Forum » Strojna oprema » SSD @ PIO Mode 4
SSD @ PIO Mode 4
Han ::
Gigabyte GA-H67MA-D2H-B3 (F6 bios) + 240 GB Crucial M500 (MU5 firmware) + Windows 7 x64 SP1 = PIO Mode 4. Nameščena je zadnja verzija gonilnikov za Intel chipset.
SSD je na SATA 3 priključku, na testirano brezhibnem SATA kablu. HDD je na drugem SATA 3 in glede na Win7 Device Manager deluje v MW-DMA2. DVD-RW je na SATA 2 in deluje v UDMA 5. Če odklopim HDD, je SSD še vedno v PIO4. Če SSD prestavim na drug SATA 3, ostane v PIO4. Če dam SSD in HDD na SATA 2, delujeta v UDMA 6.
Ko sta SSD in HDD na SATA 3, HD Tune 5.5 javlja UDMA 7 in UDMA 6. Osnovni hitrostni test za SSD pokaže ~500 MB/s read in ~ 270 MB/s write.
Windows 7 Device Manager potemtakem laže?
Za test sem naložil še Windows 8.1 x64. Device Manager tu ne pokaže, v katerem načinu deluje naprava, HD Tune pa pokaže enako - UDMA 7 za SSD in UDMA 6 za HDD.
SSD je na SATA 3 priključku, na testirano brezhibnem SATA kablu. HDD je na drugem SATA 3 in glede na Win7 Device Manager deluje v MW-DMA2. DVD-RW je na SATA 2 in deluje v UDMA 5. Če odklopim HDD, je SSD še vedno v PIO4. Če SSD prestavim na drug SATA 3, ostane v PIO4. Če dam SSD in HDD na SATA 2, delujeta v UDMA 6.
Ko sta SSD in HDD na SATA 3, HD Tune 5.5 javlja UDMA 7 in UDMA 6. Osnovni hitrostni test za SSD pokaže ~500 MB/s read in ~ 270 MB/s write.
Windows 7 Device Manager potemtakem laže?
Za test sem naložil še Windows 8.1 x64. Device Manager tu ne pokaže, v katerem načinu deluje naprava, HD Tune pa pokaže enako - UDMA 7 za SSD in UDMA 6 za HDD.
darkolord ::
Mislim da AHCI sploh nima PIO načina.
Je poraba CPUja med benchmarkom SSDja kaj visoka?
Je poraba CPUja med benchmarkom SSDja kaj visoka?

iloveboobz ::
to ti neki narobe reporta. v pio načinu bi bil sistem praktično neodziven in ssd precej počasn.
smoki
OZZY ::
Zbrišeš oz odstraniš hdd controlerje iz device menegerja in ti jih potem zopet samo naloži po restartu in konfigurira. Ponavadi to pomaga.
Go with the flow.

s6c-gEL ::
Osnovni hitrostni test za SSD pokaže ~500 MB/s read in ~ 270 MB/s write.
Če dela tako, potem Device Manager dobiva napačne podatke.Zaradi tega jaz nebi delal drame.
Han ::
Sem naložil Intel Rapid Storage Technology, tako da zdaj Device Manager ne kaže več kanalov, zato način prenosa podatkov (Current Transfer Mode) ni viden. IRST pravilno javi 6 Gbit/s za oba diska, me pa zdaj moti, da ne morem "izvreči" zunanjega diska, priklopljenega prek eSATA. Prej je bil zunanji disk viden na enak način kot USB ključ...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Počasen SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 24398 (11665) | nsa_ag3nt |
| » | Počasno kopiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14428 (11842) | iloveboobz |
| » | tezava z diski ter SSDOddelek: Strojna oprema | 1035 (885) | chrispy113 |
| » | Upočasnitev pcja ob HDD branju/pisanjuOddelek: Pomoč in nasveti | 3006 (2800) | Dragi |
| » | Data rateOddelek: Pomoč in nasveti | 1517 (1234) | Hana |