» »

Je cenejši Merkur ali Bauhaus?

Je cenejši Merkur ali Bauhaus?

«
1
2

Rias Gremory ::

Torej vprašanje za tiste, ki kupujete veliko orodja in podobnih stvari, je po vaših izkušnjah cenejši Merkur ali Bauhaus?

Lp
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Arctander ::

Odvisno, kaj kupuješ, v kakšnem kakovostnem in cenovnem rangu, če imajo kakšne akcije ...

Mene je Merkur nekajkrat že pozitivno presenetil (bil najcenejši od vseh), res pa zahajam pogosteje v Bau* zaradi večje izbire na enem mestu.

Rias Gremory ::

Maš prav.
Hvala za odgovor.

Še kdo?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

floyd1 ::

Tudi po mojih izkušnjah (zadnjega pol leta sem ogromno v teh trgovinah, ker obnavljamo staro hišo) je točno tako, kot je rekel Arctander.

Ted ::

Kvalitetnejša roba je velikokrat cenejša v Merkurju, splača se preverit tudi v Mercatorju. Nizkocenovni izdelki pa tudi izdelki za široko potrošnjo (silikoni, barve, purpena) pa so praviloma cenejši v Bauhausu/Obiju.
Mah...

RejZoR ::

Tud v Merkurju imaš pod znamko Biva/MTECH/MQ razne sicer priznane blagovne znamke. Recimo stikala Biva za luči so od TEM Čatež in EM Lendava. Podobno je pri barvah sam ne vem točno kere firme točno so za kere barve. Orodje MTECH je baje povsem primerljivo z Unior itd. Pa recimo aparate za vakumiranje Biva je proizvajal Status. Pa še precej je podobnih stvari. Ponavad celo piše na etiketi kdo dejansko proizvaja za Merkur.

Sam sem pred leti vzel Biva stikala in vtičnice za sobo, ker so mi bila dejansko najlepšega izgleda. Montirana so ene 7 let pa so še vedno snežno bela, tko da očitno ni bilo nikjer škrtarjeno z materiali, ki bi z leti porumeneli. Cena je bila pa kar precej nižja od EM Lendava brandanih stikal in vtičnic. Čeprav če sem iskren sem jih bolj vzel zaradi oblike kot pa zaradi cene ampak vseeno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

blackmack ::

Ravno včeraj sem kupoval en premaz. V OBI-ju 64EUR 5L. V Bauhausu neka druga varianta 25EUR za 1L. Še grem vseeno pogledat v Merkur 45EUR za enakega kot v OBIju. Ker sem iskal še vbodno žago slučajno pogledam še to in dobim BOSCHevo za tako ceno kot so v Bauhausu in OBIju prodajali noname oz več kot 20EUR cenejša kot tam. Sem pa tud opazil izredno slabo kvaliteto robe v Bauhausu. Sem kupil WC desko 28EUR. Prinesem domov, odpakiram in vidim totalno slabo obdelan neenakomeren rob in salbo lakiranje. Nesem nazaj in pokliče na info eno z oddelka. Ta mi pravi, da bi pač moral vzel malo kvalitetnejšo v mislih ima ono za 50EUR+ (pa kaj si nor tolko za navadno belo WC desko). In ji zabrusim nazaj da tak obdelana deska ne more bit. Ta prinese drugo ta je bila na videz OK. Potem čez mesec dni vidim neke rumene fleke na WC deski. Malo preverim in je lak bil neodporen na WC čistila z belilom in kje je to kapnilo na WC desko je nastal rumen flek. Pol grem gledat za desko v Merkurja in jo dobim za 23EUR obdelava v nulo in jo zdaj že imam 2 leti in je kot nova.
Opazil pa sem, da tud druge stvari prodajajo ful drago, pa je slaba kvaliteta. Razočarali so me tudi njihovi laminati.
Potem imajo ful drage luči. Ti vgradni reflektočki so v Merkurju v primerjavi z njimi za đabe.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Sam sem vzel laminat v Bauhausu, pa se mi ne zdi slab. Je pa tud odvisno katerega vzameš. Sam sem vzel bambus laminat, kjer ni folija ampak je dejansko debel sloj pravega bambus lesa. Cena je bila sicer skor še enkrat višja od cheapo laminata ampak se mi zdi vredno. Itaq je bilo za majhno kvadraturo pa še tal itaq ne menjaš vsako leto, tko da mi ni težko dat več, da je orenk zadeva. Je vseeno mal drugačen feeling če je gor pravi les in ne plastična folija s teksturo lesa...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Aston_11 ::

blackmack je izjavil:

dobim BOSCHevo za tako ceno
Boschev zeleni program?

