Forum » Operacijski sistemi » Windows 8 + Ubuntu dual boot
Windows 8 + Ubuntu dual boot
i33a ::
Pozdravljeni, na nov računalnik bi poleg obstoječega windows 8 rad namestil še Linux Ubuntu.
Zanima me kako to naredim in na kaj moram biti pozoren? Naredil bi 3 particije(za Windows-e, za Linux in za datoteke). Koliko prostora naj namenim operacijskima sistemoma(Windowse bom najbrž uporabljal večino časa)?
ps. Rad bi, da je primarni OS(tist ki se sam zažene) Windows, Ubuntu pa lahko izbereš po želji.
Poleg tega pa nebi rad, da GRUB boota vse, če pride v Linux-u kaj narobe..
Lp
Zanima me kako to naredim in na kaj moram biti pozoren? Naredil bi 3 particije(za Windows-e, za Linux in za datoteke). Koliko prostora naj namenim operacijskima sistemoma(Windowse bom najbrž uporabljal večino časa)?
ps. Rad bi, da je primarni OS(tist ki se sam zažene) Windows, Ubuntu pa lahko izbereš po želji.
Poleg tega pa nebi rad, da GRUB boota vse, če pride v Linux-u kaj narobe..
Lp
- spremenil: i33a ()
popster ::
instaliraj ubuntu na spominsko kartico ali pa usb ključ.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu Touch prihaja oktobra (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 35761 (30877) | WarpedGone |
» | Windows 7 (SSD) in Ubuntu 12.04 (HDD)Oddelek: Operacijski sistemi | 935 (814) | Gates |
» | Ubuntu Wubi suxageOddelek: Operacijski sistemi | 1955 (1576) | the_game |
» | Kiberpipa sredi oktobraOddelek: Novice / Kiberpipa | 7794 (6983) | denial |
» | Izšel Ubuntu 9.10 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 30568 (21270) | Gandalfar |