» »

dvd ne odpira

dvd ne odpira

Ikspe ::

Po daljšem času sem dal v računalnik dvd. v eksplorerju ga nisem mogel odpret. Pokusil sem še z drugimi cd-ji in dvdji in opazil da starejše je odpiralo, novejših-domačih pa ne. V čemu je težava?

shmandi ::

Poskusi očistiti lečo, drugače pa je čas za novega.

[D]emon ::

Problem je v tem, da imajo doma zapeceni DVDji, v nasprotju z zatrjevanjem proizvajalcev, hudicevo kratko zivljensko dobo.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Ikspe ::

Vedno sem pazil da sem pohal na najnižji hitrosti. Niti 1 leto ni star dvd. Poskusil bom s čiščenjem leče.

hojnikb ::

nabavi drugega. DVD pogoni so danes potrošna roba...
#brezpodpisa

Ikspe je izjavil:

Vedno sem pazil da sem pohal na najnižji hitrosti. Niti 1 leto ni star dvd. Poskusil bom s čiščenjem leče.

1 leto je se velik.

ST-777 ::

Moj CD/DVD pekač še vedno prebere CD-R iz leta 1997 in DVD-R iz leta 2006. Se je pa že zgodilo, da kakšnega ploščka ni prebral, vendar je to zelo redko. Domnevam, da je pekač pri branju odpovedal zato, ker je bila plošča slabe kakovosti.

How long does a recordable CD or DVD last?: "In the early nineties as the initial CD-R disc was presented to the public, some makers alleged the media possessed a data lifetime of over forty years! In the late nineties when the first DVDR discs came out on the scene manufacturers declared a data life of at least a hundred years. ... some of the first discs produced and written to in Japan still have intact data." http://ciaranm.hubpages.com/hub/How-lon...

Ce upostevas dejstvo, da je folk pri nas vedno kupoval najcenejse no-name ploscke... do the maths. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvaliteta CD-R medijev

Oddelek: Pomoč in nasveti
162812 (2273) hojnikb
»

10 let star CD in disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
193625 (3115) [D]emon
»