» »

Ilegalne droge, uporaba in mladostniki

Ilegalne droge, uporaba in mladostniki

««
10 / 10
»
»»

imagodei ::

V bistvu je materino mleko ultimativni "gateway drug". Ne poznam nobenga, ki bi bil na čikih, alkotu, marihuani al pa na horsu, ne da bi pred tem pil materino mleko z joška. Zih obstaja povezava.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

MITmit ::

imagodei je izjavil:

V bistvu je materino mleko ultimativni "gateway drug". Ne poznam nobenga, ki bi bil na čikih, alkotu, marihuani al pa na horsu, ne da bi pred tem pil materino mleko z joška. Zih obstaja povezava.


+1
Ta je dobra ja :D

Drugače sem pa s konopljo:

  • pozdravil svojo hipertenzijo

  • tasta po 10 letih jemanja Sanval rešil tega strupa, dobesedno čez noč

  • pomagal tašči pri astmi in težavah / bolečinah v danki. Prav tako se ji je popravil holesterol in na splošno krvna slika

  • sestri pomagal pri zaprtju

  • svakinji pri težavah s spanjem

  • sosedovi sestri pomagal pri zdravljenju pljučnega raka 4. stopnje

  • splošno izboljšanje nekaterih težav pri materi in ženi

  • itd.


To je moja resnica zadnjega leta, nekdo drug pa ima svojo.
Stvari ni za posploševati da je nekaj 100% dobro ali 100% slabo. Odvisno na kakšen način in kakor za koga.

vostok_1 je izjavil:

Mam en argument proti travi. Čiki smrdijo, ampak z travo pa kot, da bi mi nekdo konstantno prdel pred faco. Ogaben vonj.

Alkohol vsaj stoji v svojem kozarcu, trava pa čiki zasmrdita vse na okoli. Hvala bogu za prepoved kajenja znotraj prostorov. Jaz bi to še razširu na pol odprte prostore.


Očitno ne veš da se konopljo ali po tvoje travo lahko konzumira tudi v obliki svečk, tinktur - olja, ali pa se jo vaporizira. No zdaj veš :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MITmit ()

vostok_1 ::

^^

Povej ti to, tistim, ki mi kvarijo javne dogodke.

qwertyy ::

first_line je izjavil:

Voha se kamilčerja tudi drugi dan, ker zadetku ni higiena ravno prioriteta.

Davki in tošarine, misliš tako kot pri bencinu in cestnini in avtih in vinjetah in... za ceste? Si pa naiven. Itak gre 99% cene alkota direktno v zdravstvo.

Ha ha, butelj sem ker ne kadim trave? Po tvojem ziher ja, kako bi bil lahko pameten človek proti drogam, le kako.


Haha zadetku higiena ni ravno prioriteta. Haha pa kaj ti misliš, da je trava deadliest drug na svetu? Kvečjemu se ti po pijani noči ne da umiti, ko si ves mačkast. Po travi si po parih urah normalen.
Kdo je rekel, da si butelj, ker ne kadiš trave?

donfilipo ::

First line je ali desničar...ali troll8-). Oboje izpade vedno moteče. Primer sofizmov?

Zagovorniki legalizacije naj bi bili kameličarji. Pomeni naj bi vsi kadili. Kar seveda ne drži. Kar se drog tiče, osebno takoj pristanem na popolno prohibicijo vseh drog - s primarno alkoholom vred, saj bi meni osebno kakih 100x izboljšala kvaliteto življenja:) Samo zaradi enega, ali celo neke 'bolane' margine, ne gre omejevati užitkov večini, posebej če je to omejevanje v liberalni demokraciji s spoštovanjem človekovih pravic, v jedru jalovo in nesmiselno. Omenjen je bil že tudi Jype, ki se niti napil še ni v življenju, pa je kot premišljen liberalec odločen zagovornik legalizacije. In še kar nekaj bi jih našli.

ALSO: Če zagovarjaš liberalizacijo drog si prej liberalec kot kameličar. Res pa je, da to NI nujno.

Ker poznam kar nekaj rednih kameličarjev, ki dodajo tudi jupol, pa nekaj celo tistih, ki jahajo konjiča, pa jim niti na pamet ne pade, da bi zagovarjali legalizacijo,....ker pač nimajo časa za malenkosti in ideologije:))Do drog pa pridejo vedno in brez problema,...če je seveda denar. Če ga ni so pa problemi8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

legice ::

Malce si bom sposodil temo.

