» »

kero ohišje + napajalnik za 15k ?

kero ohišje + napajalnik za 15k ?

pingec ::

bi lahko priporočili kašno pa kje se ga dobi pa ksno s plexi oknom
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

GTi ::

Tech Trade v Laibachu ma ogromno izbiro pocen ohišij s plexi komb. stranico za sindikalno ceno >:D

MALJUTKA ::

Ohisje z plexi oknom + PSU za 15K = PO MOJE nic pametnega

Nekje od min. 20K dalje pa bi se ze naslo.

Pa spet odvisno kaksno ohisje (midi,micro ali full ?) in kaksen PSU (lahko bi napisal za kaksen sistem rabis to dvoje).

Vzemi moj prvi stavek kot dobronameren in

LP

kuglvinkl ::

Najbolj fino se da zaklati z napačno izbirio ohišja in PSUja. Ko sem pred dvemi leti nabavljal, sicer še ni bilo nobene (glede PSUjev pa v RS sploh, imeli so samo Macase 300W) pametne ponudbe, danes pa je. In namesto, da bi takrat nabavil vse kot je treba, mi ne bi zdej stale podvojene komponente doma, če že gledaš na vsak tolar.

Precej pozornosti je treba nameniti trafi (glej Morphov članek). Vzemi kvaliteto, recimo chieftecov 350W je menda samo še 12k SIT.

Glede ohišja. Odvisno kaj češ imeti. Sam sem prav pred kratkim nabavil Anteca (SX1040 II( in sem več kot zadovoljen (ko bom velik, pade Lian Li, tako mi krista :) ). To pride okrog 20k. Kolk tolarčkov boš odrinil je odvisno predvsem od tega, kolk kaniš šariti po kišti, ali misliš navijat (sploh prostor za airflow), modificirat in pa izgled.

Your focus determines your reallity

ja po ohišju mislim šariti mislim tud navijati ta izgled me pa ne briga
mi je pa všeč tale
ki je zlo pocen a bi lahko kdo kej pokomentiral?

kuglvinkl ::

Ja, tko od zunaj je težko reči :) najdi linke do slik notranjosti.

In pojma nimam, kaj naj bi pomenilo, da ima 300W trafo. Sam sem za dečvo kupil 300W PSU za 5k SIT (ker več ne potrebuje), zase pa za 16k SIT 350W. Štekaš, da je podatek o W zelo malo uporaben?
Your focus determines your reallity

King:
Prvic: Tole ohisje, ki je tebi vsec, je kolko jaz vidim miloreceno MAJHNO,
drugic: Ce je ohisje majhno, pomeni, da nekega extremnega hlajenja na noben nacin ne bos moge izvesti, kar nadalje spet pomeni nobenega poštenega OC-ja !
tretjic: V majhno ohisje NE MORES dati ne vem kaj ali z drugimi besedami - nimas moznosti ne vem kaksnega nadgrajevanja komponent(vec diskov,fan kontroler,kaksen EQ,..itd.)
cetrtic: Kot ti je ze kuglvinkl povedal, vati (300) ne pomenijo kaj dosti, ce obenem ne poznas amperaž na treh glavnih linijah (12V, 3,3V in 5V)

noraguta ::

ma napajalnik vzem od CWT-ja itak jih antec preprodaja dvakrat drazje dobis jih v e-misiji. ohisje je pa stvar okusa. Lian li je edino kar mi je kakor tolk vsec. samo za ta dnar ....

a je ta napajalnik uredu k ma
5V: 40A
3.3V: 14A
12V: 15A
5V VSB: 2A

combined output 5v+3.3V = 200W

???

LP

noraguta ::

200W realne moci bi moral bit zadost. ker napajalc to tocno mislis . prilepi url.

MAXPower firma druzga pa ne vem ker bi kupu rablenga

LP

VASkO ::

v bistvu ga prodajam zato, ker je meni preglasen, ko gledam TV po polnoci (mama vodno hlajenje drugace)

Glede na specifikacije, ki si jih napisal, je to kar
mocan PSU. 200 W na komb. 3,3&5V ni malo, pa tudi amperaze so dobre. Kar se pa tice glasnosti in same kvalitete, pa ti zal ne morem pomagat. Ce je ugoden in ni iz leta 1 in 2 (izpred lesene vilice), ga kar hitro vzemi.
LP in zdrave vate

in kolko je zdej vreden ce je biu pred enim letom kuplen za 12k?

LP

za 8 ti ga dam takoj

za manj pa se mi ne mudi tako, bom pocakal, ce bo kdo ponudil kaj pametnega

Zgodovina sprememb…

• spremenil: VASkO ()

VASKO: A mi lahko poves ceno za TBb1700 , ce si ze tukaj?

14 jurjev

mISOk ::

King v megahit-u mas:

Kista brez napajalnika 8.000 (trije ventilatorji vgrajeni, dva pihata noter, po karticah, in eden ven):

ATX, M-ATX format
4 x 5,25, 2 x 3,5 (2x)
Dim: 400 x 170 x 440 (GxŠxV)

Napajalnik mas tud tam 400W z dvema ventilatorjema za 8.000 :
NAP. P-4 ISO-400DTUV-2 Vent-Temp.kontr.

