» »

Pregrevanje R9000 PRO HIS

Pregrevanje R9000 PRO HIS

1
2
»

Simko ::

povej, kaj bodo odgovorili. Drugače pa imam jaz karto od connect3D.

kuglvinkl ::

This is a known issue with this particular river vesion, please download the latest from www.sapphiretech.com

Ray
----- Original Message -----
From: "Jure Logar"
To: "ray"
Sent: Tuesday, April 15, 2003 12:54 PM
Subject: Re: Radeon 9000 Pro not working


> Catalysts 3.0, 3.2,dx 8, windows 2k SP3


Tole so odgovorili.

Pa si mislim, ja pa ja de...

Ok, Še enkrat butnem not R9000, brez clean inštala, dam gor 3.2. Ko rebootam, ne naložim Control Panela. V Wordu dela! 3D prav tako. Zgleda, da je problem na ATIjevi strani, 100 % nisem, ker nisem imel še čas testirat...
Your focus determines your reallity

OZZY ::

ja men je pa tip odgovoru, da je kartica defektna. Pa sem mu tud povedal, da sem sprobal z vsemi gonilniki pa še vedno isto.
Go with the flow.

jeso ::

Tako sliko sem imel tudi jaz ko sem si nabavil enega defektnega radeona v mlacomu. Sem ga vrnil že kar naslednji dan. HISov radeon, ki ga imam pa zdaj, mi pa deluje v redu...edino tisti njegov mali vetilator je najglasnejša stvar v računalu >:D

kuglvinkl ::

Napaka se je ponovila z miljon drugimi driverji. Brez Control Panela samo rabi več časa, da pride do corrupta (1 min)...

Ob tem problemu sem si celo pogledal in začel uporabljat Ghost, "#?#!!"#??#$"!#$ ....
Your focus determines your reallity

Grimlord ::

Moj GV-R9000PRO 64MB pa dela ko hudič (Gigabyte Maya Radeon 9000 PRO 64 MB) :D
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

kuglvinkl ::

Chipset plate?
Your focus determines your reallity

ali3n ::

Kuglvinkl - jaz sem manjal (Via Apollo Pro -> Intel BX) pa je isto...
Menjal sem tud napajalc...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

kuglvinkl ::

Kul, še en primer, ki dokazuje, da platforma ne igra vloge.

Al dobim Gigabyta 9000, ker pa jih baje ni več, bom verjetno, v kolikor pogodbe ne razdrem, moral počakati na 9200, prav tako od Gigabyta.
Your focus determines your reallity

boštjan ::

doplačaj in vzami 9500pro al pa 4200

kuglvinkl ::

boštjan: v kratkem se moram postavt na svoje noge, tko da ni cekinov.
Your focus determines your reallity

boštjan ::

samo predlog:)

Simko ::

Jaz bom jutri tudi menjal verjetno. In to kar za Geforcea. Ker se nočem zafrkavati z ATIjem več.

Sem včeraj hotel igrati GTA3 - prvič z 'novo' grafo in se mi že na začetku v menuju zruši. :|

Grimlord ::

Chipset plate?


SiS 745 Pa ful malo 3DMarkov2001SE dobim (54xx)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

kuglvinkl ::

Odličil sem se, da počakam na Catalyste 3.3. Če to ne bo zrihtano, je verjetnost, da so driverji zelo majhna. Glede na to, da mi Sapphirov support piše, da je known issue z driverji. Če je temu res tako, so zagotovo obvestili ATI oz. squad, ki jih piše. Če ne, druga. Sami stroški...
Your focus determines your reallity

Quickbeam ::

No zanimivo, sem že mislil odpreti novo temo o mojih težavah z grafiko in sem naletel na tole tukaj. Tudi jaz imam Radeon 9000 pro 64mb od Saphire. Karta je stara en mesec, kupljena pri Power plus v Mariboru in do včerajšnjega dne je delala tako kot je treba. Tule sta dve sliki namizja slika in slika. Motnje se pojavijo vedno v Wordu. Ker programov zbirke MS Office ne uporabljam skoraj nikoli nisem prej tega opazil. En mesec že igram igre, delam z raznimi programi, surfam itd. ampak ko sem zagnal Word in vedno ko ga poženem pride do teh motenj. Danes naprimer je bil računalnik prižgan cel dan in ko sem malo prej odprl Word sem spet dobil mavrico.
Sistem je AMD Duron 1200, MSI K7T Turbo, monitor Samsung 957DF, Windows XP in omenjena karta.
Torej naj nesem kartico nazaj v trgovino?
Problem se mi ne zdi tako hud, ker zaenkrat se mi je pojavil samo v Wordu, ki ga niti ne rabim, edino če kje dobim kak .doc. Uporabljam Corel WordPerfect :)

kuglvinkl ::

Ja, točno tako meni razsuje sliko.

