» »

Ko se te hoče zavod za zaposlovanje znebit

Ko se te hoče zavod za zaposlovanje znebit

jalovec09 ::

Dela za katerega bi bil plačan enostavno ni, vse je v večini že odano preko vez, tisto kar ostane prostega 5-10% izbirajo preko razpisov.
Prijav dobijo po 300 in več, že to da je nekdo 5km stran od firme, nekdo pa 30km odfrčiš, odvisno od znanja/izkušenj enega in drugega.

Prijateljica je dobila šiht, ker je praktično 1km stran od firme, dela za min.plačo, ampak delo ni težko, klima, ljudje...

Dela pa je dost ja, tega pa nikol ne zmanjka, samo ni plačan.

Pošiljam ponudbe preko elektronskega sporočila in so odgovori.
Kdo pa misliš, da bo preko navadne pošte odg. teh časov je že zdavnaj mimo.

Naknadno se pošlje tud po navadni pošti, če zahtevajo, kako so pa včasih iskal, ko še ni bil e-mail tolk razširjen, smo sedaj sigurno najbolj aktivni iskalci, kot prej ko so pošiljal po navadni pošti.

Zgodovina sprememb…

jalovec09 ::

[D]emon je izjavil:

harmony je izjavil:

In ste jalovecu ze ponudili kaksno delo, namesto simfanja in jamranja?



A zato, da bo potem kasneje po random forumih pljuval ? Ne hvala.


Ne rabim vaše pomoči, šefi tko na forumih ne visijo, ampak delajo že od 7 zjutraj

Pithlit ::

111111111111 je izjavil:

Najraje bi zaposlil delavce, ki se zelo dobro spoznajo na svoje pravice in bolj na stran dajejo svoje dolžnosti (Philit). Očitno prihaja taka generacija.

Od kje tebi da se jaz izogibam dolžnostim? Na šihtu naredim precej več kot je v pogodbi zapisano.

A, po tvoje, kdor pozna svoje pravice kar po default-u hvata krivine?
Life is as complicated as we make it...

harmony ::

Kaj sploh hoces jalovec?

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: jalovec09 ()

Invictus ::

Chuapoiz hoče delavce, ki nimajo pojma o svojih pravicah, da jih lahko vedno zabriše skozi vrata če hoče.

Na zahodu se temu reče mobing ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

111111111111 ::

Pithlit je izjavil:

A, po tvoje, kdor pozna svoje pravice kar po default-u hvata krivine?


Sklepal sem iz tega:

Pithlit je izjavil:


Mene v 6ih mesecih sploh niso nadlegovali. Sem povedala da sem tam izključno zaradi nadomestila ter da drugega ne rabim. Svetovalka? "OK, samo poročila oddajaj do časa pa vsake tolko prid svoj podpis dat sem." Problem solved.

Ni to hvatanje krivin? Sicer komentar ni bil tako mišljen, jih pa veliko "hvata" krivine, ki se spoznajo na svoje pravice. Redko kdo pa "hvata" krivino, ko je treba delat 2 vikenda zapovrstjo. Dobiš na pladnju servirano, da to pa ne gre in da je kršitev pravic in da ne bo doma ponedeljek in torek.

Invictus je izjavil:

Chuapoiz hoče delavce, ki nimajo pojma o svojih pravicah, da jih lahko vedno zabriše skozi vrata če hoče.

Na zahodu se temu reče mobing ...


Očitno smo se narobe razumeli. Doma imamo s.p. in kar je najbolj zanimivo, da dobri delavci niso nikoli rabili poznati svojih pravic. Vedno smo se dogovorili, glede nadur, regresa (2x ga nismo mogli izplačati junija, ampak šele julija, ker smo imeli težave z neplačniki). Nikoli ni bila težava z dopusti. Pri tistih, ki so delali največ napak in povzročali stroške, je bila vedno težava z dopusti (npr. sploh se ni pogovoril z ostalimi, kdaj gredo na dopust, ker nekdo mora ostati, ker nimamo kolektivnega), vedno smo imeli urejeno tako, da so se zaposleni pogovorili med sabo. Potem je tak človek letel na CSD in zavod za zaposlovanje, kjer so ga poučili o pravicah pozabili pa na dolžnosti. Ko je izvedel, da z dopustom ne bo nič, da ga more odobriti delodajalec, je pa slučajno v tistem terminu zbolel. Skratka dobil si super delavca. Tako da post, je bil bolj iz slabih izkušenj, ker večinoma so svoje pravice poznali tisti, ki so najbolj iskali krivine itd...

