Forum » Programiranje » [Android] Razumevanje listAdapter
[Android] Razumevanje listAdapter
marjan_h ::
Zanima me če pravilno razumem;
Torej prva vrstica vzame ArrayList stringov imenovanih pairedDevices in pretvori v listAdapter objekt.
Druga vrstica pa vzame ta objekt in napolni widget listView z podatki.
Je to prav? Ker mislim da je tukaj problem pri moji bluetooth aplikaciji.
Če je kakšni boljši hitrejši korak lahko spremenite kodo.
Hvala, lep pozdrav.
listAdapter= new ArrayAdapter<String>(this, android.R.layout.simple_list_item_1,pairedDevices); listView.setAdapter(listAdapter);
Torej prva vrstica vzame ArrayList stringov imenovanih pairedDevices in pretvori v listAdapter objekt.
Druga vrstica pa vzame ta objekt in napolni widget listView z podatki.
Je to prav? Ker mislim da je tukaj problem pri moji bluetooth aplikaciji.
Če je kakšni boljši hitrejši korak lahko spremenite kodo.
Hvala, lep pozdrav.
Mavrik ::
Adapter je nekaj kar daje podatke ListViewu, ko jih prikazuje in reciklira Viewe na zaslonu.
Za boljše razumevanje (in kontrolo) ti priporočam da sam narediš adapter z extendanjem BaseAdapterja namesto da uporabljaš ArrayAdapter (začetniki imajo ogromno težav z ListViewom glih zaradi specifik ArrayAdapterja).
Za boljše razumevanje (in kontrolo) ti priporočam da sam narediš adapter z extendanjem BaseAdapterja namesto da uporabljaš ArrayAdapter (začetniki imajo ogromno težav z ListViewom glih zaradi specifik ArrayAdapterja).
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C#, OBD2 in branje iz portaOddelek: Programiranje | 1580 (1197) | detroit |
» | [Android] Bluetooth aplikacijaOddelek: Programiranje | 1094 (957) | marjan_h |
» | [Android]Cudno obnasanje aplikacije in emulatorjaOddelek: Programiranje | 1311 (1140) | KernelPanic |
» | [Android]GridView vprasanjeOddelek: Programiranje | 952 (833) | KernelPanic |
» | Qt Designer -> KDevelop C++ ErrorOddelek: Programiranje | 2125 (1655) | 'FireSTORM' |