Forum » Strojna oprema » Komp > LCDTV (VGA) odrezana slika
Komp > LCDTV (VGA) odrezana slika
mtosev ::
no tole je problem:
fotr ima svoj asrock ion 330ht nettop povezan na lcd tv prek vga kabla in TV na native resoluciji odreže sliko na obeh straneh.
no do danes je vse delalo ok na native resoluciji nič rezanja slike pol sn šel v dosbox kar je spremenilo resolucijo in od tedaj tv na native res lepo reže sliko. probal sn samodejno nastavljanje na TVju, ampak sliko še vedno odreže, igral sn se z windows nastavitvami, nvidia nastavitvami, deinštaliral sn nvidia driverje, namestil najnovejše, ampak slika je še vedno odrezana. najbolj zanimivo je pa to, da če nastavim katerokoli drugo res, da slika ni več odrezana, na native pa tudi po deinštalu grafičnega driverja slika še vedno ostaja odrezana. 99% sn prepričan, da je kriv debilen grundigov tv katerega ima fotr, ker ko v nvidia control panelu dam na native HD ready res TV po "samodejni prilagoditvi" misli in na ekranu izpiše, da je input res 12XXx7XX namesto 1366x768 in tako dobimo lepo odrezano sliko
ima kdo kakšno idejo kaj storiti
fotr ima svoj asrock ion 330ht nettop povezan na lcd tv prek vga kabla in TV na native resoluciji odreže sliko na obeh straneh.
no do danes je vse delalo ok na native resoluciji nič rezanja slike pol sn šel v dosbox kar je spremenilo resolucijo in od tedaj tv na native res lepo reže sliko. probal sn samodejno nastavljanje na TVju, ampak sliko še vedno odreže, igral sn se z windows nastavitvami, nvidia nastavitvami, deinštaliral sn nvidia driverje, namestil najnovejše, ampak slika je še vedno odrezana. najbolj zanimivo je pa to, da če nastavim katerokoli drugo res, da slika ni več odrezana, na native pa tudi po deinštalu grafičnega driverja slika še vedno ostaja odrezana. 99% sn prepričan, da je kriv debilen grundigov tv katerega ima fotr, ker ko v nvidia control panelu dam na native HD ready res TV po "samodejni prilagoditvi" misli in na ekranu izpiše, da je input res 12XXx7XX namesto 1366x768 in tako dobimo lepo odrezano sliko
ima kdo kakšno idejo kaj storiti
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
- spremenil: mtosev ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD ali NVIDIA grafična za Linux?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1753 (1302) | zee |
» | Laptop in zunanji monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 4225 (4025) | ant |
» | HDMIOddelek: Strojna oprema | 1865 (1362) | Engineer_SLO |
» | 20" LCD (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5349 (3980) | miwche |
» | LCD 19" čudna neostra slika????Oddelek: Pomoč in nasveti | 1626 (1319) | urban |