» »

Nasvet pri nakupu grafične kartice

Nasvet pri nakupu grafične kartice

Gic25 ::

Živijo!

Vem da je teh tem polno vendar se ne spoznam toliko na vse to tako da se oproščam zaradi odpiranja nove.
Uglavnem najverjetneje rabim novo grafično kartico ker se moja (GTX 460) pri večji obremenitvi pomoje pregreva (pojavijo se raznobarvni kvadratki, resolucija se pokvari itd..) in se mi zato sistem ugasne.

Nekaj PC specifikacij:
-Intel(R) Core™2 Quad CPU Q9300 2.50GHz
-4GB Ram
-napajalnik LC Power LC6600GP2 V2.3 600W
-matična Asus P5K

Zanima me kaj naj naredim sedaj. Je bolje menjati cel PC? Se da mogoče kartico kako popravt? Če je potrebn nakup druge grafične nebi odbiju preveč denarja. pomoje res MAX 150€ (če se za tok star PC to sploh splača). Računalnik se večinoma uporablja za igranje igric.

Hvala in LP.
  • predlagal izbris: Janac ()

s6c-gEL ::

Kaj igraš ?
Napajalnik je tudi slab.

napajalnik je star leto ali dve ker mi je prejšn crknu.

kakor mi zapaše. zadnje 2 mesca sem igral civ v pa xcom ew. zdej so me zvlekl probat doto 2 in mi je crklna graficna predn sm odigral prvo igro..

Janac ::

280x

psu bo vredu

denis9 ::

te igre bi tut GTX 460 laufat na max dej povleč si dol (MSI afterburner) pa povej kolk je temparatura grafične

ja sej jih je čist normalno poganjala do zdej. nikol nobenga problema. sm igral tut gta iv pa call of dutije pa ta jajca k so pomoje mal zahtevnejse pa je delal na visokih nastavitvah ce se prov spomnm. graficna je stara okol 4 leta.
okol 58° zdj ko nedelam nc takega. to je normalno se mi zdi.
pozabu sm povedat da mam dva monitorja. en je starejši, resolucije 1024*786 na vga konektorju drug je mal novejši od prvega pa je na dviju, 1680*1050. dost pomembn podatek najbrš.
dejansko nism probu nobene druge igrce kt doto2 po tem k se je to 2x pr tej igrci zgodil.. to je tud slaba poteza.. bom probu zdej.

probu sm in civ v in xcom ew pa se je pr obeh isto zgodil. računalnik se je ugasnu po prbližn minuti od zagona igrce. temperatura se pa ni dviglna nad 65 v obeh primerih. nevem kaj bi to blo sam je skor zihr neki z grafo ker se mi je pr prejšni grafični isto zgodil in vem kako to zgleda..

denis9 ::

updateti driverje pa probi je pa tut možn da je kej narobe z napajalnikom ko LC napajalniki so zanič

sm updateu in je sevedno isto. sej je res cudn da se grafa ne pregreva in da normalno use dela doklr negrem u kksno igro..

spirit ::

napajalnik je verjetno res krivec, sposodi si kakega delujočega.

Roadkill ::

Artefakti na teksturah (barvasti liki in podobno) so ponavadi znak crkovanja rama na grafiki.
Ü

lonewolf_ ::

Roadkill je izjavil:

Artefakti na teksturah (barvasti liki in podobno) so ponavadi znak crkovanja rama na grafiki.

Ali pa enostavno ne dobi dovolj napajanja?
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Roadkill ::

Če bi PSU dal rpemalo štroma pol zadeva enostavno crkne....

Tkole zgleda odpoved rama na grafiki:
https://www.google.si/search?q=graphics...
Ü

pred posodobitvijo driverjev je zgledal kot crkvanje rama + PC se je ugasnu.
zdj pa zgleda samo kot crkvanje rama. racunalnik se ne ugasa vec.
napajalnik je relativno nov tako da ne bi smel nagajat. bom vseeno probal dobit kje delujočega da probam. ampak ocitno bom vseeno moral kupit novo grafo...
imate še kakšen predlog za grafične do okoli 150€. če je le-ta krivec da nebom rabil ponovno tezit ljudem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC mega-počasen kljub številnim nadgradnjam

Oddelek: Pomoč in nasveti
285241 (4374) solatko
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535752 (4688) svetetko
»

Ko zaženem igro se sistem resetira?na pomoč

411919 (1475) micfic
»

Ugasanje racunalnika v igrah!!!

381937 (1665) markxxx
»

PC se nepricakovano ugasne > napajalnik!!

91396 (1169) stewox

Več podobnih tem