» »

Disk ali kaj drugega?

Disk ali kaj drugega?

oberskitona ::

Pozdravljeni forumaši,

Na laptopu Lenovo G580 so se včeraj pojavile težave najprej je zažel štekat na polno potem pa mi je po nekaj poskusih uspelo rač.ugasnit in od tedaj ga več ne uspem prižgat.
Sedaj je tako, nekajkrat sem uspel prit v bios da sem nastavil Boot zaporedje naprav potem, pa mi tudi v bios ni več uspelo priti.
Tedaj sem odstranil disk, ko pa diska ni v računalniku pa pridem normalno v BIOS, nikakor mi ne uspe narediti usb kljucka z programom Hirens da bi potestiral kompoenete.
Sem pa naredil GParted Live on USB s katerim pa se računalnik zažene in v pregledu naprav dobim takšen izpis:
 Slika

Slika

ko se pa zaganja GParted
 slika2

slika2

Vrjetno je disk crknil, oz. bi potreboval vaše mnenje kaj še narediti kaj potestirati.

Hvala in lp

r3dkv1c4 ::

menjaj z ssd-jem.....

poizkusi priklopit disk na drugo kišto, da vidiš, če se sploh odziva......drugače kanta vabi.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Hja saj zato se gre nimam zunanjega ohišja drugače pa nebi rad razdiral drugega prenosnika ki še deluje ;-), bi pa predno kupim drug disk seveda SSD bilo fajn vedet ali je disk mrtev ali je kaj druga. Glede na to da je dokler je disk v računalniku ob zagonu samo tema, ko pa ga izmaknem pa gre normalno v biose 99.9% da je disk za v kanto.
Aja pa dokler se je nekaj delalo je pod napisom LENOVO ob zagonu pisalo da je disk okvarjen in da bo računalnik pregledal disk ampak se je po določenem času samopojavila tema na računalniku nikoli ni pišel skozi z pregledovanjem.

r3dkv1c4 ::

Ne kompliciraj.

Ne se bat diska zabrisat v kanto.

Brez slabe vesti, čimprej.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Imaš prav, Linux iz usb ključa deluje normalno lahko greš na internet in vse tako da potrjeno je disk.
Se eno vprašanje, kako priti do ključa za windows.
Rač. je bil naložen ko sem ga dobil zaven ni bolo nobenega cd-ja saj je bil disk razdeljen in na 20gb veliki partici je bil backup windosew.
Kako sedaj ugotoviti katera verzija je bila in kje izbrskat serijsko številko windowsev?

Hvala in lp

Baja ::

če si imel win10, se bo po vsej verjetnosti sam aktiviral. edino verzijo bi moral zbrskati nekje. nalepka kaksna na prenosniku? ponavadi je tudi koda gor.

če uporabljaš za domačo rabo, pa k(hhh)mspico

Prebral nekje ja da se zna samo aktivirat, dokaj trdno preprican sem pa da je bila HOME RAZLICICA.
Zadaj ima nalepko ampak na njej pise samo WINDOWS 8 pa popolnoma nic druga pa na drugih dokumentih od racunalnika rudi ne najdem nobenih podarkov o windowsih

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5717214 (10706) opeter
»

Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diska

385594 (4618) solatko
»

Bios problem

303223 (2374) crniangeo
»

Laptop

Oddelek: Strojna oprema
71524 (1394) js osebno
»

Računalnik se zažene, vendar ne pride v Windowse..

203342 (3149) bibykaaa

Več podobnih tem