» »

Problem z grafično AMD Radeon 7990 6GB

Problem z grafično AMD Radeon 7990 6GB

Daniellz ::

Pozdravljeni. Pred tednom pa neki sem kupil sledečo grafično.. sicer že tako in tako ima probleme z gonilniki saj so mi skoraj pri vsaki igri crashali sem nekako najdu rešitev in dejanski problem.. Pregrevanje.. Gonilniki neznajo pravilno komunicirati z to grafično oz z njenim hlajenjem saj se hlajenje ob potrebi ne spremeni in se hitrost ventilatorjev ne poviša samo od sebe zato se pa zadeva pregreje driverjem se zmeša in se ustavijo. To je treba preko catalysta ročno dvigniti na 80%+ in zadeva poskušeno deluje na zahtevnejših igrah.. Wolfenstein,FarCry itd.. imam pa eno težavo z crysisom.. Sem posnel z frapsom kako zgleda zadeva .. sami ocente kaj bi lahko to blo in kira rešitev obstaja ker na internetu ne najdem.
Asrock z77 extreme6/tb4, i7 3770K, 16GB DDR3, 25TB HDD's & 256GB SSD, GTX 970

MIHAc27 ::

A to si kupil novo ali rabljeno? Nekaj sumljivo veliko težav ima...

NejcSSD ::

Garancija?
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

stjan ::

Lep pozdrav

Si bi kar sposodil temo, ker imam podobne probleme.
Imam ca pol leta staro AMD R7 260, i5-750, 8 GB RAM, uporabljam pa Ubuntu in mi v igri World of Tanks, ki jo poganja preko WINE deluje podobno kot na posnetku.
Zaslon utripa, pojavljajo se lise, včasih na delu zaslona, drugič čez cel zaslon.
Je krivda samo v gonilniku, ali je preslab procesor? ali kaj drugega?

Hvala za ideje kako to rešiti.

Rabljeno sem kupil. Vendar ni mogoče da je slab procesor ker večina iger deluje odlično in to se dogaja samo v igri.. ne ni garancije

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniellz ()

NejcSSD ::

Prodajalec že ve, zakaj jo je prodal. Kako si šou lahko kupt to nekdaj high end grafo rabljeno, brez garancije
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Han ::

Lahko da je na kartici modificiran (neoriginalen) BIOS... Preveri kartico (bios, temperaturo, ventilator) z GPU-Z.

Sem vse preveru.. vse je kul..

_geek_ ::

Testiraj z kakšnim MSI kombustor ali pa furmark. Pa OBVEZNO temperature spremljat. Pa ne predolgo teh programov poganjat.

Sem probal.. temperature pri težjih testih pridejo tudi do 90 stopinj prvega procesorja.. na drugem je 85. to govorimo pri zajebanih testih..

krispe ::

Probaj downclockat (odviti) grafično kartico za nekaj Mhz :)
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Sem. Pri farcry 3 je neki razlike igra zdrzi ene 5-10 minut več pol pa opet freeza driver

lonewolf_ ::

Tile artefakti so se meni pojavli pri zelo velikih OCjih, če ni čisto crashnilo...

Mogoče ne sedi dobro v PCIe slotu, vzami ven, spihaj pa daj nazaj še enkrat.
Če imaš CPU navit odvij, preveri, če dobi dobolj energije od napajalca...
Temperature se mi zdijo OK, moja 5870 je hodla do 95°C na stock coolerju (navita)...

Če nimaš navitega CPUja je mogoče memory poškodovan ali pa ji res vročina škodi (to dvomim)

EDIT: citiram komentar iz drugega foruma - "I solved my problem. It turned out that the RAM was overheating. I downloaded evga precision x and set my fans to run faster and the problem disappeared. :)"

Tale gpu bi moral laufat nekje med 75-83°C, mogoče je problem samo v hlajenju. Treshold je sicer pri 102°C, ampak to je za GPU. Potegni do HWinfo in preveri VRAM temperature.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lonewolf_ ()

_geek_ ::

Kateri napajalnik imaš, oziroma najboljše da napišeš celoten seznam komponent. Just so to be safe :)

lonewolf_ je izjavil:

Tile artefakti so se meni pojavli pri zelo velikih OCjih, če ni čisto crashnilo...

Mogoče ne sedi dobro v PCIe slotu, vzami ven, spihaj pa daj nazaj še enkrat.
Če imaš CPU navit odvij, preveri, če dobi dobolj energije od napajalca...
Temperature se mi zdijo OK, moja 5870 je hodla do 95°C na stock coolerju (navita)...

Če nimaš navitega CPUja je mogoče memory poškodovan ali pa ji res vročina škodi (to dvomim)

EDIT: citiram komentar iz drugega foruma - "I solved my problem. It turned out that the RAM was overheating. I downloaded evga precision x and set my fans to run faster and the problem disappeared. :)"

Tale gpu bi moral laufat nekje med 75-83°C, mogoče je problem samo v hlajenju. Treshold je sicer pri 102°C, ampak to je za GPU. Potegni do HWinfo in preveri VRAM temperature.

Še eno zanimivo opazko dam.. grafična je mela ko sem jo dobu polomljena 2 winga od srednjega ventilatorja in mi je prodajalec dal 40€ da kupim cel nov zgornji del (20€ pride originalen) in sem ga zamenjal tako da hlajenje nebi smel bit dovol.. procesor je na vodno.. rami so 1600mhz in niti niso da bi bli kaj naviti.. sepravi vse je stock in dobro hlajeno.. mogoče grafična res ne leži dobro.. bom probal.. vsekakor bom pa še na kakšnem drugem OS-ju probal sam imam nek black edition ki vrjetno ni glih skladen s temi driverji ki so ze tako in tako sami po sebi obup

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EVGA 670 GTX FTW

Oddelek: Pomoč in nasveti
231302 (1051) hrustus
»

Geforce 9700m GTS - iščem BIOS

Oddelek: Strojna oprema
6635 (598) Damny
»

Problemi z navijanjem grafične

Oddelek: Navijanje
6887 (797) TOP
»

Temperatura grafične kartice

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
384657 (3526) Sale_One0
»

Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
729048 (6447) Vuli

Več podobnih tem