» »

TŠC Kranj prepis

TŠC Kranj prepis

matej010 ::

Zdravo!,
Razmišljam o prepisu na tšc Kranj, a me skrbi kako bo s prehodom iz zadnjega letnika na fakulteto. Ima kdo mogoče že kakšne izkušnje kako je ob vstopu na fakulteto kot je npr. fri, fmf ali fe (vam je ob prepisu mogoče primanjkovalo znanja ali pa je bil prehod zelo težak)?

Lp Matej :|

x128 ::

Sicer sem tehniško gimnazijo na TŠC zaključil že mnogo (skoraj 10) let nazaj, tako da vprašanje, kako aktualen ja ta odgovor - vendar takrat jaz nisem dobil občutka, da bi mi primanjkovalo znanja pri vpisu na FRI UNI. Je pa res, da sem bil odličnjak - če bi prebluzil srednjo šolo, bi razlika najbrž bila. Na vsakem resnem faksu je v vsakem primeru treba trdo delati tako ali drugače. Zase lahko rečem, da mi je vse potrebno znanje šola nudila, da se stvari zares naučiš, pa je predvsem na tebi. Na faksu se stvari uči tako ali tako od začetka, vendar precej hitreje kot v SŠ. Tudi sicer je na FRI kakor vem kar nekaj asistentov in raziskovalcev, ki imajo ozadje iz tehniških gimnazij, pa jim na faksu ni bilo hudega.

Vkolikor ciljaš na bolj izrazito teoretične ali matematične vode (FMF), bi odgovor mogoče bil nekoliko drugačen - ugibam, da te za tja vseeno bolje pripravi nek čimbolj matematično naravnan gimnazijski program, vendar govorim na pamet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: x128 ()

bluefish ::

Ja, podobno na FE. Skozi SŠ snov se gre dokaj hitro skozi in nato je vse odvisno le od angažiranosti posameznika.

lebdim ::

@matej010,
kolikor sem gledal kolokvije in izpite iz matematike, je otročje lahka na FS in na FE. to bi mogel vsak, ki se malo bolj "spozna na matematiko" brez težav vsak izpit in kolokvij rešiti že v 4. letniku gimnazije. na faksu se sicer bolj poglobljeno in precej hitreje jemlje snov kot v SŠ.
FE, kolokviji matematika 1
FE, izpiti matematika 1
FS, kolokviji, matematika 1
FS, izpiti, matematika 1


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FERI-nasveti!

Oddelek: Šola
3011686 (10231) tony1
»

FKKT LJ ali FMF (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6419894 (17362) foxigirl
»

Smeri na FERI

Oddelek: Šola
269217 (7730) LordTado
»

Kako izgleda študij?

Oddelek: Šola
337325 (5964) Gandalfar
»

kam naprej za prfoksa matematke na srednji šoli

Oddelek: Šola
344891 (4304) BluPhenix

Več podobnih tem