» »

nestabilen sistem

nestabilen sistem

Grey ::

Živjo!

Po dolgem času se spet oglašam na teh forumih, ker do zdej nism meu kište. Mam en majhen problem z nestabilnostjo;( sistema. Imam sledečo konfiguracijo:

EPOX 4SDA5
Pentium 4 2.4GHz
Sapphire Radeon 9000Pro
512MB DDR Ram

A mi kdo lahko pomaga. Prosil bi odgovore čimprej če se da. Aja napajalnik je 300W.
  • premaknil: Predator ()

Predator ::

mogoče bi povedal kdaj se pojavi nestablinost...?

ja pojavi se čist nenapovedano, npr. surfam po internetu se začela ena slika nalagat pol pa se mi kr resetira. pol naslenjič se mi je spet kr tko sesipu k sm neki gledu,...sicer do zdele je hvala bogu delalo normalno,upam da bo tut naprej

frenk ::

A maš autoreset on blue screen naštiman?

ja kokr jst vem ne ker sm pustu v Windowsih vse nastavitve po defaultu. Če pa misliš na BIOS pa blage veze nimam. Sploh pogledu nism in tut se mi zdi da te opcije plata nima, ker tega ni v navodlih(knjigici). občutek mam kokr da je neki nastavljen časovno, ker se mi vse bolj zdi da se pojavlja v "časovnih rezinah"

A mogoče kdo zna pomagat? v BIOS je načtiman Halt On All Errors
A je mogoče v tem vzrok? Resetriranje se pojavlja ne glede na to kaj delam, približno vsake 25 minut. Kaj bi to bilo?

Han ::

Ta nastavitev v biosu nima zveze z resetiranji. Preveri nastavitve spomina, testiraj ga z Memtestom in ga po možnosti zamenjaj za drugo znamko.

Če si naložil SiS gonilnik za osnovno ploščo, lahko ta povzroča težave.

Gonilniki za koga? mam jih posnete za zvočno, mrežno pa za nč druzga se mi zdi. A da bi biu RAM kriv?

Han ::

RAM, ni nujno defekten - lahko se le "slabo razume" z osnovno ploščo, je pogost krivec za tovrstna resetiranja.

Tvoja osnovna plošča ima SiS čipovje, ki zagotavlja delovanje vseh komponent. Za EIDE naprave je na SiS-ovi strani na voljo poseben "busmaster" gonilnik, ki naj bi pospešil prenos podatkov, vendar njegovo namestitev odsvetujem zaradi možnih še večjih težav.

Verjetno bi sistem deloval brezhibno, če bi imel osnovno ploščo z INTEL čipovjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
292074 (1665) GummyBear
»

GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...

Oddelek: Pomoč in nasveti
421957 (1320) Mirč
»

aoe2 problem

Oddelek: Igre
8751 (647) .smidge.
»

Benchmarks -=- UT2K3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
553948 (3075) Boky
»

TEAC CD-ROM problem!