Forum » Loža » Reševanje čebel
Reševanje čebel
RejZoR ::
Mogoče bo tale tema zvenela mal čudno za nekatere, ampak jezst rad pomagam če je možno. Eno po eno čebelco.
Skratka okoli hiše redno videvam čebele, ki jih zjebe mraz in obležijo kje negibne. Imam en lonček za žuželke še ko sem bil majhen in jih ponavadi spravim not, dam na toplo za nekaj časa in jih pol spustim, ko postanejo živahne, da se mogoče lahko vrne nazaj v panj. Ampak to jih ponavadi najdem zjutraj. Sem pa ravnokar našel eno, zunaj je kar hladno, večer se bliža, pa sem študiral, da bi jo dal v sobo do jutra pa bi jo potem jutri spustil. Kaj pa bi ji bilo pametno dat? Zdele sem ji nasul mal sladkorja in par kapljic vode. Ali ji dam raje med namesto navadnega sladkorja?
Vidim, da je že ratala mal živahna in liže kristalčke sladkorja, jo raje pustim not na toplem do jutri al bi kljub bližajoči temi ter še nižjim temperaturam zunaj lahko letela nazaj od koder je prišla?
Skratka okoli hiše redno videvam čebele, ki jih zjebe mraz in obležijo kje negibne. Imam en lonček za žuželke še ko sem bil majhen in jih ponavadi spravim not, dam na toplo za nekaj časa in jih pol spustim, ko postanejo živahne, da se mogoče lahko vrne nazaj v panj. Ampak to jih ponavadi najdem zjutraj. Sem pa ravnokar našel eno, zunaj je kar hladno, večer se bliža, pa sem študiral, da bi jo dal v sobo do jutra pa bi jo potem jutri spustil. Kaj pa bi ji bilo pametno dat? Zdele sem ji nasul mal sladkorja in par kapljic vode. Ali ji dam raje med namesto navadnega sladkorja?
Vidim, da je že ratala mal živahna in liže kristalčke sladkorja, jo raje pustim not na toplem do jutri al bi kljub bližajoči temi ter še nižjim temperaturam zunaj lahko letela nazaj od koder je prišla?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Duhec ::
Najboljša hrana je med. :) Drugače pa sladka voda, ne kristal.
http://www.czs.si/novice_podrobno.php?s...
http://www.czs.si/novice_podrobno.php?s...
http://blackbird.si/
Ja, to z raztopino sem že večkrat bral, da dajejo ob pomanjkanju ampak je mal problem, ker nimam pravih pripomočkov, da bi ji to lepo podoziral. Že z vodo sem se na polno zafrkaval, ker nimam kapalke. Ji pa očitno tud lizanje kristalov laufa, tko da za prvo silo vsekakor bo.
Kaj pa glede tega, da bi jo zdele spustil čez noč? Bi bilo to pametno al naj raje počakam do jutri če bo kaj več sonca in toplejše vreme?
Kaj pa glede tega, da bi jo zdele spustil čez noč? Bi bilo to pametno al naj raje počakam do jutri če bo kaj več sonca in toplejše vreme?
s6c-gEL ::
http://arboretumvolcjipotok.wordpress.c...
Opozorilo: prvo leto ga bodo most likely pustili pri miru, tako da ne biti preveč nestrpen.
Opozorilo: prvo leto ga bodo most likely pustili pri miru, tako da ne biti preveč nestrpen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
Siddh ::
Čebeli ne rabiš dozirat mešanega sladkorja z vodo, sama si vzame kolikor potrebuje. Čez noč je ne spuščat, ker bo v večini primerov pri miru čakala na jutro in bo isto, kot da je ti nebi našel. Spusti jo ko bo toplo in svetlo. Zjutraj ob zori nastavi lonček na polico, pa bo že sama odletela, ko ji bo.
Vikking ::
Nič ji ne bo, ne rabiš hranit, ne rabiš devat vode, nučesar. Čebela če jo dohiti noč, dež, mraz, pač otrpne in počaka kjer pač je. Če jo čez noč ne pojejo druge žuželke ali ptiči, bo odletela ko nanjo posijejo prvi žarki sonca.
Hej, če lahko pomagam me ne bo konc. Samo raje vprašam, da ne bom nakoncu naredil več škode kot koristi.
gus5 ::
Zdi se, da čebele znajo 'šteti' in poznajo 'nič'. To jih naredi še bolj 'človeške'. Nič čebelam ni le odsotnost nečesa, ta nič znajo 'osmisliti' kot informacijo na sebi, ga povezati z nekim fenomenom. Kar je - fascinantno.
techuser ::
Če bodo ljudje kupovali več medu in manj rafiniranega sladkorja, bodo spodbujali pridelavo medu in s tem tudi vplivali na količino čebel.
SimplyMiha ::
Še najbolj bi pomagalo, če bi čebele nekako uspeli natrenirat, da sploh ne oprašujejo pri idiotih, ki škropijo s škodljivimi snovmi.
DeeJay ::
Če še niste si poglejte Black Mirror: Hated in the Nation
Sci-Fi, sam pomojem bomo kmal nekam tja zajadral, če se stvari ne bodo umirile.
Sci-Fi, sam pomojem bomo kmal nekam tja zajadral, če se stvari ne bodo umirile.
FireSnake ::
Spusti jo, ko bo sonce.
Pozimi je dovolj, da zaveje zelo mrzel veter, pa kar popadajo po tleh.
Pohvalna dejanja, če smem dopridjati.
Pozimi je dovolj, da zaveje zelo mrzel veter, pa kar popadajo po tleh.
Pohvalna dejanja, če smem dopridjati.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Okapi ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ose (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 37540 (6802) | BorutO |
» | Med (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10656 (9294) | jype |
» | Sestava medu in deklaracija? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12497 (10192) | boss-tech |
» | Sršeni!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26647 (19206) | Aljaz1980 |
» | Ose prevec napadalne letos ??? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13140 (11453) | perci |