Imam kolegico, za katero sumim, da uporablja kokain, katerega si meša v pijačo.
Sumim zato, ker je zadnje čase vse bolj pije stisnjeni pomarančni sok (kateri je popularni med tistimi, ki se želijo znebiti navade oz. olajšati), ko izrazi željo po soku, prinese kozarec svoj, v katerega da neki beli prašek (majhno količino) z ledom in ker se je začela poletna sezona, dela od 5ih zjutraj, do recimo 8ih zvečer, tako da ima med delom zelo malo časa, do skoraj nič, da kaj poje normalnega in se naspi.

Povrhu tega, opažam, da je njeno obnašanje se malce spremenilo v zadnjih dveh tednih in je dosti manj sproščena.

Zanima me, kako bi lahko dokazal, da res jemlje, ker sama mi tega ne bo priznala, ker zelo rad bi ji pomagal, če je moj sum potrjen.

Razmišljal sem, da zamenjam kozarce in ji dam enega brez poživila, ter da ga sam spijem in vidim če me bo "prijelo". Znani so mi učinki kokaina, ampak sam ga še nisem nikoli uporabljal in tudi ne želim, tako da, kje bi se dalo, če se da, dobiti tester in ali voda vpliva na učinkovitost?

hvala v naprej!
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

jype ::

Dostavi prašek na drogart.

r3dkv1c4 ::

legice> Znani so mi učinki kokaina, ampak sam ga še nisem nikoli uporabljal in tudi ne želim,

hahahahahaaha superdoktor:))

Bo treba zamenjat CSI za kak bolj izobraževalni program.

legice ::

pač prebral sem dosti o tem, nisem pa nikakršen ekspert na tem področju...
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

bzzero ::

kot detektivi v ameriških akcijah... odpreš paket, pomočiš vanj prst, namažeš po dlesnih in točno veš za kaj gre. V bistvu uganeš tudi leto produkcije, okvirni geografski izvor in seveda čistost robe. 8-O

Ne se hecat, če ne veš kaj jemlje. Naredi tako, kot ti je svetoval jype.

Glugy ::

kaj pa tista nora ideja ko človeka rajš vprašaš ?

Buddah ::

Kokain v pijačo? Dvomim...
Sem skoraj prepričan, da se bo na koncu izkazalo, da si daje v pijačo neke vitaminske/herbalife/xxyyxx praške :)

donfilipo ::

ker sama mi tega ne bo priznala, ker zelo rad bi ji pomagal, če je moj sum potrjen.


Če in dokler je človek na začetnih fazah razvade in odvisnosti, pri ilegalnih drogah kot je kokain, to precej skriva. Tudi kasneje ko pride že do jasne odvisnosti in je razvada moteča za celo okolico, bo recimo kak alkoholik vreščal in pretil kot nor, če mu kdo reče, da je pijanec. Šele ko sam sebi prizna, da je na poti propada in odvisnosti,...pa je na prvi stopnički k rehabilitaciji. Tu lahko pomagajo samo res najbližji. Prijatelji in znanci so čisto mimo... in se lahko samo KRUTO popečejo, ko se začno junaško bosti s pravo udbomafijo, ki droge valja. Z legalnimi vred...pomeni majo tudi gostilne:))

Samo vem, ..včasih se ne moreš ustaviti v želji pomagati, ...udariti po zlu in mafiji. Pa naj te udarci ne presenetijo. Načeloma je pa tako. Če te zanima res kaj punca pije, ..drogart...in če je kokain, ....samo pogovor. Najbolje pri strokovnjakih, ki jih tudi drogart premore. Kaj več in že boš zaznamovan kao slovenac na seznamu udbomafije8-) Se ne zajebavam, samo dokazati je pa seveda to nemogoče. Še ko se murije sveta potrudijo, (toša:), ne gre. In je tudi vse skupaj malce čudno drugače, kot v domnevah leviathana! Po poročilih udbomafije8-)

Legalizacija?