Da bi menjal Word? Mi ne pade niti na kraj pameti!
Your focus determines your reallity

boštjan ::

keri word to uporabljaš,v office2000 ali office xp

kuglvinkl ::

XP
Your focus determines your reallity

boštjan ::

in kako je če daš office 2000 gor?pa to te samo v wordu zeza ali v celem officu

kuglvinkl ::

boštjan, cenim tvoj trud a zaradi tega ne mislim menjat programske opreme. Sicer pa razturi samo Word.
Your focus determines your reallity

Grey ::

Yes...končno so odprli tak thread. No stvar je taka... Sm si nabavu orng kišto in tega Sapphire Radeon 9000 Pro. Stvar je delala neki časa v redu... Naložim si gor Battlefield 1942, Project IGI 2, Need For Speed 6 in po neki časa igranja se mi prikazujejo te čudne motnje, skor sm popenu, vržem tok dnarja v komp pa mi pol ne dela;((. Slika je ista kokr jo je prlepu tist(se ne spomnim nicka). Pri IGI ju se pojavijo neki čudni sprejasti fleki po teksturah, pri battlefieldu pa so včasih neki trikotniki(ni tekstur) in isto kot pri igiju sprejasti fleki po teksturah. Probu sm vse drajverje pa ne pomaga. Mam pa word 2000 pa mi tega ne dela. Pol sm pa nesu komp nazaj, so ga stestiral na 3D Mark 2001(500 testov tistga matrixa) in jim ni nč pokazal!!!!! Naložimo NFS6 probamo, vse dela. Seveda je bla stranica od ište odprta, kar sm takoj pomislu da je pregrevanje. Kartice mi niso zamenjal ker so prbil da je z inštalacijo mojih Winsov neki narobe. In zdej sm vs jezn doma in preklinjam ATi.

Grey ::

Sam pa prisežem ej jih bom poklicu spet po počitnicah, reku da je še vedno napaka in da zahtevam da mi kartico zamenjajo, ker z Winsi ni nč narobe(bli so pustl njihove WinseXP gor) in se je še vedno to pojavljal tko da... ATi in vse te njegove podružnice SUX do konca, k bom novo kartico kupvou bom vzeu Nvidio pa konc.

boštjan ::

boštjan, cenim tvoj trud a zaradi tega ne mislim menjat programske opreme. Sicer pa razturi samo Word.

daj za finto si 2000 naloži,da vidimo če je v tem finta.
Grey,ti pa si za finto še 1X XP naloži in če bo spet tako,pol se res pregreva.Kot kaže pa so tile 9000pro z nekim bugom,ker če se ne bo popravlo z catalysti3.3 pol je v karti problem in ne v driverjih.

Grey ::

Ej Boštjan naložu sm jih že neštetokrat na tale sistem pa skos isto dela. To so kartice felšave, meu sm celo original Win XP gor pa je isto delal. drajverji nč ne pomagajo.

Grey ::

Sam neki me zanima... opazu sm da se mi skoz po monitorju pojavljajo neke kokr motnje ob robu slike k igra nek film al pa kej( kt da bimeu mobitel al pa neki zravn, niso zvočniki k sm probu). A sploh zamenjajo kartico, če se samo pregreva? Al to smatrajo kokr vroč sistem? Ker men gre tole na živce. Sigurn mora bit ram defekt

Han ::

Ker imaš kartico, ki je očitno defektna, še v garanciji, jo MORAJO zamenjat.

Prijatelj ima pol leta star Sapphire R9000 Pro, WinXP in stare Catalyste. Vse deluje brezhibno.

Nazgul ::

Kot vidim tukaj nisem edini z Radeonom 9000 (Pro), ki ima težave. Moja kartica je od Sapphire in imam tako kot nekateri tukaj raznobarvne packe ki se mi pojavijo po celem zaslonu, ampak samo in vedno ko zaženem Word (v drugih Office programih tega še nisem opazil) , pri vsem ostalem mi dela OK (no, imam še občasno trganje slike - podobno kot en kolega tukaj - pri 3d aplikacijah kot so igre, ampak to je za prebolet, ker se ne vidi tko). Že enkrat prej sem odprl topic na tem forumu zaradi tega pa mi nihče ni znal pomagat. Sprobal sem tako Word XP kot Word 2000 in pri obeh so bile iste anomalije - vedno ko po kakem dokumentu malo skrolam gor in dol se naenkrat pojavijo packe, katerih se šele znebim ko restartam Winse XP. Zanimivo je to da če naštimam namizje na 16 bitno barvno globino težav ni, sprobajte. Res ne vem kaj bi to lahko bilo, sumim pa driverje ker se to dogaja samo pri določenih aplikacijah. Upam da bodo 3.3 driverji to popravili če ne bom zahteval da mi kartico zamenjajo ker enim očitno dela kot bi moralo - mogoče je pa res hardverski defekt.

