Forum » Pomoč in nasveti » ohišje zvočnika
ohišje zvočnika
Ask98 ::
Pozdravljeni!
Imam zvočnik, ki je 80W in 4 Ohm. Zanima me kakšna prostornina naj bo, da bi bilo čim manjše, da bi se dobro čuli bassi in, da se ne bi mogel slučajno poškodovati zaradi napačne velikosti ohišja. Ohišje mora biti tako majhno, da bi ga lahko spravil npr. v torbo.
Imam zvočnik, ki je 80W in 4 Ohm. Zanima me kakšna prostornina naj bo, da bi bilo čim manjše, da bi se dobro čuli bassi in, da se ne bi mogel slučajno poškodovati zaradi napačne velikosti ohišja. Ohišje mora biti tako majhno, da bi ga lahko spravil npr. v torbo.
techsloth ::
tistih 80w in 4 ohm za škazlo ni pomembnih. kako pa ga misliš poganjat če bo za v torbo? 80 realnih watov je precej in boš rabil kvaliteten ojačevalec. škatlo naredi 20x20x10 torej okoli 4 litre. pa vsaj 5mm vezan les ali kakšna debelejša iverka če hočeš kaj
Ask98 ::
hvala za odgovor, računalniške zvočnike sem naredil brezžične in nanj priklopil ta 80W zvočnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izbira ojačevalca - TutorialOddelek: Zvok in slika | 3912 (3512) | čuhalev |
» | Dobra masa avto ojačevalcaOddelek: Zvok in slika | 7379 (5905) | Scorpia |
» | Računanje moči pri zvočnikih 2Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6964 (6562) | einstein :P |
» | 300W mini ojačevalnikOddelek: Zvok in slika | 3585 (3382) | mihec87 |