Forum » Strojna oprema » 3 pin ventilator na plato 4 pin?
3 pin ventilator na plato 4 pin?
radmannsdorf ::
na tej plati bi rad priklopil dva ventilatorja ki imata 3 pinski konektor. ali to sploh gre? plata ima dva 4 pinska konektorja za ventilator(front fan/rear fan)
ker ima konketor na plati "jeziček" za pravilno vstavitev, bi ventilatorja celo lahko priklopil nanj, ampak bi bil potem zgornji oz. desni pin gledal ven-v prazno. ali bi blo to ok?
ker ima konketor na plati "jeziček" za pravilno vstavitev, bi ventilatorja celo lahko priklopil nanj, ampak bi bil potem zgornji oz. desni pin gledal ven-v prazno. ali bi blo to ok?
neboben ::
Baje, da to dela samo ne morš regulirat hitrosti. Se prav plata ne bo regulirala hitrosti ventilatorja. Kar sem jest prebral na netu lahk brez problema 3 pin prklopš na 4 pin. Se prav, če jest rpov razumem se 3 pinski vrtijo vedno na polni hitrosti med tem ko 4 pinski imajo možnost regulacije in prilagajanje hitrosti glede na tempearturo. Tko sem si jest prebral zadeve, ker ravno kupujem novo ohišje in hladilnik z ventilatorjem.
Janac ::
Baje, da to dela samo ne morš regulirat hitrosti. Se prav plata ne bo regulirala hitrosti ventilatorja. Kar sem jest prebral na netu lahk brez problema 3 pin prklopš na 4 pin. Se prav, če jest rpov razumem se 3 pinski vrtijo vedno na polni hitrosti med tem ko 4 pinski imajo možnost regulacije in prilagajanje hitrosti glede na tempearturo. Tko sem si jest prebral zadeve, ker ravno kupujem novo ohišje in hladilnik z ventilatorjem.
Točno tako.
BorutK-73 ::
radmannsdorf je izjavil:
na tej plati bi rad priklopil dva ventilatorja ki imata 3 pinski konektor. ali to sploh gre? plata ima dva 4 pinska konektorja za ventilator(front fan/rear fan)
Dela normalno, ti kar priklopi.
Regulacija dela čist ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
hojnikb ::
to sploh ni nujno res. Asuske, ko majo fanexperta lahko brez problema kontrolirajo tut 3 pin fane. Pa tudi druge firme majo gotovo to.
#brezpodpisa
Janac ::
Pač lahko se regulira z omejevanjem/nižanjem napetosti. Kar ne zmorejo vse plate tako da je odgovor od @neboden univerzalno pravilen...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje | 12969 (9113) | BladE_ |
» | 3 pin to 4 pin CPU connectorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3493 (2318) | Miha20 |
» | Asus P5Q in spreminjanje hitrosti ventilatorjevOddelek: Strojna oprema | 2312 (2232) | sloxl8 |
» | Zalman 9700 led kontrola ventilatorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1948 (1744) | KeXX |
» | Problem regulacije CPU ventilatorja z matično ploščoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1753 (1447) | SHORTEE |