» »

Firefox izgubi DNS (ali nekaj v tem stilu)

Firefox izgubi DNS (ali nekaj v tem stilu)

CyberPunk ::

Obcasno se zgodi, da Firefox kar naenkrat ne more vec odpirati strani. Izpise tisto stran "Problem loading page. Firefox can't find the server...". Najprej sem pomislil, da gre za probleme s tujino, nato pa sem ugotovil, da pingi in odpiranje v drugem browserju deluje cisto OK in da tudi odpiranje preko IP v Firefoxu deluje OK. Skratka je verjetno nekaj na relaciji Firefoxovega resolvanja DNS (menda ima en svoj cache in sistem za to?).

Pomaga seveda samo, da zaprem FF in ga ponovno odprem.

Na to sem ze parkrat naletel. Ima kdo podobne tezave s FF?

Ribič ::

Težavo je potrebno odkriti. Ali imaš kakšne addone inšralirane? Poskusi, če se ti dogaja brez addonov (safe mode). Če se težave ponavljajo, poskusi še ustvariti nov profil - s tem boš vse nastavitve prestavil na tovarniške vrednosti in če se težave še vedno pojavljajo, boš eliminiral uporabniške napake v nastavitvah.

http://kb.mozillazine.org/Creating_a_ne...

Kaj se pa zgodi, če spremeniš DNS strežnik?
Ali imaš najnovejši forefox (FF30)? Update.

Ja, vse poapdejtano, addoni tudi so. Zaenkrat sem disejblal DNS prefetch v about:config, pa bomo videli.

galu ::

Maš kak antivirus naložen? Meni ga je BitDefender pri Torchu in kasneje pri Chromu enako sral. Ko sem mu rekel, naj ne čekira programa pa je začelo vse normalno delati.
Tako to gre.

Antivirus je, ampak je samo on demand. Pri proxyju sem kasneje nasel se vnos "mediahint.com/default.pac" za auto-config (ostanek od enega addona), tako da sem tudi to za vsak primer izklopil.

Izgleda, da ni nic od navedenega krivo. Slucajno sem opazil (vmes se je to zgodilo se ene dvakrat), da je povezano s predvajanjem videa znotraj spletnih strani - v dolocenih primerih, ko je bil na straneh video posnetek (ali vec teh), je prislo do omenjene tezave. Torej je nekaj v zvezi s Flash Playerjem ali HTML5?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mozilla Firefox (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
25635923 (10390) kow
»

Mozilla s pretečenim certifikatom pomotoma onesposobila vse razširitve v Firefoxu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
9214933 (9039) LightBit
»

Firefox tezave pri prikazih nekaterih strani (par dni)

Oddelek: Programska oprema
171629 (1472) waters
»

Internet problem .

Oddelek: Pomoč in nasveti
439792 (8767) Gregor3
»

Izšel Firefox 3.5 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
17319157 (13132) urban99

Več podobnih tem