» »

Urejanje stanovanja

Urejanje stanovanja

boss-tech ::

Imam eno vprašanje, glede stroškov ki bi jih imeli, da bi popolnoma opremili eno nadstropje hiše.
Se pravi od sten, tal, stropa, elektro in vodovodne napeljave. Glede ogrevanja je več opcij. Pa potem seveda naprej pohištvo, kopalnica in tako dalje...

Zanima me koliko te sploh stane prvi del, da urediš stene, strop, tla? Neke okvirne cene? Saj točno vem da je težo, oz koliko ste sami vložili v to
http://tovornik.info
  • spremenil: Mavrik ()

Aston_11 ::

A bolj splošno vprašanja nisi mogel postaviti? Od jurja pa do 100 jurjev.

10 EUR/m2 stene in strop, cca 30 EUR na m2 tal s talnim in cca 10 cm stiropora + 10 EUR za talno oblogo (laminat s podlogo).

Jurja za vodo, če znaš kaj sam, ena dva jurja za štrom. Konservativno, če je električar plačan na uro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

boss-tech ::

Potem pa recimo v cenovnem rangu ljudi ki nismo tako zahtevni in razsipni :)
http://tovornik.info

Aston_11 ::

Še vedno ne bi škodilo, da bi se opredelil kaj hočeš oz. tvoje poglede na zahtevnost in razsipnost + ali bi naredil kaj sam ali bi vse delali mojstri.

boss-tech ::

No meni je vsaj važno da je zadeva korektno narejena, da ni potem kakšnih problemov. Vsekakor pa znam tudi kaj sam postorit, pomagat, ter najt kakšne znance ki se spoznajo na določene zadeve.
http://tovornik.info

Ejsi_Disi ::

No, če znaš tudi kaj snam, potem si boš naredil tudi enostaven predračun. Točno veš kaj je za narediti, preveriš cene Merkur/Bauhaus..., preveriš količino porabljenega materiala (vse piše v tehničnih listih materiala) in šopaš cene v excell (predvidevam, da ga znaš uporabljat). Potem lahko na malo morje načinov kalkuliraš.
Recimo za samo eno sobo:
- rušenje ometa (če narediš sam) ... 0 €
- ometavanje s gotovo cementno malto (če narediš sam, potem računaš samo predvidevan porabljen material ... recimo 100 €
- če ti bo omet naredil nekdo drug, bo računal še delo. Lahko pa ti naredi predračun in daš to ceno notri
- in tako dalje za vse kar narediš
Rock n' roll ain't noise pollution!

šernk ::

Če delaš sam prideš prvi del dokaj poceni lahko skozi. Treba je pa povedat kaj sploh želiš. Kaj spada pod stene? Razbijanje sten, napeljava vseh kablov in vodovoda na novo? Če razbijaš sam te pride cca 60€ hobi mašina + dobre pol evra kaj več po metru kabla. Vodovodne cevi pridejo seveda malce dražje itd. Se nabere takoj materiala čez glavo. S tem da vodovod in elektriko delat sam moraš imeti že kar izkušnje ali pa se boš vrtel v krogu dan za dnem in ne boš naredil praktično nič.

kitanje + beljenje sten pride cca 1€ kvadratni meter če delaš sam, recimo 2€ ker moraš še cevi zazidat nazaj. pri kopalnici si s prve ob 10k € z opremo in da ti vse naredijo ostali (ne kupovat ploščic za 3€ po kvadratnem metru). Če ti delajo drugi stene je cca 10€ kvadratni meter + dodatki.


kaj več je pa težko tako na blef. Kopalnica te lahko stane 2000 ali pa 10000€, kuhinja te lahko stane 3000 ali pa 15000€. Odvisno od materialov in opreme.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

RejZoR ::

Ne moreš gledat tko generalno, izdeluj po stopnjah. Ko delaš štrom napeljavo, preveriš kakšne opcije imaš in kaj hočeš. Ko delaš vodovodno inštalacijo spet. Ko beliš stene isto. Ko montiraš stikala in vtičnice isto (kar moraš okvirno vedit kje bo kaj ko delaš inštalacijo samo, sploh če boš šel v modularne pravokotne zadeve in ne klasičnih za v okrogle doze). Ko iščeš pohištvo isto. Pobereš mere in gledaš funkcionalnost in designe. Pa isto za svetila in ostale aparate. Pač boš lažje določal zneske in kaj hočeš po stopnjah, kot pa da moraš zdele naenkrat dat neko oceno, ker je nemogoče. Kot so rekl, imaš lahko enormne razlike samo pri stikalih, če vzameš neka poceni al pa modularna fancy v vseh mogočih barvah. Da drugih dražjih stvari ne omenjamo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

T0RN4D0 ::

Predvsem je odvisno kdo ti dela in kaj želiš imet.

