Forum » Hlajenje in modifikacije » Vprašanje glede temperature
Vprašanje glede temperature
BlackMaX ::
Imam i7 3770 3.4 Ghz, nikoli navito, vse stock vrednosti. Imam tudi stock ventilato, ki pride zraven.
Zanima me kolikšna je sprejemljiva temperatura, med tem ko je procesor 100% obremenjen.
Ko renderiram mi s pomočjo RealTemp 3.70 kaže temperatura 105 C.
Koliko dolgo je lahko v tem stanju?
Zanima me kolikšna je sprejemljiva temperatura, med tem ko je procesor 100% obremenjen.
Ko renderiram mi s pomočjo RealTemp 3.70 kaže temperatura 105 C.
Koliko dolgo je lahko v tem stanju?
M-XXXX ::
Probaj še kakšen drug program, ker 105C je občutno preveč. Je hladilnik res dobro montiran?
galu ::
Hm. Nekatere matične majo po defaultu narihtan thermal shutdown, ko se CPU približuje 100°C. Ali se senzorju meša, ali gledaš napačno stvar (TJ max vrednost, npr.?), ali pa maš slabo namontiran hladilnik. Ponavadi (skoraj vedno) je slednje...
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()
Hm. Nekatere matične majo po defaultu narihtan thermal shutdown, ko se CPU približuje 100°C. Ali se senzorju meša, ali gledaš napačno stvar (TJ max vrednost, npr.?), ali pa maš slabo namontiran hladilnik. Ponavadi (skoraj vedno) je slednje...
Gledu sm Temperature okno.
Ja Hladilnik je pritrjen, za kaj drugega pa ne vem kako še dodatno pogledat?
axee ::
Hlajenje v ohišju? Termalna pasta? Ostale komponente (kakšna vroča grafična v kombinaciji z neprevetrenim ohišjem..)?
djready ::
Probi HWmonitor - http://www.cpuid.com/softwares/hwmonito...
Asus M5A97 R2.0, Fx 6300 4.4Ghz, XFX 280x OC BE, 8GB Ram, XFX 550w, Win7
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Temp. procesorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1850 (1415) | Seljak |
» | Problem gigabyte nvidia 8600 GT 256MBOddelek: Zvok in slika | 1224 (1193) | damjan11 |
» | (Ne)normalno segrevanje procesorja?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2311 (1835) | BlackHole |
» | Nov računalnik- izklapljanje ob obremenitviOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1161 (965) | Keyser Soze |
» | EpoxOddelek: Strojna oprema | 2478 (1916) | Spajky |