» »

Razdvojenost med športno in poklicno kariero

Razdvojenost med športno in poklicno kariero

das auto ::

Lepo pozdravljeni!


Star sem 17 let in sem ambiciozen človek na svoje starše se nočem obračati za pomoč ker že poznam odgovor. Vendar sem se znašel na življenskem razpotju, med plavalno športno kariero in poklcno kariero. Pred enim letom sem sprejel kadrovsko štipendijo, ker sem potreboval denar. Kmalu se je izkazalo, da je bila to zelo slaba odločitev za šport. Letos grem v tretji letnik poklicno izobraževalne šole, v katerem imamo pol-letno prakso. Po končanem šolanju bom moral delati 2 leti, ali pa vračati štipendijo. Ker denarja nimam vem da druge poti ni. Imam možnost oditi na dodatni program, sepravi 3+2 vendar mi tudi to nepripomore prav dosti, saj imam med vsakim letom vsaj 1mesec prakse in ta mesec mi uniči ves trud ki ga vlagam v šport. Skratka v vsakem primeru bom potem prestar za profesionalno športno kariero. Lepo bi prosil za vaš odgovor na to.
  • polepsal: Mavrik ()

imagodei ::

Kaj pa, če bi kontaktiral kadrovsko službo v podjetju, kjer prejemaš štipendijo in jim razložil svojo dilemo? Če si res perspektiven športnik bi bili morda pripravljeni nekoliko počakati s tvojo zaposlitvijo oz. vračilom denarja.

Z lepo besedo se vendarle veliko da doseči.
- Hoc est qui sumus -

das auto ::

problem je v tem da rabim denar in nemorem zamrzniti štipendije pratako ga nimam da bi ga vrnil. kar se pa tiče pri teh korporacijah pa lepe besede pridejo na gluha ušesa razn če je njim v prid.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: das auto ()

pegasus ::

Če si res obetaven športnik, si boš našel sponzorja. Sicer si boš tako kot mnogi financiral svoj šport sam, po lastnih zmožnostih.

matobeli ::

Če se ne motim je v sloveniji zelo malo "poklicnih" športnikov, rabil boš denar (sploh na začetku profi kariere) iz drugih virov. Sponzorji, starši, služba. Najbolje pa vse troje :)

Blinder ::

Če ti gre po sreči, boš dobil tiste dve leti dela. Mislim, to je zakon, dobiš štipendijo in potem celo delo ti dajo.
Z plavalno kariero pa koliko lahko zaslužiš? 15€ na mesec profitiraš na potnih stroških ko se voziš na treninge? Še najboljši dirkači v sloveniji zaslužijo manj kot je minimalna plača, pa da bo nekdo se profi ukvarjal z plavanjem, jao
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

das auto ::

sej se mi ponuja sponzorstvo samo nemorem dosegat ciljev zarad šole ker je obvezno s strani šole da delam prakso zarad štipendije pa nemorem izbirat med podjetji razn tega od katerga sm dobil štipendijo. tko je pisal v pogodbi.ker če bi lahko bi si izbrov eno podjetje v katerem poznam šefa in bi mi samo podpisov potrdilo o opravljeni praksi. sponzor mi pa nebo povrnu štipendije.

Blinder je izjavil:

Če ti gre po sreči, boš dobil tiste dve leti dela. Mislim, to je zakon, dobiš štipendijo in potem celo delo ti dajo.
Z plavalno kariero pa koliko lahko zaslužiš? 15€ na mesec profitiraš na potnih stroških ko se voziš na treninge? Še najboljši dirkači v sloveniji zaslužijo manj kot je minimalna plača, pa da bo nekdo se profi ukvarjal z plavanjem, jao


proftiraš. proftiraš veselje pa zadovolstvo k dobiš medaljo okol vratu k veš da ni teška sam 15g ampak nos težo mescov in mescov treninga, odrekanja, volje, moči, truda... kr se pa tiče v vrhunskmu športu lahko zaslužš zelo velik + brez stroškov si ker te krije sponzorstvo. če ni drugač si na lepi nuli kr je pa tud nekej. sam problem ostaja men se zdi neizhodn položaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: das auto ()