Skupaj 16.000 pa se mal popusta probas zrihtat pa mas svojih 15.000! ;) :D

WhiteWolf ::

Nikarte tega ohisja z dimnikom! Si ga lastim tudi sam in moram priznati, da sem nezadovljen!
Razlogi:
- ventilatroji, ki so v osnovi trije in so dodani so preklemano glasni, tako da sem nanje moral vezati upor, da delujejo pol pocasnje
- problem e tudi material, ki je uporabljen za to ohisje: je zelo mehek in tsita dva venta, ki sta na ohisju precej vibrirata po stranici
- tja, kjer imas dati moznost se en ventilator, da ti piha zrak ven, tam je potrebno izrezati luknjo, ker ce bos pustil tak kot je ti bo zlo mal zraka slo ven, ker so luknjice premale in prevec gosto nasejane!
- tja ker se privijaci disk, to je pa res prevec nestabilno in se zarad tega tud disk precej bolj slisi! Kletka enostavno ni trdno na svojem mestu!
- skratka zadeva je poceni (je slaba) in vsaj jaz ne bom vec nikol tolk bogat, da bi taksen klump kupoval, sem si narocil CHIEFTECA ravno vceraj in ga danes dobim po posti!

Glede 400w napajalnika za 7 jurjev bom pa tud crkno od smeha! Sprijazni se, da za 8 jurjev 400W napajalnik ne more bit dober! Sem mel enga takega dual fan varianto! Zadeva je na zacetku tiha, ampak ko se malo zagreje, potem pa Bog pomagaj, to je tako glasno! Potem sem ta napajalnik prodal in si lepo kupil CHIEFTECA za 17 jurjev in ga dejansko sploh ne slisim! Uzivam v tisini!

Sem pa tudi jaz kupil ohisje in napajalnik v Mega(s)hitu, napajlanik sem prodal, ohisje pa bom dal mami, ker ji je vsec, sam pa dobim danes CHIEFTECA!

Vem, da so cene, ki sem jih naste visje od 15k, ampak tudi jaz sem ze sel na led,... Prejkoslej bos zacel pogresati tisno s tem kao 400W napajlanikom, ki dejansko to sploh ni, tega ohisja z dimnikom pa jaz nocem vec videt,... naj ga gleda mama ce ji je vsec - oziroma zaradi srebrne barve ji pase v dnevno sobo z srebrnim 19 LG flat monitorjem!

mISOk ::

Ce si ga mel, ti je vrjetno za verjet!

Ohisje ima moj kolega. Ventilatorji so bili (za moje pojme) dokaj neslisni (brez dodatnih uporov), glede vibiranja mi tud ni nic jamral. Glede notanjosti sem opazu da ni ravno prevec prostora za dodatne diske (kk je pa slab matrjal, pa res nimam pojma).
Mene samo se neki zanima, kaksne si mel temperature, ce si vsaj z hlajenjem bil zadovoljen, al tud to ni bilo OK!

Glede napajalnika je bostjan (eden od slo-tech) kar zadovoljen, pa tudi napetosti so ok, glede glasnosti, je rekel da se samo cujejo, ce je prevec vroce v ohisju.

Sicer pa se strinjam s teboj da je CHIEFTECH super izbira, ampak za moj zep predraga.

Zato me zanima kako si bil zadovoljen s hlajenjem v tem ohisju (dimnik varianta :D ).

P.S. Kje si kupil CHIEFTECH-a, pri kateri firmi, da ti ga po posti posilja, pa a moras za postnino kaj doplacat!

boštjan ::

Danes je zelo dosti trgovin katere pošiljajo po pošti,le da so redke pri katerih ni treba plačat PTT in ena izmed njih so AGT-RACUNALNIKI,ugodne cene.Pol še maš tole trgovino.Sicer je čiftek malo drag,a PTT je tudi free,toda zato,ker vrednost presega 15k.

WhiteWolf ::

CJEIFTEC pri AGT-ju (http://www.agt-racunalniki.com/), kjer je postninta free!
Hlajenje je blo pa drgac vredu, je pa treba povedat, da sem izrezal luknjo, tja kjer se lahko namesti ventilator, da piha ven zrak, pa se napajalnik je bil dual fan varianta,...! Ce se ti ohisnje ni zdelo glasno, hmmm,.... Jaz postajam vedno bolj obseden s tem, da bi imel tiho kisto in resno premisljujem o vodnem, sam ni denarja za to,...

evo, vceraj sem dobil CWT 430ADP (Antec TruePower 430). Napajalnik je neslisen :)

Cena pa je tudi super, glede na ceno v RedRatu :)))

ja kje si ga kupu pa za kolk?

sem ga narocil v avstriji. cena je taksna, da ne rabis nic prijavljat na carini, 79€ z mwst. ce odstejes mwst, okoli 13%, pa te ta napajalnik pride 15 jurjev. pri nas pa 29900, hahaha.

lahko bi bil picka pa ne bi povedal

poglejte na geizhals za modeli CWT ADP serija. tudi 380 in 480 in celo 550 imajo. true power CWT 550 pride cez mejo mislim da 120 evrov, toliko pri nas pride 430W antec za primerjavo.

gre pa res za cisto do potankosti enak model kot antec. ADP serija, res. nic bat, samo kupit... sem gledal review anteca z hi-res slikami drobovja in je cisto enak mojemu pa se na nekaterih tujih forumih je folk to pogruntal. tudi ohisje napajalnika z njegovimi stranskimi rezami je cisto enako, samo nalepka je na antecu druga :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: VASkO ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zakaj mi vn meče v špilih

Oddelek: Navijanje
421681 (1328) Primoz78
»

napajalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535744 (5143) TribesMan
»

Ali je ta napajalnik zakej???? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
523864 (3102) pele-on
»

kateri napajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
121890 (1713) Fury
»

Ali bo dovolj moci?!?!?

Oddelek: Strojna oprema
342039 (1403) Matek

Več podobnih tem