» »

Problem z grafično

Problem z grafično

puma982 ::

Zdravo, predvidevam da imam okvarjeno grafično amd 5770, samo nisem ziher, zato prosim za pomoč.

Takole je šlo:
Včeraj se mi je naenkrat začelo to na spodnji sliki pojavljat na zaslonu in utripat. Nato sem parkrat dobil opozorilo 'display driver stopped responding and has recovered', anomalije izginejo, a se takoj spet pojavijo in dobim še več takih opozoril. Nato poskušam izbirsat driver,a med uninstallom dobim BSOD. V windowse ne morem več prit (ne z onboard in ne s pci-express kot primary). V safe mode mi nato uspe z driver sweeperjem izbrisat vse in končno lahko spet pridem normalno v windowse s 5770. Inštaliral sem nove driverje,a napaka se ponavlja. Še več, zdaj se anomalije prikažejo takoj ko pridem v windowse in sistem zmrzne, tako da moram resetirat. Pc lahko trenutno uporabljam samo z onboard grafiko.

A se da še kaj sprobat oz. naredit, al je velika verjetnost, da je gpu fuč ?

Hvala

[IMG]http://i57.tinypic.com/midqib.jpg[/IMG]

[IMG]http://i61.tinypic.com/6445yd.jpg[/IMG]

puma982 ::

Poskušam zdaj z driverjem 13.12, namesto s 14.4 in zdaj v 30 minutah windowsi še niso zmrzlni, čeprav se še kar naprej pojavljajo anomalije(t.i. artefakti ?) ali pa slika crkne za trenutek in dobimo opozorilo 'display driver stopped responding and has recovered', a nato lahko nadalajujem. Probal sem tudi s 3d igro in so se parkrat pojavle te anomalije, potem pa 20min nč. Ne vem, a je dejansko kaj narobe z gpu, al je problem softwarske narave..

gddr85 ::

najbrž gpu odpoveduje, možno ram...

BorutK-73 ::

Temperatura v loadu? (uporabi GPU-Z)
Si kaj čistil grafično? (prah)

Han ::

Napiši celotno HW konfiguracijo.

puma982 ::

Nekaj možnih fixov je na netu. Vzroki so menda lahko raznorazni. Zdaj to ugotavljat tud zna bit jajc...Bom preveru še load. V idlu je 40° trenutno. Grafično imam eno leto, v tem času je nisem čistil. A za pucat je dovolj, da jo ven vzamem pa malo spiham ?

Dve uri že laufa zdaj in še vedno dobivam te anomalije in trenutni mrk slike in dobim omenjeno opozorilo ''display driver...'', a potem lahko uporabljam naprej. Sistem ne zmrzne in ni še blo nobenih BSOD-jev. Brskanje po internetnih straneh, nalaganje,skrolanje in animacije opažam da so počasnejše in manj gladke in običajno pride do teh občasnih defektov ravno med odpiranjem strani oz. preklaplanjem med okni.

@gddr85: Ram ali vram ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: puma982 ()

puma982 ::

win 7
intel g1610
amd 5770
ram 4gb (single)
xfx pro 450W

Pravkar windows zmrznu.

puma982 ::

Zdaj se slika ne obnavlja več. Windows zmrzne takoj ko se pojavijo prve anomalije na zaslonu. Sem prešaltal nazaj na oboard.

BorutK-73 ::

Na onboard pa deluje normalno?

Grafična je pa kaput.

gddr85 ::

puma982 je izjavil:

@gddr85: Ram ali vram ?

Vram

puma982 ::

Ja, Borut, na onboard deluje normalno. Torej je skoraj sigurno, da je grafična fuč ? Se da še kaj probat, da bom ziher ? Jah, saj ni kaj, a? Če ne dela, ne dela...Mam še eno 8800gt. Bom pa tisto fliknu notr za silo.

Isto me je zafrkavalo že lani takoj ko sem jo kupil rabljeno in sem posumil, da je najbrž grafična problem, ker je bilo vse ostalo novo. Valda tipa nisem več priklical nazaj na številko...Takrat vem, da sem menjal driver in je začuda normalno delalo vse do pred približno mesecem, ko so se prvič začela pojavljat ta opozorila ''display driver stopped working...'', a še ni blo teh barvnih anomalij in je opozorilo prišlo zgolj enkrat na vsake par dni /tednov.

Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: puma982 ()

BorutK-73 ::

LAhko še probaš čisto odstranit vse driverje od grafične z Driver sweeper-jem in inštaliraš stabilno verzijo (naprimer 13-9).

delfinus ::

Jaz bi poskusil tudi odstranih HSF, ocistit celo zadevo in ponovno aplicirat termalno pasto in videt, ce pomaga ali pa ne.

lp, d.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

atikmpag.sys BSoD

Oddelek: Pomoč in nasveti
162832 (2580) zupanman
»

Težave z R9 290

Oddelek: Pomoč in nasveti
386032 (5137) Napajalc
»

Problemi z grafično in SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
263081 (2487) Rippy
»

ATI Radeon HD 4800 Series driver

Oddelek: Pomoč in nasveti
101817 (1480) DeeCoy
»

štekanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
141354 (1171) toma168

Več podobnih tem