Forum » Mobilne tehnologije » Samsung Omnia W - težava z baterijo
Samsung Omnia W - težava z baterijo
pijavka ::
Slab mesec nazaj so se pojavile težave z baterijo pri Omnii W. NI zdržala niti dneva in močno se je napihnila. Telefon je kupljen avgusta 2012, torej garancije na baterijo nimam več. Vprašal sem na Samsung servis in nova 29 €, trgovina, kjer sem jo kupil 21 €. Preveč, zato sem jo naročil z eBaya z Nemčije za cca 12 €.
Piše, da je original in na prvi pogled izgleda OK. Problem se je pojavil, ko sem jo dal normalno čez noč polnit. Zjutraj pogledam in piše, da je telefon popolnoma prazen in da se bo ugasnil vsak čas. Sem mislil, da je slab stik na kablu oz. kaj podobnega. Potem spet probam polnit in nič se ne zgodi. Nikakor je nisem mogel napolniti. Če je bil telefon na kablu priklopljen na vtičnico je bil telefon lahko non stop prižgan. Ko sem ga odklopil se je čez cca 2 sekundi izklopil. Pisal sem prodajalcu, da baterije ne morem napolniti in kaj naj naredim. Poslal mi je novo, dobil sem jo pred dvema dnevoma. Dam v telefon in baterija napolnjena na pol in ko polnim, se napolni do konca. Odlično! Danes zjutraj ga dam polnit, ker se je po dveh dnevih izpraznila, kar je bil normalno. In spet se je ponovila napaka. Ne morem ga napolniti.
Pojavi se tudi taka ikonca z vprašajem.
Razlaga. Battery power or state of the battery isn't currently known.
Staro baterijo, ki je napihnjena, pa lahko polnim in zdrži še vedno pol dneva.
Kaj predlagate? Kaj bi lahko bilo narobe? Je imel kdo podoben problem?
Piše, da je original in na prvi pogled izgleda OK. Problem se je pojavil, ko sem jo dal normalno čez noč polnit. Zjutraj pogledam in piše, da je telefon popolnoma prazen in da se bo ugasnil vsak čas. Sem mislil, da je slab stik na kablu oz. kaj podobnega. Potem spet probam polnit in nič se ne zgodi. Nikakor je nisem mogel napolniti. Če je bil telefon na kablu priklopljen na vtičnico je bil telefon lahko non stop prižgan. Ko sem ga odklopil se je čez cca 2 sekundi izklopil. Pisal sem prodajalcu, da baterije ne morem napolniti in kaj naj naredim. Poslal mi je novo, dobil sem jo pred dvema dnevoma. Dam v telefon in baterija napolnjena na pol in ko polnim, se napolni do konca. Odlično! Danes zjutraj ga dam polnit, ker se je po dveh dnevih izpraznila, kar je bil normalno. In spet se je ponovila napaka. Ne morem ga napolniti.
Pojavi se tudi taka ikonca z vprašajem.
Razlaga. Battery power or state of the battery isn't currently known.
Staro baterijo, ki je napihnjena, pa lahko polnim in zdrži še vedno pol dneva.
Kaj predlagate? Kaj bi lahko bilo narobe? Je imel kdo podoben problem?
hojnikb ::
poišči jo, če jo ni že smetišar odpeljal :)
Sicer pa original nabavit, ni druge
Sicer pa original nabavit, ni druge
#brezpodpisa
pijavka ::
Naj bi bila "original". Primerjal sem jo s svojo staro in izgleda identično. Samo datum proizvodnje je drug. Ne bi posumil, da mogoče ni original.
hojnikb ::
zgleda da more bit neki z krmilnikom narobe, da jo telefon zavrača. In tudi logika za polnjenje v telefoni najbrž ni fuč, če stara dela.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Življenska doba baterije pri prenosniku (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7387 (5912) | link_up |
» | baterija se ne polniOddelek: Strojna oprema | 19693 (7129) | specing |
» | Best practices polnenja baterij v gadgetih?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3542 (2689) | Jst |
» | Li-Ion vs. Li-Poly (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 14334 (12899) | Pyr0Beast |