Tilen ::

Ti hočeš reči, da en mesec prakse, ki niti ne traja 8 ur na dan, kaj šele 7 dni na teden, popolnoma uniči tvoje športne rezultate? Ne verjamem. Koliko ur treniraš na dan? 12? Bi te res rad videl, kako 12 ur plavaš. Povej, da si zabluzil z denarjem in naj ti starši pomagajo vračat, ti boš pa njim vrnil, ko bo čas za to. Napišite pogodbo, če res ne gre drugače. V primeru velikega konflikta interesov zagotovo obstaja razlog za to.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tilen ::

das auto je izjavil:

sej se mi ponuja sponzorstvo samo nemorem dosegat ciljev zarad šole ker je obvezno s strani šole da delam prakso zarad štipendije pa nemorem izbirat med podjetji razn tega od katerga sm dobil štipendijo. tko je pisal v pogodbi.ker če bi lahko bi si izbrov eno podjetje v katerem poznam šefa in bi mi samo podpisov potrdilo o opravljeni praksi. sponzor mi pa nebo povrnu štipendije


V čem je sploh problem? Prakso opraviš pri podjetju, ki ti nudi štipendijo in zraven treniraš, tako kot sedaj - redno ob šoli. Samo denar vidiš in kako bi se najlažje distanciral od šolskih obveznosti. Nisi prvi in daleč od tega, da bi bil zadnji. S takšnim odnosom ti ne bo uspelo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

das auto ::

moj dan med šolo traja nekako takole. ustanem ob 4.30 zjutraj v bazen skočim ob 5.30 in plavam do 8-mih zjutraj nato fitness 1 uro in pol. ura je pol 10-tih z preoblačenjem in zajtrkom je ura 10. v šoli sem do 15-tih domov pridem ob 16.00 nekaj pojem nekaj napišem za solo in že grem na trening. ura odhoda na bazen je 17-tih začnem v fitnessu ob 17:30 in zaključim ob 18:00 skok v vodo 18:05 tam plavam do 20:00 ob 20:45 sem doma. okvirno je tako drugače pa na dan preplavam od 12 do 15 km. da v fitnesu ne govorimo. praksa traja 7 ur na dan. in v teh 7mih urah si v stalnem pogonu hodiš tečeš prelagaš prestavljaš dviguješ lahko stojiš na mestu tudi tri ure in samo režeš. kar je uničevalno za noge in hrbtenico. k pridem domov imam zatečene noge ponavad me tko bolijo da če delam zvečer tud zaspat nemorem ker nism navajen tega in se nemorem prvadt. zdej k bo pa povletna praksa je pa 8 urni delovnik in mam čs samo za 1 trening na dan medtem ko konkurenca naredi 2 + uprašanje je kolk mam energije potlej še za profesjonalne napore v plavanju

das auto ::

narobe zastopš situacijo. jst nočem delat nekej kr me ubija ampak nekej kjer mi rastejo krila in nevem kaj nej nardim ker sm u taki situaciji k nevidm izhoda. men se negre za dnar pa da bi jst prelagov svoje obveznosti. js mam visoko disciplino in mi ni teško nardit tistga kr je treba. če bom delov prakso in trenirov nism več na nivoju nevem če razumeš da je to profesjonaln sport in ne rekreacija... povozjo me za šalo

Invictus ::

Saj sem argumentiral. Pa pobriši še ostale poste, ki dajejo OPa v nič ...

Plavanje je NAPOREN šport.

Za OPa ...
Če do 17 leta nisi bil kak državen mladinski prvak, potem po moje nima smisla nadaljevati. Vsaj poklicno ne ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

das auto ::

biv sm dvakrat tretji na mednarodnemu prvenstvu letos. poleg tega sem dobil letos najbolšega trenerja doslej. in vem da mi bo prihodnje leto uspel pridt na ševišji nivo samo problem mam z povletno prakso. po tem mednarodnem prvenstvu sm imev prakso 1 mesc in k sm imev nasledno tekmo sm imev slabši rezultat za 7 sekund na isti disciplini kokr sm en mesc prej dobiv bronasto medaljo.

lonewolf_ ::

Vse se da, če se hoče... Zdaj si v šoli pa treniraš, potem pa boš v službi in treniral.

