Forum » Programska oprema » Kako spremeniti male crke v tabeli v velike ->EXCEL
Kako spremeniti male crke v tabeli v velike ->EXCEL
prehlajeni ::
Mam eno tabelo velko zelo. Notr so besede z velikimi zacetnicami in z malimi crkami naprej.
Ker je tega ful velik me zanima kako se male crke v eni potezi spremeni v velke.
Hvala.
Ker je tega ful velik me zanima kako se male crke v eni potezi spremeni v velke.
Hvala.
Cokolesnik ::
Tole pa tud mene zanima. V Excelu sploh ni taksne opcije pod FORMAT / CELLS / jezicek FONT.
Word ima pod opcijo FONT recimo moznost ALL CAPS, s katero lahko hitro naredis to kar omenjas. Ce bi spravu dokument v Word in potem nazaj v Excel, potem bi slo. Sam vprasanje, ali se ne bo porusila struktura dokumenta.
Tole naj odgovori se kak office expert.
Word ima pod opcijo FONT recimo moznost ALL CAPS, s katero lahko hitro naredis to kar omenjas. Ce bi spravu dokument v Word in potem nazaj v Excel, potem bi slo. Sam vprasanje, ali se ne bo porusila struktura dokumenta.
Tole naj odgovori se kak office expert.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
prehlajeni ::
...ta tabela je velka nekaj 10 strani v širino in šeenkrat toliko v dolžino tko da mislm da word te zadeve ne prebav, poleg tega pa obdelujem to na P166/64MB in če naredim tak prenos se pomoje proc sesuje. Pa tud če se da, mene zanima kako se to v Excelu reš prez transferjev po drugih progih.
LP
LP
ToniT ::
Poskusi na naslednji način:
V drugi list v celico a1 napiši funkcijo =UPPER(List1!A1)
(List1 je mišljen list, v katerem imaš veliko tabelo)
Nato to celico skopiraj po celem listu in boš dobil vse velike črke.
V drugi list v celico a1 napiši funkcijo =UPPER(List1!A1)
(List1 je mišljen list, v katerem imaš veliko tabelo)
Nato to celico skopiraj po celem listu in boš dobil vse velike črke.
Mercier ::
Sub mrs_vlka_crka()
Dim Cell As Range
For Each Cell In Selection
Cell = UCase(Cell)
Next
End Sub
Makrojček je dobr za tole. Dela na izbranem obsegu celic. (bolje, da izbrani obseg ni celi list => procesor overburn)
Dim Cell As Range
For Each Cell In Selection
Cell = UCase(Cell)
Next
End Sub
Makrojček je dobr za tole. Dela na izbranem obsegu celic. (bolje, da izbrani obseg ni celi list => procesor overburn)
Slowenc ::
Evo ti prehlajeni
ti jest povem odgovor na tvoje vprasanje. Ce hoces spremeniti vse male pisane crke v eni potezi: moj recept: oznacis crke, katere zelis spremeniti in pritisnes SHIFT+F3. Pa se tole: da dobis velike crke, potem moras F3 pritisniti dvakrat.
Vse to sem razlozil za (majhnimehki)=(microsoft) word.
Upam da si to rabil.
ti jest povem odgovor na tvoje vprasanje. Ce hoces spremeniti vse male pisane crke v eni potezi: moj recept: oznacis crke, katere zelis spremeniti in pritisnes SHIFT+F3. Pa se tole: da dobis velike crke, potem moras F3 pritisniti dvakrat.
Vse to sem razlozil za (majhnimehki)=(microsoft) word.
Upam da si to rabil.
Skiny gate.
pviran3 ::
A še ni nobeden formule pogruntal k bi tudi meni prov prišla
Za tist maker zgori pa pojma nimam
Za tist maker zgori pa pojma nimam
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9077 (3406) | omni-vor |
» | Calc/excel delo s tabeloOddelek: Programiranje | 1455 (1222) | salabajs |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3782 (3505) | Mobidick |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4745 (4167) | veteran |
» | Kako v excelu shraniti kot sliko?Oddelek: Programska oprema | 2531 (2230) | Slavček |