Forum » Pomoč in nasveti » Avtomatični izklop PCja po 2h neuporabe?
Avtomatični izklop PCja po 2h neuporabe?
Pesimist ::
Torej ker laptop sluzi se samo kot remote server za dostop do vsega blokiranega na delovnem mestu in ker ga uporablja vec ljudi, ne pa vsi so dalsi idle casi, tudi po več dni.
Imam že wake on lan z teamviwerjem porihtano. Zdaj bi pa še idle turn off rabo.
futune ::
Hibernacija/sleep?
Drugače pa tole uporabljam na parih testnih virtualcih, ki se jih pozablja ugašat http://www.howtogeek.com/howto/30758/ma... .
Drugače pa tole uporabljam na parih testnih virtualcih, ki se jih pozablja ugašat http://www.howtogeek.com/howto/30758/ma... .
Spajky ::
Kaj ScreeSaver z nastavitvijo izklopa kompa ne bi deloval?
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
ok zadeva dela spet. Zdaj mam vse 3 opcije iz shutdown, spanje in mirovanje. Mirovanje in shutdown se mi zdita isti funkciji.
je sploh razlika glede na to da ni prave izklop funkcije?
je sploh razlika glede na to da ni prave izklop funkcije?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
fosil ::
Shotdown je izklop.
Spanje pomeni da zadrži vsebino v ramu, ugasne pa se vse ostalo (disk, cpu)
Hibernacija pa pomeni da vsebino rama zapiše na disk in se nato vse ugasne.
Mirovanje je verjetno hibernacija.
Spanje pomeni da zadrži vsebino v ramu, ugasne pa se vse ostalo (disk, cpu)
Hibernacija pa pomeni da vsebino rama zapiše na disk in se nato vse ugasne.
Mirovanje je verjetno hibernacija.
Tako je!
sej spet nedela. Prkleta kropoculja od siol modema. ARP se zbrise cez 2 minuti po izklopu ali se prej tako da se lahko samo v roku 30 sekund od izklopa prebudi. Katastrofa ta nas siol.
Samo zato funkcijo lahko zaj dam 100+€ da dobim ruter ki zmore 100Mbit. Moj trenutni namrec pade ze pri cca 60Mbit.
Samo zato funkcijo lahko zaj dam 100+€ da dobim ruter ki zmore 100Mbit. Moj trenutni namrec pade ze pri cca 60Mbit.
kixs ::
Torej ker laptop sluzi se samo kot remote server za dostop do vsega blokiranega na delovnem mestu in ker ga uporablja vec ljudi, ne pa vsi so dalsi idle casi, tudi po več dni.
Uporabljam tale program Intelligent Shutdown
Omogoca razlicne pogoje ( idle net, idle cpu, idle user...) za sleep, shutdown...
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
aha thx. to sem iskal. No input mouse/keyboard bo verjetno to, ceprav vprasanje kak se oboje zaznava skozi remote desktop. Bo treba testirat.
Zgodovina sprememb…
skoda nemorem vec kot 1 uro nastavit. To je vsaj 1 uro premalo. User defined pa ne naredi nic. 600 secund wtf.
Iz taks sheduler guida.
Next head to the Conditions tab, and make sure to check the box to only start the task if the computer is idle for more than x minutes. You can also choose to stop the task if the PC isn't idle to help make sure it doesn't kick in if you are on the PC.
in kaj za vraga to pomeni? ce je idle je idle, ce sem na pcju valda ni idle. wtf? Mislim stavek razumem da task starta ce si idle in verjetno samo od sebe ne ustavi zadeve zato condicija 2. Ampak on nastavi 30min in 1h v ta okenca.
Kaj to pomeni da task starta ce si idle in ce v tem obdobju premaknes miš nisi vec idle in task caka 1 uro za ponovni idle check? kar pomeni da vse skup 1h30min?
Next head to the Conditions tab, and make sure to check the box to only start the task if the computer is idle for more than x minutes. You can also choose to stop the task if the PC isn't idle to help make sure it doesn't kick in if you are on the PC.
in kaj za vraga to pomeni? ce je idle je idle, ce sem na pcju valda ni idle. wtf? Mislim stavek razumem da task starta ce si idle in verjetno samo od sebe ne ustavi zadeve zato condicija 2. Ampak on nastavi 30min in 1h v ta okenca.
Kaj to pomeni da task starta ce si idle in ce v tem obdobju premaknes miš nisi vec idle in task caka 1 uro za ponovni idle check? kar pomeni da vse skup 1h30min?