Moj trener se je šolal, služil in treniral hkrati v njegovih letih, od zgodaj zjutraj do večera. Bil je v reprezentanci pri svojih 15 letih... Resda so danes drugi časi ampak, ne bi vsaj poskusil ?

Drugače pa ja, dosti je v glavi. Če boš mnenja, da te praksa/delo ubija, ne boš dosegal rezultatov... Glede na to da si nek športnik, bi si lahko malo večkrat rekel "saj zmorem!"
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Hockey ::

Imas bistveno vec tezav, kot si mislis. Dokoncaj solo in se pobotaj s starsi.

vostok_1 ::

Sport je v Slo pretty much dead end. No morda kak nogomet, košarka ali rokomet bi ti dal kej...plavanje, hah, nula.

Jz ti svetujem, da opusti profesionalno kariero in se sam rekreiraj. Ne vidim, smisla za si rpaktično uničit zdravje in psiho, za nekaj tako sebičnega kot tistih 5 minut slave, ko ti dajo medaljo za vrat. Naslednje leto pa se itak najde nekdo boljši (aka. bolj zdrogiran), ki te natera in postaneš nič vredna statistika. In ja...če boš zašel v profi vode (pardon the pun), pričakuj kut kemikalij in dodatnega uničevanja zdravja.
Nočem te demotivirat, to je zgolj moj pogled na zadevo. Profi šport je zame ena bolj butastih stvari na tem svetu.

In the end it's your decision.

imagodei ::

Večina vas piše bedastoče. Želje ne rabijo bit racionalne, pravzaprav pogosto niso. Pa si zato naših želja nič manj ne želimo.

Če ima fant veselje in željo trenirat, stvari niso tako enostavne. Dajte mu raje kakšen pameten nasvet, kako naj se obrne.
- Hoc est qui sumus -

Tear_DR0P ::

vostok_1 je izjavil:

Sport je v Slo pretty much dead end. No morda kak nogomet, košarka ali rokomet bi ti dal kej...plavanje, hah, nula.

povej Mankoču, pa Sari Isaković, da sta se zmotla

OP - zakaj pa takih dilem ne prediskutiraš s svojim trenerjem? Mi ti lahko damo samo pavšalne ocene, ker ne vemo ničesar o tvoji dejanski športni ali šolski uspešnosti. Mi namreč ne vemo, a si ti na točki, ko bi z dvema dodatnima urama treningov dnevno prišel v sam svetovni vrh plavanja ali pa si prišel do mej svojih zmogljivosti. Resno - če imaš dobrega trenerja, te bo znal tudi pri tem pametno usmeriti - seveda bo svojo odločitev za športno kariero tudi s čim podkrepil :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

stara mama ::

Delam vsaj 8 ur na dan službe, doma kmetija, po kmetiji še v fitnes, pa vedno še najdem čas za svojo drago ki zahteva vsaj kako uro na dan pozornosti če že ne dosti več.
Delo marsikdaj posega tudi v čas spanja, torej je mal jeba tud s tem.

In OP ti praviš, da ti ne znese zraven službe trenirat?
Spoštujem to, da vstajaš ob 4:30, ampak kolikor vidim ob 20:45 tudi zaključiš, in se je pač treba spravit potem čimprej spat.

Virjan ::

Jaz bi na tvojem mestu nadaljeval z plavanjem in ce bi bilo potrebno tudi vračal stipendijo (ce se res ne bi mogel nikakor zmeniti drugace) . Sklepam po sebi, ko si enkrat star 30-35, hitro vidiš, da je vseeno tisti denar gor al pa dol, vazno, da sledis svojim sanjam sedaj, ko je se mozno.
Kot si rekel, kmalu si prestar za profesionalen šport in potem lahko delas in tem odplačuješ tudi svojo stipendijo celo zivljenje. Vazno se mi zdi, da imas motivacijo za trening, ki jo marsikateri izgubi pri teh letih.

thramos ::

Tear_DR0P je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Sport je v Slo pretty much dead end. No morda kak nogomet, košarka ali rokomet bi ti dal kej...plavanje, hah, nula.

povej Mankoču, pa Sari Isaković, da sta se zmotla


Vprašaj še stotine tistih neznanih plavalcev, ki jim ni uspelo.