Tla tu nekdo pravi da 10€ kvadrat s talnim in estrihom- kul, ampak če želiš imet ploščice si takoj pri 20€ na kvadrat, nekaj za lepilo, pod 10€ ti jih ne bo nihče položil, pa obrobe, pa estrihi in si na 30€ po kvadratu tudi če sam delaš.

Sicer pa izvajalce imaš svakojake, sem dobil predračun tudi za polaganje ploščic 30€/m2 in knauf 20€/m2 + bandažiranje + kitanje + beljenje + material. Skratka dobro glej koga vzameš in se vnaprej pozanimaj koliko bo vzel, ker imaš nategunov ki računajo 50€ na uro dovolj.

Povedal nisi niti velikosti tvojega štuka. Za slabih 100 kvadratov opremit iz nule do konca je pomojem dobro imet enih 30k na kupu. S tem da nisi razsipen ne vgrajuješ pa ravno šrota.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Utk ::

30 jurjev je dost samo če boš naredil skoraj vse sam. Plus oprema seveda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Super Sonic ::

Imam eno vprašanje, glede stroškov ki bi jih imeli, da bi popolnoma opremili eno nadstropje hiše.


Ravno poznam en tak primer, ko je znanec izdelal celo nadstropje, se pravi bilo je pa vse podrto (delal je vse iz nule takorekoč). Porabil je slabih 25 tisočakov z opremo vred (kuhna, dnevna, otroška, spalnica, kopalnica, še zunanje štenge si je uredil), pri čemer je večino stvari delal sam, razen elektrike in novih oken. Vodovod, malarijo in vse kar še paše v te reči je naredil sam (+ fotr in brat pomoč). Bilo je okoli 85-90 kvadratov.

Narejeno je pa tko: srednje kvalitetno. ;)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

fikus_ ::

Lahko ti napišem za stanovanje v bloku, cca 60 m2, 6 prostorov (hodnik, kopalnica+wc,2 spalnici, kuhinja in dnevna).

Elektrika (delo+material+nova elektro omarica z varovalkami) ~1350 eur
Voda (material cevi + delo) ~550 eur
Polaganje laminata + obrob 8,5 eur/m2
Cene so z računom!
Za okna pa dobiš ponudbe.
Ostala dela (montaža notranjih vrat, kitanje, pleskanje, montaža pohištva) delal sam.


Elektriko in vodo pa je dobro da prepustite profesionalcem!

Lep dan

SkIDiver ::

Najprej sploh napiši, če imaš notri že strojne inštalacije in estrih ali ne, ker je lahko ogromna razlika. Pa na koncu kakšno ogrevanje želiš.

Sicer pa iz prve roke, ko smo ravno v obnovi 75m2 pri čemer se dela popolna obnova z menjavo strehe in talno gretje.
Odstranitev in odvoz ladijskega poda mansarde ~ malica, pijača in nafta za traktor (les je zgorel na kresu)
Odvoz steklene volne strešne izolacije ~ 60€
Razbijanje obstoječih estrihov, dveh prezidnih sten in odstanitev ploščic ~ malica in pijača
Odvoz 5m2 gradbenega odpada ~ 60€

To so stroški prve faze, da smo vse odstranili iz mansarde. V drugem delu pride na vrsto nova streha s petimi strešnimi okni Velux kar znese po predračunu 9k€. Nekaj bo še razlik, ker smo naredil nekaj sprememb. Če bo krovec dobavil kritino kot referenčno (čisto nov model strešnika na tržišču, prvi objekt, ki bo pokrit pri nas in vrtoglav popust pri ceni strešnika) bo še nekaj ceneje.

Od tu dalje pa težko rečem o stoških, ki sledijo. Večino del bomo opravili v lastni režiji, če bo imelo smisel po finančni plati. Sicer bomo najeli izvajalca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup hiše (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27154013 (29278) Matejjjjj
»

Nakup starega stanovanja

Oddelek: Loža
488291 (5280) genesiss
»

Strošek obnove stanovanja

Oddelek: Loža
148318 (7728) eko_2k4
»

Pretirana cena adapcije notranjosti hiše? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5513149 (11015) T0RN4D0

Več podobnih tem