» »

Začetnik pri nalaganju windowsov

Začetnik pri nalaganju windowsov

barossa45 ::

Zdravo, včeraj mi je crknil trdi disk v namiznem računalniku, zato sem šel v controm po novega ter ga zamenjal.
Potem sem pa moral naložiti na novo operaciski sistem, tako da sem vzel kar dvd VISTA, katerega sem dobil zraven računalnika ob nakupu z aktivacijsko kodo. Si lepo naložim windows, in potem vgasnem računalnik. Ob naslednem zagonu se pa zgodi kot da nebi bilo operaciskega sistema naloženega. Računalnik napiše da naj izberem vir iz katerega bo bootal zadevo. Če pa želim windows še enkrat namestiti, pa pove da ne najde sploh trdega diska.
Je ta dvd katerega dobiš zraven računalnika sploh namenjen za ponovno nalaganje windowsov, ali je samo update?
Najbrš imam težave s tem, ker sem u biosu nastavil, da naj naprej zažene CD enoto, potem pa šele naprej ?
  • spremenilo: barossa45 ()

AndrejS ::

Ponovno crknil disk ?

s6c-gEL ::

Zanič napajalnik zna ubijati diske.
Ali preveliko nihanje napetosti (kondenzatorji).
Bios zazna disk ? Si namestil nov, rabljen disk ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Bios zazna disk, piše [hard drive] in nič kateri model je, ne vem če je to običajo.
Disk je nov od WD 1TB blue sata.
Sedaj je začel delat windows, vendar dela čisto počasi, procesor je pa skos v rangu 2-3%, čisto preprosta operacija traja 3minute, upam da ni še kaj drugega okvarjenega poleg diska.
Sedaj imam težave z povazavo z intrnetom, imam optiko amis, vendar mi piše samo "windows cannot find any networks" imam pa dodatno vgrajeno mrežno kartico, ker je integrerana šla po gobe, sedaj nalagam driverje za mrežno, vendar nič ne dela in gre vse počasi.
Katere driverje vse je pa potrebno naložiti ob namestitvi windowsa? za matično ?
Za grafično sem že pa mrežno, drugih pa ne.

Na strani proizvajalca os plošče imaš driverje.
Z orodjem proizvajalca preveri stanje diska.
Če ti je strela ali kaj podobnega skurila integrirano mrežno je lahko šlo še kaj drugega.

s6c-gEL: Mrežno mi je skurilo že par let nazaj, disk bi moral biti dober, če je nov, oz. ga bom vseeno preveril.

Bolj kot ne sem že vse zrihtal, tako da sedaj vse dela.

Želim pa si pobrat malo podatkov iz starega diska, kateri ni čisto crknil, ampak piše da samo en sektor ne dela (?). Priklopil sem ga v sata režo z ATA kablom, in sedaj je računalnik takoj povedal, da je eden od diskov (stari) okvarjen, in se z težavo prižge, ter dela zelo počasi. Sploh se ne odziva računalnik. Kako bi lahko še drugače dobil podatke dol ?
V save modu se lepo prižge, kaže vse podatke na drugem (okvarjenem) disku, vendar kopira z hitrostjo 200kb/s.
Je ta hitrost zato tako majhna ker je v save modu, ali ker je disk okvarjen in se naj sprijaznim, da bo trajalo 3-4 dni koperanje?
lp.

Je ta hitrost zato tako majhna ker je v save modu, ali ker je disk okvarjen in se naj sprijaznim, da bo trajalo 3-4 dni koperanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Aha, no potem se pa ne bom več matral zagnati windows normalno dokler je ta disk notri.

Priključi ga kot sekundarnega in pusti čez noč, da skopira podatke.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk ali kaj drugega?

Oddelek: Strojna oprema
6643 (512) oberskitona
»

Prenosni računalnik - problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
102301 (2046) solatko
»