možnost, vzemi USB kabel od tiskalnika, ki dela in z njim poveži problematični tiskalnik na nek drug računalnik. Če ga zazna, ni nič narobe s tiskalnikom. Če ga ne, pa imaš verjetno problem na tiskalniku.

xine ::

Vsakič ko sem probal odstraniti ta dva tiskalnika v Upravitelju naprav in tiskalnikov, sem jih odstranil, osvežil in spet sta bila tam.

Čudno mi je da nebi kabel deloval, saj gre za dva tiskalnika.

SeMiNeSanja ::

Tebi oba tiskalnika ne delujeta več? (najprej razumel da samo eden)

Ali si poskusil kakšno drugo napravo priklopiti na USB port na računalniku, da vidiš, če USB deluje kakor je treba?

Vsekakor poskusi tiskalnika priključiti na kateri drugi računalnik. Če se nič ne bo zgodilo (ne bo poskušal nalagati gonilnikov, tiskalnik se nebi pojavil v device manager-ju), potem bo treba s tiskalnikom na servis (ali v trgovino po novega).

Vsekakor ne delaj prevelike znanosti, če se zadevo da zgruntati z nekaj kmečke logike.

s6c-gEL ::

Imam 2 tiskalnika, katera so povezana prek USB kabla. Po tem ko je bilo pred nekaj dnevi neurje mi tiskalnika ne delujejo več.

USB porte ti je skurilo.

http://www.nirsoft.net/utils/usb_device...
desni klik, uninstall opcija

Odstranil sem jih po postopku da sem ustavil Print spooler in jih izbrisal z določene mape na C disku, ter nato resetiral print spooler.

WTF ?
Control panel, add/remove oz programs&features, uninstall.

Če bi rad ročno brisal fajle potem glej v mapo:
X:\Windows\System32\spool\drivers\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne najde tiskalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
102184 (2093) Miro-Slav
»

HP tiskalnik v mreži, kako?

Oddelek: Omrežja in internet