» »

Težave s Siolovim wi-fijem

Težave s Siolovim wi-fijem

Joanfaca ::

Pozdravljeni,

upam, da je med vami kdo, ki mi bo znal pomagat glede težav, ki jim imamo s Siolovim wi-fijem. Že od vsega začetka imamo namreč težave z vzpostavljanjem povezave preko wi-fija. Laptop ga zazna, se poveže, vendar preko njega ne moremo dostopati do interneta, razen če se ne "povežemo" preko širokopasovne povezave. Zakaj sem dala v narekovaje? Ker se laptop "poveže" brez kabla. Samo kliknemo na širokopasovno povezavo in se poveže, poterm pa tudi internet dela. Se pa računalnik noče povezati preko širokopasovne povezave, če ni vklopljenega wifija. V glavnem, zmešnjava. Tako je na vseh treh laptopih pri hiši, tako da v računalniku ni problem. Do sedaj se s tem nismo ne vem kako obremenjevali, ker je pač delovalo preko širokopasovne povezave, zdaj pa smo kupili tablični računalnik, kjer ni možnosti širokopasovne povezave in bi potrebovali normalno delujoč wifi. Smo že klicali na Siol in so nam rekli, da je to zato, ker imamo "č" v imenu povezave. Se mi je zdelo trapasto, da bi bil to razlog, ampak smo vseeno zamenjali in seveda ni pomagalo. Zato sem se odločila, da napišem še sem, če mi bo kdo znal pomagat, preden spet kličem v njihov center za pomoč, ker so izredno neučinkoviti.

Najlepša hvala za vso pomoč že vnaprej:)

s6c-gEL ::

Pokliči na TK support, naj dajo modem v bridge mode in kupi svoj router, na katerem vzpostaviš pppoe povezavo:
https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema...

Na ostalih pcjih lahko potem dialup širokopasovno povezavo izbrišeš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

first_line ::

Podobno situacijo sem urejal enemu kolegu, kjer je Siolov WiFi delal samo en meter stran od ruterja. So mi rekli da to je pač to za ta denar. Če bi rad kaj več si moraš sam zraven priklopiti boljši ruter ki ima sposobno WiFi povezavo.

Sej imaš tle temo o Ruterjih in boš pač pljunil tistih 30€ zraven.

Živjo,

hvala obema za pomoč. Potem najbrž res nima smisla, da kličem na Siol in jim spet težim, da mi wi-fi ne dela. Neumno se mi zdi, da ponujaš storitev, ki v bistvu ne deluje, zgovarjaš pa se na ceno. Resno razmišljam o zamenjavi ponudnika. ;(

t0mekk ::

Joanfaca, včeraj sem rešil problem o katerem govoriš tako, da sem težil na 0801000 + 1 , kljub temu, da me je operater prepričeval da je krivda v mojih napravah (da, v 6ih napravah je problem, siol modem pa deluje bp, kao:) Vztrajal sem, da je napaka na modemu, nakar mi je operater dejal, da bo poslal tehnika in da če ugotovi, da je napaka v mojih napravah in ne v modemu mi bo servis zaračunal. Seveda sem bil zvedav in ga vprašal kaj bo v primeru če je napaka v siol modemu, ali dobim kako nagrado itd?..ok..prišel tehnik, zamenjal modem. In čudežno deluje brez problema. Torej, klicat na siol in težit.

Hvala za odgovor :) Sem danes poskusla že dvakrat poklicat, ampak se mi nihče ne oglasi. Mogoče sem samo paranoična, ampak včasih se mi res zdi, da se mi nočejo oglasit, ker sem zadnje čase že kar nekajkrat klicala zarad različnih težav O_o

t0mekk ::

Samo za info, ko sem drugič klical sem čakal 17 minut da sem dobil operaterja, tko da, tel na zvočnik pa čakat:D

Živjo,

sporočam, da smo po nekaj vztrajnih klicih na tehnično pomoč končno rešili zadevo, in sicer so morali samo nastaviti samodejno povezovanje modema (al nekaj takega - nisem ravno strokovnjak:D). Wi-fi zdaj normalno deluje brez "širokopasovne" povezave. Hvala še enkrat vsem za nasvete in pomoč in upam, da bo ta tema še komu koristila.

crniangeo ::

ja nastavil so ti, da se modem obnaša kot router in v tem primeru uporabljaš wifi kot wifgi ne pa kot nek vmesnik za pppoe
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

telexdell ::

first_line je izjavil:

Podobno situacijo sem urejal enemu kolegu, kjer je Siolov WiFi delal samo en meter stran od ruterja. So mi rekli da to je pač to za ta denar. Če bi rad kaj več si moraš sam zraven priklopiti boljši ruter ki ima sposobno WiFi povezavo.

Sej imaš tle temo o Ruterjih in boš pač pljunil tistih 30€ zraven.

Daj no "serješ klamfe". V hiši imam v mansardi SIOL-ov Inbox pa mi Wi-Fi dela v pritličju, delu kleti, na terasi in na nekaj mestih okrog hiše. Iz NAS diska mi preko njega na TV igrajo full HD filmi...
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

sočan ::

Siolov innbox in njegov wifi pokriva kar dobro in niti pod razno ne samo en meter okoli njega. Sigurno v rangu vseh cenejših ruterjev.

Edina težava zna biti,če ga bolj na polno zabiješ s prometom da takrat pa zna wifi počepnat..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internetna povezava (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
575811 (4782) BK5
»

kako streamati video iz računalnika na telefon?

Oddelek: Programska oprema
191502 (1265) HeiJack
»

Mobilni internet presegel glasovne komunikacije

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
184903 (4195) ABX
»

Povezava z internetom!

Oddelek: Omrežja in internet
173336 (3156) amigo_no1
»

Občutna podražitev klicnega dostopa do interneta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
526588 (6588) darkolord

Več podobnih tem