OP: Pogovori se z trenerjem, s kadrovsko v podjetju in na koncu tudi s starši. V večini podjetij so prijazni ljudje in ne brezsrčni stroji, ki te bodo pripravljeni vsaj poslušati. Tudi podjetju je lahko v interesu, da na nek način sponzorira perspektivnega plavalca.

Pa nauči se pisat.

imagodei ::

OP, kaj pa, če bi se s trenerjem zaradi svojih šolskih oz. delovnih obveznosti dogovoril za druge (individualne) termine treningov? Če je res kar praviš, da si izredno perspektiven, se bo morda tudi trener pripravljen prilagoditi.

Drugače pa, v takšnih primerih ni nič narobe, če bi na razgovor h kadrovski službi šel s tabo in predstavil tvoje rezultate, tako da ne bi v podjetju imeli občutka, da jih izigravaš. Resno, če bi na nek resen a vljuden način prišel v kadrovsko, se bo dalo veliko dogovorit. Ljudje, ki so tam zaposleni, imajo tudi sami najstnike, tudi sami so kdaj imeli kakšne športne ali drugačne ambicije. Niso vsi tam zato, da bi te jebali v glavo. Seveda pa podjetje tudi ni dobrodelna ustanova, verjetno boš moral svoje tako ali drugače oddelati, denar vrniti...
- Hoc est qui sumus -

VaeVictis ::

Kolega je imel podoben primer, razlika je bila samo v tem, da je on hotel naprej študirati, podjetje je pa želelo, da bi šel po srednji takoj k njim na delo.

Pa se je potem zmenil, da mu pustijo študirati in da v naslednjih letih vrne 1 letno štipendijo (dobival jo je 3 leta).

Moj nasvet bi bil podoben kot imagodei-ev in še ostalih sogovornikov, pojdi v kadrovsko in se pogovori, če imaš možnost naj gre še trener s teboj, in lepo, korektno predstavita situacijo in verjamem, da boste našli eno pametno in razumno rešitev za obe stranki!
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

Super Sonic ::

Realnost je žal kruta.

Naš trg je majhen, zanimanje za šport pa še največje takrat, ko gre izrecno za najvišja tekmovanja. Poglemo le primere kot so Sara Isakovič, Iztok Čop, Peter Mankoč, Primož Kozmus, ipd. Praktično so raztural v svojih kategorijah nekajkrat bolj kot je tretje mesto na nekem mednarodnem tekmovanju (pa ne znižujem tega uspeha), pa so "životarili" celotno življenje športnika, če odmislimo lastne prihranke in sponzorje iz hotela mom&dad. Isakovičevi še danes niso izplačali olimpiske medalje. Ne bi rad sodil OPjeve situacije, ampak če nujno potrebuje denar, je že dobil primarni kazalec kako stvari pri nas funkcionirajo in človek, ki se bori za osnovno preživetje vsak dan, mora biti dovolj nor, da se vrže v takšno prihodnost (s čimer ni nič narobe).

Recimo jaz iz svoje zgodbe vem, da sem si samo zastrupljal glavo.

Smo dežela športnikov, ampak tisto prvo kar je, je podpora okolice. Če te ni, potem so tudi možnosti sila omejene. Vedno je tako, da če gledamo nek vrhunec dosežkov v kategorijah, slej ali prej pridemo do točke, ko ugotovimo, da so tam notri ljudje, ki imajo talent, garajo, se odrekajo in majo huronsko finančno podporo v ključih letih razvoja. Gre za igro vlaganj in tveganja. Če nimaš samo ene od teh štirih stvari, ki se med seboj prepletajo, te bo enostavno konkurenca povozila in boš povprečen. Pazi sedaj: povprečen na sila majhnem trgu, kjer životarijo večkratni olimpijski, svetovni in evropski prvaki.