POvejte mi tudi ali bi vzeli delavca, ki ti na razgovoru v obraz pove, da je zato dopoldan prišel na razgovor, ker mu lahko zdravnik vedno napiše bolniško? (iskal je boljšo zaposlitev in slišal da pri nas redno plačujemo)

Tudi delodajalci imamo napake in ni prijetno imeti zaposlenih, ki vsako izkoristijo in se ne pogovorijo najprej s teboj. Delavcu mora biti v interesu, da firma posluje dobro, saj od tam prihaja plača. Če pa s plačo ni zadovoljen, pa mislim, da ni potrebe po nagajanu in sabotažah. Nismo ravno vsi delodajalci v ferarijih in delavce zatiramo.

harmony ::

Delavci pa najbrz imajo minimalno placo ane?

[D]emon ::

jalovec09 je izjavil:

[D]emon je izjavil:

harmony je izjavil:

In ste jalovecu ze ponudili kaksno delo, namesto simfanja in jamranja?



A zato, da bo potem kasneje po random forumih pljuval ? Ne hvala.


Ne rabim vaše pomoči, šefi tko na forumih ne visijo, ampak delajo že od 7 zjutraj


You'd be surprised.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

111111111111 ::

harmony je izjavil:

Delavci pa najbrz imajo minimalno placo ane?


Ne. Niso na minimalcu. Niso pa nad povprečjem razen delovodje, ki je pri hiši že 8 let. Imamo pa sistem nagrad. Ko se delo zaključi in dobimo vse plačano se določen del razdeli med delavce, tako da okvirno na 2 meseca dobiš pribitek k plači med 150 in 450EUR bruto(moj foter ima neke svoje enačbe). Vsi prispevki plačani in na mesec dobimo med 10 - 15 prošenj za delo. Dobiš regres in še letno nagrado (13 plača se nam ne izide). Foter vedno pravi, da bi raje zvišal plače, samo je precejšna davčna obremenitev(to me škoda spraševat ker tukaj sem mrzel). Tako da mislim da zaposlene plačamo solidno in do sedaj nismo dobili odpovedi, ker bi kdo prešel h konkurenci.

EDIT: dodan citat, ker je vmes že nekdo komentiral.

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

111111111111 je izjavil:

Ni to hvatanje krivin?

A to da sem svetovalko obvestila da z mano ni treba izgubljat časa je hvatanje krivin? Lej, za šiht najt jaz ne rabim zavoda. Bi začela ene 2 tedna po tem ko bi mi poteklo nadomestilo. Zakaj bi se morala svetovalka obremenjevat z mano če pa ni treba... in svoje 'sile' lahko usmeri v pomoč tistim ki jo bolj potrebujejo. Jaz sem svoje dolžnosti do zavoda (opredeljene v zaposlitvenem načrtu) vestno izpolnjevala. Sam pač klical me niso ker so vedeli da po tem ni nobene potrebe.
Life is as complicated as we make it...

Okapi ::

Heh, jaz sem bil nekoč davno na začetku "kariere" nekaj mesecev prijavljen na zavodu za zaposlovanje in so me po službeni dolžnosti obvestili o nekem razpisu, ter neuradno lepo prosili, naj se ne prijavim;)

Namreč, tista služba je bila vnaprej dogovorjena za enega lokalca (dogajalo se je v Tolminu), ampak so zaštrikali z datumi. Fantu so zagovor diplome premaknili za kakšen mesec, razpis je pa šel že ven. Pogoj je bil seveda diploma. Jaz sem izpolnjeval vse pogoje in če bi se prijavil, bi bil edini (pogoji glede izobrazbe so bili precej specifični) in bi me morali vzeti v službo. Ki je bila, mimogrede, zelo zanimiva, skupaj s službenim stanovanjem;-)

No, prijavil se seveda nisem, ker sem imel že zmenjeno službo in sem samo čakal na razpis za mlade raziskovalce, pa tudi v tistih krajih sem bil samo formalno prijavljen in se nisem imel namena preseliti "na vas".;)

O.

harmony ::

@Okapi
Upam, da si vsaj nekaj dobil od te "neuradne neprijave".

jalovec09 ::

harmony je izjavil:

Kaj sploh hoces jalovec?