francek1 ::

Merkur se je zadnje čase pri cenah popravil. Ima pa zagotovo najbolj usposobljene prodajalce , vsaj v Mariboru je tako. Glede kakovosti so v vrhu, čeprav se najde tudi klump kitajska roba; seveda je cena primerna.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

trololo2 ::

Zakaj ni naslov teme: Kje dobiti boljšo robo Merkur ali Bauhaus? :8) Kaj res vsi gledate le še na ceno pa naj gre še za tak china klump?

blackmack ::

Problem je v tem, da so nam že začeli china klump prodajat za mastne pare.

fosil ::

Pri Merkurju imam občutek da imajo nek minimalen nivo kvalitete.
Da tudi cenejše stvari niso popolnoma zanič, kot v raznih Baux variantah, kjer je poceni roba res totalen šrot.
Tako je!

trololo2 ::

Še moje mnenje o vprašanju samem...

Za nakupe večje vrednosti (pol/profesionalno orodje) kjer je cena recimo 300€+ sem do zdaj še vedno kupil v Merkurju, po primerjavi cen so bili pač najcenejši. Pri takih nakupih si načeloma tudi že vnaprej odločen katero znamko boš kupil in kaj pričakuješ od orodja.

Manj vredne stvari ali potrošni material pa sem se tudi navadil kar brez pomisleka kupiti v Merkurju. Drobnarije kot so recimo brusi, izolir traki, plošče ipd. sicer imajo malo dražje ampak je kvaliteta neprimerljivo boljša kot drugje. Sem dobil občutek da imajo že precej prebrano robo in se njihova nabava izogiba klumpa, ne pa da gleda le na ceno.

Okapi ::

Bauhaus je načeloma najcenejši. Če najdeš kje kakšno enako stvar cenejšo kot pri njih (redna cena, ne kakšen izreden popust), ti dajo dodaten popust. Nimajo pa seveda vseh znamk in vseh modelov. Sicer pa imajo veliko poceni in dovolj dobrega orodja (za občasno domačo rabo, ne za profije) tudi pri Hoferju.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

floyd1 ::

francek1 je izjavil:

Ima pa zagotovo najbolj usposobljene prodajalce , vsaj v Mariboru je tako. Glede kakovosti so v vrhu, čeprav se najde tudi klump kitajska roba; seveda je cena primerna.

Drži, v Merkurju so prodajalci res usposobljeni in predvsem prijazni, praktično brez izjeme, in to v obeh centrih v MB. Pa tudi najdeš jih takoj, medtem ko v BauBau včasih...

Siddh ::

Ne mešat orodja iz hoferja sem, vse kar je od njih uporabno so tiste plastične škatle za shranjevanje orodja.


francek1 ::

Siddh je izjavil:

Ne mešat orodja iz hoferja sem, vse kar je od njih uporabno so tiste plastične škatle za shranjevanje orodja.

S tem se ne bi strinjal, vrtno orodje imajo na nivoju, tudi čez pnevmatskega nimam pripomb. Ostelo pa je še vedno visoko nad povprečjem ostalih razen Merkurja. Škoda, da ni več Metalke in Jeklotehne...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Siddh ::

Kar sem jaz imel od njih manjšega orodja, npr. izvijači, ključi in pa električnega orodja, npr. vrtalnik in brusilka sem vse že vrgel stran po nekaj tednih, pa razen izvijačev drugih reči skoraj nisem uporabljal.


...:TOMI:... ::

Merkurjeva trgovska znamka je tudi en šrot. Včasih, nekaj let nazaj je bilo še znosno, sedaj ni več. Biva, m-tech... Čim dlje stran od tega.

