» »

Računalnik dela, pa spet ne...

Računalnik dela, pa spet ne...

urosh ::

Plošča elite k7s5a, 512 pc 133 SDRama, Amd 2000+, seagate barracuda ata V 80GB, ...

To je ta mašina, ki se pri vklopu včasih zažene normalno, potem mu pa spet ni, pa se po vklopu dogaja nekaj čudnega, ne vklopi se monitor, zgleda pa kot da bi se zmeraj sam od sebe resetiral, ker se enako kot pri vklopu prižgejo lučke na cdju in vse, zadeva se kar nekajkrat ponovi, nakar se mu kar naendrat da delat in se zažene brez problemov. Enako se dogaja tudi pri resetu. Včasih dela, včasih ne. Sem že menjal grafično, pa je isto. Sem tudi vse odlopil, pa se ne zgodi ničm odstranil ram, pa niti ne zatuli, da je nekaj z ramom narobe...
Ima kdo kak pameten predlog kaj narediti???

Lp

Azrael ::

Procesor ali plata, če je napajalnik v redu.
Ja pa še BIOS daj na default, mogoče bo pomagalo.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

JAz bolj sumim plato... Precesor je ok (proban v drugen pc-ju). Bios sem zamenjal z zadnjo verzijo pa je isto...

lp

mirage ::

Jaz imam enak problem razen problema pri resetu. Imam pa:
-epox 8khal+
-amd 1800xp
-512 drr rama
-gf3 ti200
-300W no name napajalec
-CD/rw
-DVD

Dead_Eye ::

zelo verjetno je napajalnik - kakšnega imaš?

te plošče(k7s5a) so baje ful obćutljive glede napajanikov(ne vse)
The one and only

Računalnik sem kupil kot celoto v Avstriji in je delal normalno, zadnje čase mu pa nekaj ne paše. Spremembe (iz originalnega stanja) so bile menjava grafične in diska, ter CDja z CDRW. to je vse. pa selal je čisto normalno, sedaj si pa kake 3 tedne nekaj "zmišljuje". Napajalnik je pa 350w (ki je bil zmontiran). Ni se spremenilo absolutno nič, le naenkrat si nekaj zmišljuje. Zakaj???

lp

Azrael ::

Če je tako kot si napisal je verjetno šla plata po gobe. Preglej plato, če ni na njej kakšen elektrolitski kondenzator napihnjen ali že eksplodiran. Preden pa plato vržeš stran pa obvezno poskusiš še s kakšnim drugim napajalnikom - tudi v njem so elektroliti in lahko, da je kakšen slab in dobiva plata prenizko ali preveč valovito napetost in ne štarta.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik je potrebno večkrat prižgat

Oddelek: Strojna oprema
262055 (1490) MrBrdo
»