Zgodovina sprememb…
windows task sheduler in windows power opcije imajo tudi 1h max. Ocitno hard coded fora ceprav ne razumem zakaj externi program nebi mogo met vec sej te nerabi bit odvisni od windowsa. Zdaj sem prenos na mrezno karto nastavo ker tudi ce teamviwer miruje oz prikazuje eno in isto sliko dolgo prenasa nekaj data vsakih 10 sekund. To je edina ideja ki jo imam se z tem programom. Za 10€ ded ziher nebo sel pisat. Ni mi pa jasna opcija user defined. Ce pa isto nemores nic druga kot ze prenastavljene funkcije.
Teh ne uporabljam, se mi pa zdijo zanimivi. Sprobaj.
Shutdown Timer
TimeComX
PC Shutdown Professional
Auto Shutdown Manager
Ja, mozno je, da ti programi delajo preko Task Schedulerja in imajo tako iste omejitve.
Shutdown Timer
TimeComX
PC Shutdown Professional
Auto Shutdown Manager
Ja, mozno je, da ti programi delajo preko Task Schedulerja in imajo tako iste omejitve.
no intelegentni mi je uspesno shutdowno, testno nastavleni na 30 sekund no network trafic. Ceprav si znam predstavlat da v eni uri nič network trafik je skoraj misija nemogoča tudi pri izkloplenem remotu. Sem pa bil spet v shoku ko sem prebral da tudi tomato zgubi ARP dostopnost na WANu po par minutah kot siol modem. Na srečo sem mel še mac addresso v dhcpju siol modema in sem lahko permanntno povezavo v tomato system vstavo. Pa zakaj to tak komplicirano nardijo jau.
http://www.justinmontgomery.com/wake-on...
Tu sicer govori o broadcastu na celi subnest, jaz sem pa samo na njegov ip in mac nastavo.
Bom se malo prevero ostale programe.
Fora je da se tu vcasih pusti pc vec kot uro idlat, 2 uri pa prakticno nikoli. Pa ce bi tudi na 3 al 4 lahko nastavo bi blo cool.
Tu sicer govori o broadcastu na celi subnest, jaz sem pa samo na njegov ip in mac nastavo.
Bom se malo prevero ostale programe.
Fora je da se tu vcasih pusti pc vec kot uro idlat, 2 uri pa prakticno nikoli. Pa ce bi tudi na 3 al 4 lahko nastavo bi blo cool.
ta prvi ni slabi, celo tolko se mi dopade da niti drugih ne rabim pogledat, pa 120min+ gre nastavit :)
Ta pa je vredni 8 dolarsof.
thx
TimeComX mam zdaj. Kr ok pa free.
Ta pa je vredni 8 dolarsof.
thx
TimeComX mam zdaj. Kr ok pa free.
Zgodovina sprememb…
MrStein ::
Iz taks sheduler guida.
To je verjetno mišljeno za taske, ki trajajo (kot recimo backup), ne pa enkratne, kot izklop.
Torej če si X minut idle in on začne z backup taskom, bo pri aktivnosti uporabnike nehal z backupom (ali pavziral). Potem bo spet čakal X minut neaktivnosti...
Če si nastavil kot task izklop, bo pri dosegu X minut izklopil in ostali parametri ne bodo prišli do izraza.
Sem pa bil spet v shoku ko sem prebral da tudi tomato zgubi ARP dostopnost na WANu po par minutah kot siol modem. Na srečo sem mel še mac addresso v dhcpju siol modema in sem lahko permanntno povezavo v tomato system vstavo. Pa zakaj to tak komplicirano nardijo jau.
ARP je cache in se redno prazni. Drugače ne more sploh delovati.
MAC naslov si moraš "sam zapomniti".
Dodatno: wake-on-LAN je zaLAN, preko interneta ne deluje (direktno, posredno seveda deluje).
Torej za wake programček nastavi, naj zbudi naslov MAC ta-pa-ta in bo lepo deloval. Čeprav eni taki programčki komplicirajo z IP naslovi in drugimi nepotrebnimi protokoli in parametri...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
sej mi deluje zaj z teamviwerem in v konzolo ob bootu tomta perm link. Timecomx pa tudi odstevakamot 2h od premika miši.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wake on lan (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6177 (4288) | d0rK |
» | Čudna težava z "wake on lan"Oddelek: Pomoč in nasveti | 1078 (842) | Jakkob |
» | PC kot budilkaOddelek: Pomoč in nasveti | 3109 (2882) | ABX |
» | zagon računalnika preko telefonaOddelek: Omrežja in internet | 2378 (1910) | residual |
» | Wake on lan - how to?Oddelek: Omrežja in internet | 2713 (2372) | misek |