Ma preden prepričaš prvolajnaše bo svetovna vojna in če mislite da bodo pomrli, se hudičevo motite. Ti bodo preživeli vse vojne in vse krize!!! IN jih sploh ni malo. Večina so, vendar se večini od njih ne ljubi tapkat!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

r3dkv1c4 ::

legice je izjavil:

pač prebral sem dosti o tem, nisem pa nikakršen ekspert na tem področju...

Ti imaš kar velik problem....to je prvo, drugo lahko bereš še in še....pa verjemi, da ti to ne koristi, če ne probaš.
Ekspert nisi, tudi rookie nisi, skratka si čisto en neveden tip, ki misli, da nekaj prebranih vrstic pomeni doktorat na nekem področju.
Mislim, na tvojem mestu bi se malo nad sabo zamislu ne pa nad kolegico.
Ona ve kaj uživa, za razliko od tebe, ki hoče počet nekaj za njenim hrbtom brez predhodnega pogovora o " zate imenovanem problemu", ki ga ni.

Glugy ::

pač vpraš jo pa glej ji v oči pa boš že vedu če laže al ne. sam morš pa razumet da ne morš njenih problemov reševat ji stat ob strani če se ti ona ne odpre. Ne morš je sodt in ne morš se ji vsiljevat neki. Vpraši pa kr bo bo.

mn ::

Ne razumem. kokain v pijačo. Kdo pozna kogarkoli, ki bi drag kokain mešal s tekočino? Kaj ni to metanje drage robe stran? Si jo vprašal kaj je ta beli prašek? In po tudi jaz postanem prekleto razdražljiv in "nesproščen" če sem preobremenjen. Pa ne delam od 5h zjutraj do 8h zvečer.

legice ::

priznam da sem malce preveč osebno vzel zadevo, ampak kaj čem, sem samo človek. sem pač imel kolega, ki je na podoben način začel in je propadu, zato sem malce v skrbeh... ampak ja, bom se upočasnil in dobro premislil raje, pač malce me je iz tira vrglo:P
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

r3dkv1c4 ::

legice je izjavil:

priznam da sem malce preveč osebno vzel zadevo, ampak kaj čem, sem samo človek. sem pač imel kolega, ki je na podoben način začel in je propadu, zato sem malce v skrbeh... ampak ja, bom se upočasnil in dobro premislil raje, pač malce me je iz tira vrglo:P

pravilno si povedal.
Prvo pogovor in to odkrit, potem pa dalje.
Če napadeš človeka, ki opravka s čimerkoli prepovedanim, se odzove afektno in je učinek še slabši.

donfilipo ::

priznam da sem malce preveč osebno vzel zadevo, ampak kaj čem, sem samo človek. sem pač imel kolega, ki je na podoben način začel in je propadu, zato sem malce v skrbeh


Kot kolega znanec v jedru ne moreš nič narediti. Resda boli in jezi...samo mafija tu odločno zmaguje. Predvsem ker ima tudi moč in denar.

Odvisneži so odvisni na nek način tudi od 'dobavljača' in ga običajno ščitijo preko meja ukrepov leviathana. Včasih se namreč kak policiot vseeno pojavi in zagrozi z ukrepi. Včasih pa celo ukrepajo. Samo kdo ti garantira, da tvoj prijatelj-prijateljica ni neprestano oskrbovana s travico, kar javno prizna in od maka glavico, kar seveda zanika in skriva, (ok lahko so tudi čisto druge substance...najprej je treba VEDETI:), pa gre za v jedru mafijo, kjer se dilerji neprestano menjajo po skrbni izbiri rodbinskih navez, ki sicer trosijo novice celo murijašem, ki so z njimi v sorodu:),...glavnega fakta pa ni sposoben dokazati niti kučan? (Ok Tito bo to skratio za čas:)

Če se tu izpostaviš si v smrtni nevarnosti. In kar je najbolj čudno, žrtev droge vaš prijatelj(ica) ne bo trznila z očesom, pa čeravno normalno zelo naklonjen, ko se začnejo obračuni. Problem pri vsem tem je, da človek pri odvisnostih, kjer tudi do polovice plače in več gre za droge, nima zdravega razuma in je stalno samo v enem strahu, da bo ostal brez droge. Pri tem strahu ne more potegniti z nekom, ...ki se v jedru zavzema, da bi mu jo odvzel, da ga bo odvadil.