Jaz bi se čim prej vprašal kaj bo ključno zame v naslednjih 20,30,40 letih in čim prej začel graditi v tem segmentu. Ker najslabše je to, da bi nekaj na pol. Pol slabe šole in pol dobrih rezultatov v športu, te zna spraviti v hudo kompresijo za življenje v naprej (predvsem v glavi).

Naslednja stvar je, da se moraš sprijazniti, da plavanje ni ravno popularen šport, tudi v svetovnem merilu, ne. Nek klinac v tretji nogometni ligi v Avstriji, bo zaslužil več, kot naš najboljši plavalec v celem življenju plavalca (ajde, ocena čez palec ampak smo blizu pri oceni).

Torej če seštejem:
- doma ni finančne podpore (ki bi omogočala konkurenčen razvoj),
- obveza službe ob športu,
- majhen trg, ki bi lahko predstavljal vir za razvoj,
- slaba prognozna zagotavljanja socialne varnosti tudi ob vrhunskih dosežkih...

Ne bi rad rekel, da pusti plavanje, ampak le to, da se odloči in sledi izbrani poti. Jaz sem ubral konzervativno pot in šel stran od športa. Ampak sem najbrž tudi tak človek.

Če misliš, da si nikoli ne boš odpustiti da "nisi niti probal", potem te čaka tisto, kar ti je rekel imagodei. Veliko pogajanj s pokrovitelji, veliko odrekanja, nizka socialna varnost in precej več vložene energije od ljudi, ki imajo okoli sebe mrežo ljudi, ki jih podpira, ter direkten manjko v kvaliteti razvoja.

Pa srečno.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Smurf ::

Tear_DR0P je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Sport je v Slo pretty much dead end. No morda kak nogomet, košarka ali rokomet bi ti dal kej...plavanje, hah, nula.

povej Mankoču, pa Sari Isaković, da sta se zmotla

Saro poznam se iz gimnazijskih casov in lahko povem, da je imela na prvem mestu solo. Bila je zlata maturantka in izkoristila plavanje zato, da je dobila solnino na Berkeleyu, kjer je diplomirala. Njen long game je bila izobrazba (v kar se je tudi sedaj popolnoma osredotocial) in ne plavanje. Pac je vedela, da se s plavanjem ne bo morala prezivljati v zivljenju.

pac1 ::

Delaj tisto kar bi rad. Ne poslušaj tistih, ki ti pravijo, da se tega ne da. To delajo luzerji. Prej se boš sprijaznil z dejstvom, da moraš nekatere stvari v življenju pač naredit, hitreje boš napredoval pri plavanju (psiha je jeba). Samo zaradi tega, ker danes ne vidiš možnosti, da bi hkrati treniral in hodil v službo, to še ne pomeni, da te možnosti ni, in da ni izvedljiva. A je potrebno delati na delovnem mestu 100%? Zavedaj se, da si lahko neumen dijak, ki je komaj prišel iz šole in nima pojma o proizvodnji. Na takšnem nivoju lahko ostaneš 6 mesecev brez problema. Štipendije nisi dobil tako veliko, da se tega ne bi dalo nekoč vrniti.

Pa še en nasvet: podjetju ni mar za tebe. Podjetje zanima denar. Zato jim ne povej resnice...

imagodei ::

Zelo podobno velja za Natašo in Alenko Kejžar, ki sta (menda obe) tudi delali klasično (ne športno) gimnazijo v Kranju, jo v rednem času zaključili, pa kljub temu dosegali vidne rezultate v plavanju.

Res pa je, da njima ni bilo poleg šole treba delati še obvezne prakse po 8 ur na nogah vsak dan.
- Hoc est qui sumus -

Super Sonic ::

Delaj tisto kar bi rad. Ne poslušaj tistih, ki ti pravijo, da se tega ne da. To delajo luzerji.

Jaz ponavadi presodim, da ravno zaradi takšnih razmišljan potem pridejo ven luzerji.