Grey ::

Kaj kako je to možn da vam vsem ta kartica dela probleme v tako nezahtevnih programih? js laufam vsak dan WInXP, Word2000 dela brez problema, zatakne se sam v igrah k se začnejo pojavljat razne sprejasti fleki po teksturah(Battlefield1942,ProjetIGI2), izginjajo deli mape v obliki trikotnikov(Battlefield1942), pojavi se taka packarija kot je bla na eni sliki prej gor(NFS6--->sledi namizje in moram resetirat). V pondeljk bom nesu to kartico nazaj v AGT in reku da mi dajo novo. Začuda mi teh napak v 3DMark2001 ne kaže??????? Vse laufa tm kt bi moral. In na namizju tut, sam igre so problem(te najblj obremenijo kartico).
Imam pa: Epox 4SDA5+, PIV 2.4B, 512 DDRPC2700, Sapphire 9000Pro.....(to mislm da dost pove).

OceanMan ::

Pr meni se pojavlja tudi isti problem. Sprva se je začelo v Wordu (isto kot pri Quickbeam-slike), sedaj pa še v igrah. Ta je že drugi radeon 9000pro k ga menjam!!!! Prvega mi sploh ni zaznalo. Pri tem- ta drugem pa se pojavljajo ti artefakti. Konc z ATIjem. Gremo spet na nVIDIO.

boštjan ::

5200ultra te že čaka:))

OceanMan ::

Po kolk je ta karta?
K bi to dal nazaj pa bi vzel kao novo ven Geforca. S tem da bi neki doplačal.

boštjan ::

retail verzija okoli 27k v JAE,OEM verzija pa 22k v AGT.Pa pazi da boš ULTRA verzijo vzel.

OceanMan ::

Ja sej sem gledu v jae. Sam a je tista karta ULTRA? K ne piše nč zraven.

boštjan ::

pokliči al pa še poglej na leadtek strani kako oni označujejo ultra verzijo.

morphling1 ::

Pozab na 5200, v jaetu majo navadno verzijo, ultre pomoje ne bodo velik prodajal, ker je skoraj enaka cena kot 5600 (ne ultra).
Še vedno pa je GF4 boljša izbira.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

Še vedno pa je GF4 boljša izbira.

to seveda misliš 4200.a ne

OceanMan ::

A je mogoče kak test radeonov (9000pro, 9500,...) pa geforce 4ti, fx5200,...?

boštjan ::

morphling1 ::

Ja itak da 4200. Pa seveda da se ne bo kdo zmotil, v cenovnem razredu do 40k.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

TheJack ::

Zanimivo... Sem si malce pogledal tale topic in ugotovil, da ima nekaj ljudi natanko isti problem z radeonom 9000 (pro), kot jaz. Vsaj če sem prav razumel tiste ASCII slike.....
Imam PowerMagic Radeon 9000 Pro 64 MB (monitor je Samsung 700NF). Vsake toliko časa se zgodi, da slika na določenem delu malce ''trzne'', kot je že nekdo narisal. To je najbolj opazno pri scrollanju teksta na hitro gor in dol, pa tudi na bolj zahtevnih slikah (recimo prva pri Monitor Testu). To je močno opazno tudi pri igri NFS: HS2, v meniju, kjer izbiraš avtomobil (ne vem sicer ali je to to, ali je efekt v igri....).

Imel sem že precej kartic, ampak tako anomalijo pa res prvič vidim.

S kartico so še drugi problemi(opisani tukajle), je pa res, da sem jo dobil (rabljeno) dokaj poceni, tako da se ne sekiram preveč. Je pa res, da tudi prejšnj kartica ni bila ne vem kakšna firma (INNO3D GF2), pa ni bilo nobenih težav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

kuglvinkl ::

Da iz moje strani zaključim. Dobil sem tudi tretjo karo by Sapphire, DX špili niso delal (preizkusil še na dveh kištah). Mašina se je obesla in basta.

Zdej je KONČNO prišla ČETRTA karta by Gigabyte. Deluje kot mora, brez trzanj, brez pregrevanja, brez razsuvanja Worda, DX špili delajo. končno...

Ob tem pohvale podjetju Bel Bled Otočec, kjer niso zgubili živce, čeprav smo bili oboji tik nad tem.

Če bom še kupil ATija? Ja, en cenovni razred višje, v RS in brand firmo.
Your focus determines your reallity
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ati radeon 9200 - tak nateg da ni res...

Oddelek: Strojna oprema
272089 (1225) cpu
»

radeon 9000pro benchmarking

Oddelek: Navijanje
281703 (1277) _Dejan_
»

Radeon 8500,9000 ali 9100 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1327145 (5136) ferjan
»

RADEON™ 9000 PRO ali RADEON™ 8500 128MB

Oddelek: Kaj kupiti
332101 (1041) kuglvinkl

Več podobnih tem