A hočeš vedet, pa ti povem po resnici. Naj me pustijo pri miru, neke bedate delavnice sem že imel in se še kr vrstijo, udeležit se jih moram, če ne me bodo takoj izbrisal iz evidence. Pri svetovalki zgleda kot na sodišču in dobesedno utrujajo z nekimi čudnimi idejami, govorom, kar jim pride na misel, če ne pridem k svetovalki na 4 mesece me brišejo.
Socialno si naj nekam utaknejo, živim pri starših, položnice so krite, hrana je doma, zelenjavo si sam pridelam, avto pa tko v resnici ni moj razen pisan na mene, ker starši nimajo svojega prevoza. Tistih 70 evrov pač dam v avto.
Prav tako bi me rad zavod poslal nekam, kamorkoli pa tud če bi delal sam za 200 evrov sam da se me znebijo. Stroške prevoza bi presegu (nimam busa v bližini), denar pa bi dobil enkrat čez 2 meseca in ponovno boš spet vprašal kaj hočem. :P

Zakaj sem potem prijavljen, zato ker sem brezposelen, če se že grejo statistiko naj štejejo še mene, ne pa, da pišejo o številki 123000 kot da še dodatnih 50.000 išče po svoje brez zavoda.

Če mi hočejo pomagat mi naj sem na voljo za resno delo ne pa neke suženjska dela, ko gre večina na bruhanje, ni plače, ni resno podjetje in gre za izkoriščanje brezpalčne delovne sile oz. mizerno plačilo.

Če si v določenm obdobju ne najdeš dela, si za njih prizadet. Zdaj naj še kdo kaj vpraša, ampak tole je resnica, si jo en izmišljuejm, izkušnej drugih in mene.

[D]emon ::

jalovec09 je izjavil:

Zakaj sem potem prijavljen, zato ker sem brezposelen, če se že grejo statistiko naj štejejo še mene


Pravice in dolznosti, piki. Ce hoces cuzat pravice (kamor spada tudi socialna podpora) moras izpolnjevati svoje dolznosti.

In se enkrat, zavod ti ne bo pred nos serviral zaposlitvenih oglasov. Imajo pa vse zmoznosti ti omogocati dodatna izobrazevanja in ti lajsati postopek iskanja sluzbe, ampak to le v primeru, da pokazes angaziranost. Ce pa tiste vsake 4 mesece grdo gledas svetovalko in cakas samo na to, kako bi spizdil iz pisarne, pac ne pricakuj cudezev.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

jalovec09 ::

Sem povedal svetovalki, ko me je vprašal, če sploh iščem delo in zakaj sem prijavljen, če še nič nisem dobil...sem ji nazaj rekel vem ja težko je vem pa tudi, da se me hočete znebiti...pa potem spremenila pogovr in sva se zmenila, če bo kaj me obvestijo.

Okapi ::

zelenjavo si sam pridelam,
A da bi jo še malo več pridelal in prodal na tržnici, je pa misija nemogoče?

O.

jalovec09 ::

Potem pa nič kaj dost ne berete kaj se dejansko dogaja na zavodu, neke delavnice so samo izguba časa, nekam mora it denar ane.

[D]emon ::

Ti si sam sebi izguba casa. Mamine kikle se drzis in jokas, ker moras izpolnjevati dolznosti, ki si jih sprejel v zakup s podpisom na zaposlitvenem nacrtu. (Ki je, pravno gledano, pogodba med tabo in ZRSZ)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

jalovec09 ::

:P

Oni majo vedno vse pravno urejeno

[D]emon je izjavil:

Mamine kikle se drzis in jokas


a si fovš:P

Zgodovina sprememb…

harmony ::

Kaj sploh znas? Kaj si po izobrazbi? Znas kasen tuj jezik? Koliko si star? Si gledal za delom v tujini (Avstrija, Nemcija)?

jalovec09 ::

Se vsaj dobro zastopim s starši, tebe so vrjetno dal na stranskih tir, so te pregnal od doma, zdej pa si moraš plačevat drago najemnino, položnice in hrano. :|

Invictus ::

Pustite reveža pri miru, saj še sam ne ve kaj bi rad. Pač še eden od izgubljene generacije ..
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mcgeek ::

jalovec09 je izjavil:

Se vsaj dobro zastopim s starši, tebe so vrjetno dal na stranskih tir, so te pregnal od doma, zdej pa si moraš plačevat drago najemnino, položnice in hrano. :|

Ponavadi dobiš še posebej veliko motivacijo za iskanje službe, če se odseliš ali te vržejo ven. :-)

jalovec09 ::

Od česa pa boš živel, če se odseliš ?

Invictus ::

Mislim da jih tukaj večina, če ne kar vsi, živi od svojega dela.

Si kaj razmišljal v to smer?