Kot rečeno murija preverjeno večkrat raje drži z organizatorjem dilanja, kot odvisnikom, saj oni prvi rad časti s kako pijačo ali kurbico...pa še lik iz filma je ponavadi. Hrabar i u zlatu8-) Oni drugi odvisni pa mu služi kot sluga...tudi 10 let dokler ne začne skozi različne menjave drog prehajati stalno na tisto najhuje. Tugo in resne skrbi!

Pomagajo lahko res dobri strokovnjaki...morda iz več strani.
Jaz osebno bi stavil na kombinacijo drogarta kjer je pristop liberalen in kjer predvidoma znajo pojasniti kako droge delujejo in kako se izognemo najhujšemu in na drugi strani kaka nuna, ki vas strpa v komuno, kjer se naučite osnovnega bioritma in nekaj dela...potem pa ko se vrnete...pa čimdalj proč od mafije...lokalne seveda, ki vas ima skupaj z mafijaško murijo na seznamu in preiskavah, koliko se da izvleči8-)....nekam drugam, kjer se če ste mladi skoraj zagotovo da tudi s pomočjo zadirčne nune8-) uspeti v novi karieri.

Udbomafija se je preusmerila na premoženje...razredne in državne nasprotnike sedaj sponzorirajo:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

r3dkv1c4 ::

donfilipo>Odvisneži so odvisni na nek način tudi od 'dobavljača' in ga običajno ščitijo preko meja ukrepov leviathana. Včasih se namreč kak policiot vseeno pojavi in zagrozi z ukrepi. Včasih pa celo ukrepajo. Samo kdo ti garantira, da tvoj prijatelj-prijateljica ni neprestano oskrbovana s travico, kar javno prizna in od maka glavico, kar seveda zanika in skriva, (ok lahko so tudi čisto druge substance...najprej je treba VEDETI:), pa gre za v jedru mafijo, kjer se dilerji neprestano menjajo po skrbni izbiri rodbinskih navez, ki sicer trosijo novice celo murijašem, ki so z njimi v sorodu:),...glavnega fakta pa ni sposoben dokazati niti kučan? (Ok Tito bo to skratio za čas:)

ti pa si čudak, se pravi je kriva mlekarna, da ima nekdo jogurt na polici čeprav se najde tip, ki ga ne mara in vseeno hodi v to trgovino, kjer prodajajo jogurte.
Prvo je tako, da diler ne išče strank , ampak stranka poišče dilerja.
Vsi s prstom kažete na dilerje-napaka!!!
Dilerji samo opravljajo svoj posel, stranke so pa tiste, ki kličejo, ko je želja po določeni substanci.
Stranka je sama odgovorna za svoja početja in nihče drug.
Zdaj, kaj je tu spornega z zakonom se ne bom spuščal, ker ni to prava tema.
Kar se tiče samega sistema preprodajanja in oskrbovanja je pa sila enostaven in tako rekoč javna tajna.
Potrebno je vedet, da v kolikor ne gre za manjše količine, se pravi nekaj bilk, ki jih dilerju zraste čez sezono in on to lepo proda v krogu svoje družbe, tam je pa sistem razpleten med ljudi, za katere si človek niti v sanjah ne bi zamislil, da opravljajo razna dela v mreži preprodajanja(večje količine) prepovedanih substanc.
Lovke sežejo v same vrhove političnih in varnostnih služb in policije itd...
Vsak ciciban ve, da brez vez v visokih krogih, tak posel ne mogoče spelješ.
Po drugi strani, pa policija z raznimi objavami nekih ulovljenih minimalnih količin vaškim dilerjem, skuša oprat dobro ime in s tem preusmeri vso javno pozornost za svoja početja.

Primer za knjige: v mojem kraju je kar nekaj pubecov, ki lepo živijo na račun policijske ignorance, zaradi družinskih povezav s policijo.
Več kot 15 let lepo prodajajo tebi nič meni nič in poglej ga zlomka.....do danes še nikogar niso niti obiskali, kaj šele prijeli.
Zakaj? Ker so starši v policiji in to vemo vsi.
Tako pač je v kriminalnih združbah, ni potrebe, da bi gledali ameriške filme, da bi to vedeli.

donfilipo ::

Zdaj, kaj je tu spornega z zakonom se ne bom spuščal, ker ni to prava tema.