Tudi tuji trgovci niso nič boljši, še slabši so. Sploh kablov ni priporočljivo kupovati v raznih bau trgovinah, ker namesto 1,5 mm^2 dobiš eno mešanico med 0,75 in 1. Pffff, čudno mi je, da jih kak tržni inšpektorat ne kaznuje, saj je smrtno in premoženjsko nevarno.
Tomi

RejZoR ::

...:TOMI:... je izjavil:

Merkurjeva trgovska znamka je tudi en šrot. Včasih, nekaj let nazaj je bilo še znosno, sedaj ni več. Biva, m-tech... Čim dlje stran od tega.

Tudi tuji trgovci niso nič boljši, še slabši so. Sploh kablov ni priporočljivo kupovati v raznih bau trgovinah, ker namesto 1,5 mm^2 dobiš eno mešanico med 0,75 in 1. Pffff, čudno mi je, da jih kak tržni inšpektorat ne kaznuje, saj je smrtno in premoženjsko nevarno.


Človek, kaj pa teb ni jasno? Si sploh prebral kaj sem napisal? Del Biva izdelkov je res iz kitajske, večji del pa je samo rebrandan stuff priznanih slovenskih proizvajalcev. Pa še tisti, ki so bili kitajski, na začetku so bili res krš, trenutne "generacije" pa so vsaj po mojih izkušnjah zelo na nivoju. In pljuvat kar veselo čez MTECH, orodje so prvi preizkusili od Uniorja in so bili baje zelo presenečeni. Tud sam sem že uporabljal kar nekaj MTECH orodij, pa so povsem na nivoju, daleč od cheapo kitajskega sranja, ki se po enem zasuku obrabi.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

barakus ::

Se en glas za Merkur, ostale trgovine bi se morale zgledovati po njih. Cene so ok, prodajalci vedo kaj prodajajo in reklamacije niso noben problem, vsaj take so moje izkusnje...

Pa tudi zdi se mi, da je v Merkurju veliko tezje kupit smeti od izdelkov kot pa v OBI ali Bauhaus...

šernk ::

Siddh je izjavil:

Ne mešat orodja iz hoferja sem, vse kar je od njih uporabno so tiste plastične škatle za shranjevanje orodja.


ok imam mali komplet vijačnih nastavkov od workzone z ragljo, pa je zadeva preživela po čudežu celo snemanje bobna od zavor. Kako je raglja tisto preživela se mi ne sanja, ker pri takšnih silah zna odleteti tudi unior in co.

sam sicer redko kupujem v bauhausu ampak kar sem kupoval je bilo bolj odvisno od tega kaj sem iskal. Dobil sem poceni noname zadevo v bauhausu za 10€, ki bi me v merkurju stala 60€ in seveda obratno (da dela 1x na 5let zadeva, pač ne mislim kupovati od bosch za 60€). Ker bauhausa nimam vedno pri roki ne vem točnih cen, ampak obi vs merkur je pa merkur na debelo zmagovalec. Nazadnje gledal kable v obiju 50% dražji na meter kot v merkurju. Drobni material pa še sploh. Barve, pribor za barvanje itd. Tudi do 100% razlika v ceni med obijem in merkurjem v korist merkurja. Kako je s tem drobnim materialom v bauhausu nimam pojma. Kar je znamka je pa itak povsod ista cena.

Na žalost so pa po mojih izkušnjah vsi prodajalci za prodajat sladoled. V bauhausu ti zgreši polico za pol trgovine, ko vprašaš prodajalca iz orodja kje prodajajo to in to orodje. V merkurju in obiju pa še pojma nimajo kaj prodajajo, kaj šele kje prodajajo in imajo izključno to srečo, da se jim prodaja samo. Prodajalec ti pove, da zadeve že dolgo ne držijo več, čez 3 dni ko si pa ponovno tam in iščeš nekaj drugega zagledaš točno tisto zadevo, ki je ne držijo že dolgo, pol metra stran od kjer si spraševal prodajalca, le da je na drugi strani stene. Ne zahtevam da mi bo ženska, ki prodaja rože znala prodati motorko ampak bi morala vsaj vedet na katerem oddelku vprašaj za to, ne pa da ti direkt reče: " ja motork te znamke pa mi ne držimo", pol jo pa zagledaš na polici.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

...:TOMI:... ::

Rejzor, jaz nimam preveč dobrih izkušenj s poceni kitajskimi jajci od trgovske znamke. Žal.