Ni mi čisto jasno kako si to ti predstavljaš? Da te bodo do tvoje smrti živeli starši? Tudi kasneje iz groba?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

jalovec09 ::

To pa tebe čist nič ne briga ! Znam sam poskrbet zaase, saj tud delam doma za položnice in stroške, enim je še mnogo bolje.

Kmetija je velika 450.000 m2

Zgodovina sprememb…

mcgeek ::

jalovec09 je izjavil:

Od česa pa boš živel, če se odseliš ?

O, pa še kako hitro se najde tudi kakšna sramotna služba - ali taka, ki ti je pod častjo oz. pod izobrazbo.
Izgovori, od česa bom pa živel, niso utemeljeni.

Od česa pa ostali živimo? Od zraka in od staršev gotovo ne.
Najdi si manj plačano službo za preživetje, vmes pa išči tisto, ki si jo želiš.

jalovec09 ::

A si mogoče spregledal, da me nikjer ne potrebujejo!!! Ni prostega delovnega mesta !

Smurf ::

Kaj pa znas, oz. kaj bi pocel?

jalovec09 ::

Če bi kaj konkretnega znal nebi bil na zavodu in nebi sedaj tipkal, ampak trenutno delal.

Invictus ::

OP je pa skoraj primer za kako Mazzinijevo kolumno ...

Nauči se kaj. Imaš 24 ur/dan časa ...

Seveda pomaga če najprej definiraš kaj te zanima ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smurf ::

Nic ne znas, nic te ne zanima, nic tudi ne bi naredil, da bi znal nekaj.

In pri tem se ti zdi cudno, da se te hoce zavod znebiti?

jalovec09 ::

Vse tisto kar se bom naučil v danih časih me bo konkurenca v 1 tednu zbila na nulo.

In kaj je za vsa znat nekaj?

Avto znam sam popravt, računalnik obvadam kukr že, za štromarja pa ne grem, da ne postanem kosilo.

Zgodovina sprememb…

harmony ::

Ostane ti se bavstel.

Jinto ::

Bluzijo, tudi delavci in delavke na CSD in zavodu ne znajo nič. Pa imajo vseeno delo :).

Se tega tudi zavedajo, ravno zato ustrahujejo.

mcgeek ::

Ne morem prežvečit takih izgovorov. Sori.
Več kot 50% svojih dohodkov dajem državi z davki in prispevki, potem pa jih dobijo taki in podobni, ki vlečejo socialno pomoč dokler je to možno.

Pa delaj na tem, da te bodo kje potrebovali, vmes pa pojdi pomivat posodo v lokalno gostilno.
Ne poveš niti koliko si star niti kakšna je tvoja izobrazba. Bi razumel, če bi bil star čez 50 let in zato ne bi dobil službe.
Tako pa lahko sklepam le to, da ali nimaš nobene izobrazbe (pa tudi takim se najde služba) ali pa si len bolj kot si misliš.

Če pa delaš doma pri starših na kmetiji, pa tudi to lahko pretvoriš v posel (prodaja zelenjave ali podobno).

Ampak najlepše pa je dobiti brezplačnih 70€ na mesec in viseti za računalnikom cele dneve.
Nekdo zgoraj je napisal... izobražuj se... dnevi so dolgi...

jalovec09 ::

zidat znam, pleskat znam, čiščenje, peka kruha, kuhanje, taxi, ...ampak če ni prostega delovnega mesta

srednjo ekonomsko imam

Zgodovina sprememb…

harmony ::

No jaz sem te vprasal ali znas kaksen tuj jezik, pa nisi odgovoril.

Delo isci v EU ne samo v Sloveniji.

Ampak s takim razmisljanjem res dvomim, da te bo kdo vzel. Po tvojem pisanju lahko sklepam, da se smislis sam sebi, da je cel svet okrog tebe kriv, da nemores dobiti sluzbe.

Bodi potem klosar ane.

jalovec09 ::

namest klošarja raje tat

Jinto ::

mcgeek je izjavil:

Ne morem prežvečit takih izgovorov. Sori.
Več kot 50% svojih dohodkov dajem državi z davki in prispevki, potem pa jih dobijo taki in podobni, ki vlečejo socialno pomoč dokler je to možno.

Pa delaj na tem, da te bodo kje potrebovali, vmes pa pojdi pomivat posodo v lokalno gostilno.
Ne poveš niti koliko si star niti kakšna je tvoja izobrazba. Bi razumel, če bi bil star čez 50 let in zato ne bi dobil službe.
Tako pa lahko sklepam le to, da ali nimaš nobene izobrazbe (pa tudi takim se najde služba) ali pa si len bolj kot si misliš.