Ok ono prej in pol:) drži, in nikoli niti nisem misli kaj drugega. Tudi ne obsojam posebej dilerjev.

Kaj je pa sporno? Sporen je cirkus okoli tega (dejanja preprodaje je kaznivo dejanje:) in preko tega eventuelno bogatenje in na koncu sporna je tudi morala ne toliko dilerjev, kot pusherjev, ki za tem včasih stojijo. In kot rečeno cel mafijski aparat v katerega je pri organiziranem kriminalu ponavadi vpletena tudi murija. Rešitev sem natapkal že ene 10x in mam dost8-), je pa prav, da morda prebere kdo, ki funkcionira v stilu: 'Janša in Kučan sta švercala orožje? Barabe':) Pa je v jedru še sam podpisoval določene ukrepe za utrditev poti;((

**//(Doma vzgojenih 5-15 biljk domačice sploh ne dajem v ta koš:)...sam bi verjetno kakšnega zasmodil:), samo ponujajo in valjajo pri nas v glavnem skunk, ki pa mi ne paše:)//

Toliko, malo tapkam drugim in sebi v razmislek, ker je lokalna gostilna otožna,...pacienti so na pojenjajočih antidepresivih, pa se že orenk kegla zloba ven8-),....ali pa ne tako daleč od delirija. Pa je bolje tapkat:)

Ni hudič da je vse skupaj povezano z enormno brezposelnostjo in silno zapletenostjo situacije, ko se zdi, da tudi demokracija in kapitalizem ni nobena čudežna rešitev:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

Takole včasih kapnem kako iz terena vaške obveščevalne,:)da malo dregnem skoraj popolno impotenco Pravega Sherlock Holmesa pri nas, malo pa da v jedru celo vprašam. Kak Okapi (preko friendov, ki bi se morali s tem baviti:), bi znal celo podati strokovno in pošteno.

Torej najdejo mrtvega nemškega pokeraša, ki je imel kaj nekaj premoženja. Naša vaška obveščevalna:) pravi, da so mu podtaknili v pijačo LSD. Namenoma. In to ne rori. Vedeli so kaj LSD je in bi lahko rekli, da gre skoraj za naklepni umor. Ker sem takim primerom nekako 'delno prisluhnil' že kar nekaj in ker so me ko sem jim pridigal,...socialne tete gledale, kot da sem zmešan (razen glavne, ki je vedela da je res, ker njen fukač na podoben način služi:) ....me zanima, kaj za vraga murija, ko ima take indice testira, ...če sploh kaj????
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Matija82 ::

V teoriji, postmortem urin. V praksi pojma nimam.

http://www.researchgate.net/publication...

innerspace ::

T.i. "nore" gobe povecujejo mozgansko aktivnost v predelih v katerih se "dogajajo" sanje.
Vec detaljov tukaj:

http://myscienceacademy.org/2014/07/05/...
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Zgodovina sprememb…

innerspace ::

Uporaba MDMA pri ljudeh s ptsd - post traumatic stress disorder:

http://www.mdmaptsd.org/
http://www.charlestoncitypaper.com/char...

Rezultati so zelo obetavni.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

innerspace ::

Najstniki v Coloradu, po legalizaciji uporabe za medicinske in rekreativne namene, vse manj posegajo po konoplji.
V bistvu pricakovano, ceprav so nas strasili, da bo obratno.

http://www.hightimes.com/read/teen-mari...

Bu!
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

eatinggrin ::

Sem najstnik, recimo star 15 let.
Me za državno anketo vprašajo če kadim travo.
Namesto "420 blaze it fgt" izjavim besedo ne.
 4 real

4 real

innerspace ::

When illegal => sincere?
Re:tricked.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
««
10 / 10
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zakaj so nekatere droge legalne, druge pa ne (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10821222 (11830) Semafor
»

Smrtne žrtve zaradi drog (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16128494 (23239) [D]emon
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21741340 (29609) jype
»

Heroin vs. mariuhana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6519891 (17893) poweroff
»

Legalizacija drog in kriminal

Oddelek: Problemi človeštva
497794 (6815) kivi113

Več podobnih tem