Enostavno se življenja in življenjskih okoliščin ne da enačit in so ljudje, med nami, ki si enostavno ob enaki plači, lahko privoščijo različno veliko tega "delaj tisto kar bi rad". V idealnem svetu bi bilo dovolj pošteno, da bi država pokrila nek kvaliteten program v večini športov, kjer dosegamo kot narod zavidanja vredne rezultate in to neglede na spol ali socialno okolje posameznika.

Ampak tega ni.

Sistem v športu v tej božji republiki je praviloma bogi in prepuščen si staršem, ter njihovim rokam (denarnicam) tokom odraščanja. Kasnje pač sponzorjem, klubom. Seveda so ljudje, ki zmorejo vse in še več, ampak v resnici, tudi oni zelo redko zmorejo kaj res velikega, nekaj kar bi jim garantiralo življenjske rente (ali visoke zneske) od katerih bi se socialno stanje obrnilo na glavo. Je pa veliko odvisno tudi od zvrsti športa.

Tako, da ta fraza "delaj kar ti piše" često rodi kakšnega luzerja, ker vsi si vsega pač ne moremo privoščiti, sploh če ni kaj v usta dati ali pa kje spati. Kaj šele, da bi premišljevali o vrhunskih pripravah treningov, analiz in stroke, ki bi pomagala ustvarjati vrhunsko formo. Pa še prehrane in ostalih dopolnil, nisem niti omenjal, niti potovanj po svetu, ipd. Pa ne da bi to hotel imet, to je pogoj, ker naša konkurenca to ima, to počne vsak dan.

So pa ljudje med nami, ki lahko združijo oboje. Študij in vrhunski šport. Ampak oni se ne odločajo, ker se jim ni treba.

In še vedno lahko plavaš, tudi tekmuješ. Zakaj ne, recimo? Samo rang tekmovanja si znižaš.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

pac1 ::

Fant srečno na svoji poti. Verjamem, da boš izbral pravo pot, ki se najverjetneje ne bo skladala z vsemi normami in vrednotami ljudi, ki ti bodo na tvoji poti svetovali. slo-tech ne pusti objave, ki bi jo spremenil, če bi vedel kaj je z njo narobe ali pa bi se strinjal z izbrisom. Na tem mestu prosim za takojšen izbris mojega profila in vseh podatkov, ki so zbrani za moj račun. Hkrati pričakujem izbris vseh postov, ki sem jih poslal na ta forum z izjemo tega posta, ki naj služi kot dokazilo za izbris vseh postov.

pirat ::

predlagam resen pogovor s trenerjem (zaradi realne ocene tvojega dolgorocnega potenciala) in realno kalkulacijo glede sponzorskih sredstev (kar si omenjal zgoraj). Ce se izide, sledi zeljam. Pri 50 ali 60 letih se nihce ne spominja svoje obvezne delovne prakse, nastopa na mednarodnem tekmovanju pa vsak. Dejstvo je, da je z denarjem danes problem, a o tem so pisali ze ostali zgoraj. V nobenem primeru se pa ne vdat.

das auto ::

hvala za pomoč pa podporo vsem. bom probov nardit kr se da in kr je v moji moči. bomo vidl kako bo šlo.

ufek ::

Javi kako boš uredil, mogoče bo še komu koristilo!

Aquinas ::

stara mama je izjavil:

Delam vsaj 8 ur na dan službe, doma kmetija, po kmetiji še v fitnes, pa vedno še najdem čas za svojo drago


Tvoj 3x8 program za bicepse se nikakor ne more primerjati s treningi OP-ja.

Vrhunski športnik si samo do cca. 30 leta. Šolo lahko končaš kadarkoli.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odbojka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11610922 (4050) Nedasemiveč
»

Mladi športniki in pregorelost - prekmalu in preveč treninga? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7011732 (9925) FiReFTW

Luka Dončič in osebno življenje

Oddelek: Loža
447560 (7054) imagodei
»

Kozmus in njegove želje/zahteve (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20317019 (11424) lurker
»

"Turbo kopalke" (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
629135 (6237) snow

Več podobnih tem