Če pa delaš doma pri starših na kmetiji, pa tudi to lahko pretvoriš v posel (prodaja zelenjave ali podobno).

Ampak najlepše pa je dobiti brezplačnih 70€ na mesec in viseti za računalnikom cele dneve.
Nekdo zgoraj je napisal... izobražuj se... dnevi so dolgi...




Tu mal poglej, kak kvadratek je za "Transferi za zagotavljanje socialne varnosti."

A ostali kvadratki te pa ne motijo, recimo subvencije privatnikom?
Ampak raje težiš tu nekomu, ki rabi 70 eur (bože mili) za preživetje?

jalovec09 ::

Uf ja privatniki dobijo kar dost denarja od države, že privatnik dobi par tisoč evrov, če me zaposli, ker sem brez dela

harmony ::

jalovec09 je izjavil:

namest klošarja raje tat

Saj to si ze sedaj, a nisi? Ko noces delat, a rad bi prejemal podporo.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Jinto ()

mcgeek ::

Ja, težim za teh 70€.
Pa veš zakaj? Ker ne podpiram lenobe.

Tudi ceste do doma imam luknjaste in preziram vse politike, ki se mastijo z mojim denarjem.

Za 'preživetje' pa se je potrebno tudi malo zmigati. Ja?

Jinto ::

mcgeek je izjavil:

Ja, težim za teh 70€.
Pa veš zakaj? Ker ne podpiram lenobe.

Tudi ceste do doma imam luknjaste in preziram vse politike, ki se mastijo z mojim denarjem.

Za 'preživetje' pa se je potrebno tudi malo zmigati. Ja?


Zgrešeno mišljenje. Služit denar se da tudi drugače, brez potrebe po "miganju."

Pa težiš tudi politikom?

[D]emon ::

Smurf je izjavil:

Kaj pa znas, oz. kaj bi pocel?


Zna prodajat meglo in najedat starsem. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

shadeX ::

Sicer ne zagovarjam nobenega ampak bi bilo zanimivo videt kje/kaj delate tisti ki ste tukaj najbolj glasni. No da vidimo :) :)

EDIT:

Ter kako ste delo dobili ^_^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Invictus ::

Sam delam v Nemčiji. Za koliko ne povem da ne bo od fovšije forum zgorel :).

Dobil sem pa zadevo po "vezah". PPriporočila bivših sodelavcev. Pa ne slovenskih ... Čeprav sem tudi pri njih v redu zapisan ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

first_line ::

shadeX je izjavil:

Sicer ne zagovarjam nobenega ampak bi bilo zanimivo videt kje/kaj delate tisti ki ste tukaj najbolj glasni. No da vidimo :) :)

EDIT:

Ter kako ste delo dobili ^_^


Oba starša sta šla do mojega bodočega šefa, čez 2 minuti je prišla z razgovora moja mama, fotr je bil pa kake pol ure dlje not. Domov je mogla pa mami peljat avto, ker je fotr na strehi ležal na trebuhu.

111111111111 ::

jalovec09 je izjavil:

To pa tebe čist nič ne briga ! Znam sam poskrbet zaase, saj tud delam doma za položnice in stroške, enim je še mnogo bolje.

Kmetija je velika 450.000 m2


Ne me je... Kolega (tudi brezposeln) ima kmetijo z 10Ha gozda, pa že 3 mesece nima časa it na kavo, ker je toliko dela, še jaz sem mu letel pomagat 2 vikenda. Nabavil je nakaj ovc, prijavlja se na EU razpise, načrtuje Eko kmetijo. Ti pa imaš čas sredi dneva komentirat na forumu. Tvoja edina težava je lenoba in NIČ drugega.

Nekdo je napisal že prej. Loti se kmetijstva ustvarjaj dodano vrednost. Primer

Kuhaj domačo župco in jo prodajaj in nehaj biti v breme staršem, ki ti plačujejo net, računalnik, cunje, mobitel itd. Skratka, odrasti.

Okapi ::

Zna prodajat meglo
Bolj slabo, zgleda.

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smešni oglasi zavoda za zaposlovanje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15636594 (29005) Vitez
»

Zavod za zaposlovanje in vabilo na razgovor

Oddelek: Loža
217550 (5823) bambam20

Ko zavod za zaposlovanje sploh ne preverja delodajalcev ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6615120 (12329) Mavrik
»

Prisilno delo, ki te napoti ZRSZ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6723330 (20840) Invictus

Več podobnih tem