» »

Problem gigabyte nvidia 8600 GT 256MB

Problem gigabyte nvidia 8600 GT 256MB

hafnerb ::

Zanima me če si še kdo lasti to grafično kartico. Namreč sam imam probleme z njo, opazil sem pa tudi, da se jih par prodaja tu v oglasih.
Stvar je taka; zadeva dela uredu cca 10 min potem pa začne ekran vedno pogosteje utripat, dokler iz utripanja ne rata črna slika.
Grafično sem že reklamiral, vendar problem ostaja. Hlajeno imam vse kjer je možnost pregrevanja edin bios-a še nisem poflešal (Gigabyte matična).
Če ima kdo kakšno idejo bi bil vesel nasveta?
Hvala

Urc ::

Lepo nesi kartico v trgovino in prosi prodajalca naj jo vtakne v svoj comp. Če se bo tam isto dogajalo je kriva grafična in ti jo morejo popravit/zamenjat.
Verjetno so ti po reklamaciji poslali isto nazaj...

Če pa nočeš iti do prodajalca pejdi najprej do soseda/prijatelja in jo tam preizkusi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Urc ()

hafnerb ::

Po tem ko sem 2x reklamiral grafično se je izkazalo da je problem v DVI vhodu monitory (SyncMaster 204B). Stvar se da rešit z nižjo frekvenco vertikalnega osveževanja, vendar napaka v monitorju vseeno obstaja.

Staycool ::

Tudi sam imam gigabyte 8600GT grafiko s pasivnim hlajenjem (silent pipe al kako že?). Računalnik uporabljam na 20" LG-ju, ker pa samo škatlo občasno rabim tudi na drugih zemljepisnih koordinatah, tam uporabljam en star 15" LCD, da ne prenašam monitorja okrog. Prehod iz 20" na 15" poteka brez težav, medtem ko v obratnem zaporedju - torej ko računalo odklopim od 15ke in ga potem čez dan ali dva prikopim na 20ko enostavno ne zažene operacijskega sistema. zagonski meni F8 še deluje, karkoli naprej pa nič več. Logo od winsov se ne prikaže, disk neaktiven neglede na kombinacije in različne opcije zagona. v resnici se mi je to zgodilo samo enkrat od kar imam omenjeno grafiko ampak to je bilo tudi edinkrat ko sem računalnik prenašal. Zadevo sem potem rešil s ponovnim nakladanjem winsov ker sem predpostavljal da je prišlo do kšne napake pr zaznavanju monitorja ter da so se driverji kaj sfižili. Recimo da se mi to ne bo več dogajalo, vseeno pa bi bilo dobro če bi vsaj vedel zakaj se to zgodi in se temu skušal v prihodnje izognit.

Druga težava: sajlent pajp. V želji po čim tišjem računalu (prejšnjega sm se naveličal ravno zaradi miljavžnt ventilatorjev in posledično izjemno nadležnega hrupa), sem nabavil grafiko brez ventilatorja. poskrbel sem tudi za napajalnik z 12cm počasivrtečim fanom, procesor ima tako ali tako serijski hladilnik (E6750), ki tudi ne preseže 400 obratov v minuti. Skratka skoraj popolna tišina - zelo lepo. Iz čistega firbca sem zato sklenil da mal pogledam temperature v idle stanju:
eno jedro proca: 39°C
drugo jedro:38°C
grafika: 64°C
stvar se pri obremenjenosti ne spremeni kej bistveno - vsaj za procesor ne ki ima dost rezerve. Pri grafiki pa je zadeva drugačna. Ob igranju ski-čelenđa niti ne dokonca izkoriščena grafika iz sebe seva kar 105°C, ne upam si pomislit kaj bi se zgodilo če bi jo izkoristu kolikor pač zmore - temperatura bi se verjetno dvignila do 120°C. zdej me pa zanima če je to normalno (sodeč po nVidia forumih je to občutno preveč, saj nej bi zanesljivo delovanje in dolgo življensko dobo zagotavljale temperature pod 95°C), ter kako nej problem rešim brez prevelikih stroškov in predvsem brez povečanja hrupa. Ob nakupu kartice s pasivnim hlajenjem sem sicer mel manjše pomislike ampak je prevladal razum v smislu - "pa ja prodajajo kartico ki je narejena tako da dela, če ne bi delala zakaj bi jo sploh prodajali?". Zato še vedno močno dvomim da je kartica narejena tako da obratuje na 120°C. Gre mogoče za slabo serijo procesorja? je mogoča kakšna druga napaka?
Naj omenim še to da je ohišje praktično prazno ter da ima ravno v področju grafične kartice na stranici luknje tako da pride zraven vsaj nekaj svežega zraka. iz napajalnika piha precej hladen zrak, tudi zrak v ohišju je v mejah normale kar se temperature tiče. Tako da je očitno nekej narobe z grafično kartico, saj sajlent pajp ni sposoben odvajat toliko toplote kot jo proizvede kartica. Se pogosto dogaja da se te kartice preveč grejejo?

KoMar- ::

Moja pasivno hlajena GF 7600GS tudi doseže in preseže 100 °C, tako da ja, te kartice se očitno zelo grejejo...

damjan11 ::

Po mojem, kupi en nov tihi ventilator in ga vklopi na matično, pa naj malo piha na grafiko.Če je vent nov, potem bo kar tišina, kartica pa se ti bo smejala od zadovoljstva.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero PCI-E grafično do 200EUR priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
261804 (1334) Brane2
»

Nakup tihega računalnika (Intel Q9450)

Oddelek: Kaj kupiti
453723 (2261) vir
»

Kako izvesti pasivno hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
62584 (2584) Keyser Soze
»

Temperatura grafične kartice

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
83229 (3037) obadek
»

7600 gs na 68°C! idle

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
362658 (2050) cordo

Več podobnih tem