Če imaš ti dobre izkušnje, sem vesel zate, da je temu tako.
Tomi

xxxul ::

Vse je odvisno od uporabe - za hobi uporabo nekajkrat na leto so kitajci cist ok, ce pa zadevo rabis vsaj enkrat na teden pol pač kupis makito...

RejZoR ::

Jezst mam en set mini izvijačev v škatlici (mislim da je bilo od Prowin) iz Merkurja že ene 3 leta, pa z njimi delam vsa fina opravila. Dal pa sem mislim da 3 EUR. Prov uno smešna cena, pa čist lepo služijo namenu. podobno set torx nastavkov. Sicer so iz neke bolj švoh kovine ampak za tiste 2x na leto, ko jih mogoče rabim so čist ok.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

shark1 ::

...:TOMI:... je izjavil:

Sploh kablov ni priporočljivo kupovati v raznih bau trgovinah, ker namesto 1,5 mm^2 dobiš eno mešanico med 0,75 in 1. Pffff, čudno mi je, da jih kak tržni inšpektorat ne kaznuje, saj je smrtno in premoženjsko nevarno.


Kje to prodajajo? Grem takoj preverit...

RejZoR ::

Kabli so standardizirani, drugače jih niti prodajat ne smejo, ker pri inštalacijah se ne moreš neki na random zajebavat. Drugo pa je če so ti prodali 0,75 kvadrat kot 1 kvadrat kabel...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

...:TOMI:... ::

Tomi

francek1 ::

Siddh je izjavil:

Kar sem jaz imel od njih manjšega orodja, npr. izvijači, ključi in pa električnega orodja, npr. vrtalnik in brusilka sem vse že vrgel stran po nekaj tednih, pa razen izvijačev drugih reči skoraj nisem uporabljal.

Imaš pa dosti denarja, da nisi uveljavljal reklamacij....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Rias Gremory ::

@...:TOMI:...
Kaj hočeš povedat?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Siddh ::

francek1 je izjavil:

Siddh je izjavil:

Kar sem jaz imel od njih manjšega orodja, npr. izvijači, ključi in pa električnega orodja, npr. vrtalnik in brusilka sem vse že vrgel stran po nekaj tednih, pa razen izvijačev drugih reči skoraj nisem uporabljal.

Imaš pa dosti denarja, da nisi uveljavljal reklamacij....

Za vrtalnik sem uveljavil garancijo, dobil drugo pa se je tudi pokvarila, zato sem zahteval denar nazaj. Za nekatere reči pa se mi niti ni dalo zajebavat.


francek1 ::

...:TOMI:... je izjavil:

Merkurjeva trgovska znamka je tudi en šrot. Včasih, nekaj let nazaj je bilo še znosno, sedaj ni več. Biva, m-tech... Čim dlje stran od tega.

Tudi tuji trgovci niso nič boljši, še slabši so. Sploh kablov ni priporočljivo kupovati v raznih bau trgovinah, ker namesto 1,5 mm^2 dobiš eno mešanico med 0,75 in 1. Pffff, čudno mi je, da jih kak tržni inšpektorat ne kaznuje, saj je smrtno in premoženjsko nevarno.

S temle pa bi se strinjal; v Leclercu se prodaja kabel za zagon, ki je deklariran na 160 A; nit je pa 1,5 kvadrat bakreni kabel...kriminalno, če mene vprašate, ampak od tržnih inšpektorjev ne pričakujem, da so sposobni sankcionirat kaj takega. Še ko jim pošlješ konkratno prijavo, sa ne zganejo...

Siddh je izjavil:

francek1 je izjavil:

Siddh je izjavil:

Kar sem jaz imel od njih manjšega orodja, npr. izvijači, ključi in pa električnega orodja, npr. vrtalnik in brusilka sem vse že vrgel stran po nekaj tednih, pa razen izvijačev drugih reči skoraj nisem uporabljal.

Imaš pa dosti denarja, da nisi uveljavljal reklamacij....

Za vrtalnik sem uveljavil garancijo, dobil drugo pa se je tudi pokvarila, zato sem zahteval denar nazaj. Za nekatere reči pa se mi niti ni dalo zajebavat.

Zato pa se trgovci upajo norca iz potrošnikov delat; jaz striktno vedno reklamiram klump robo.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

Janac ::

kok pa vi kej barantate v takih štacunah?

francek1 ::

Imam stalni 5 % popust na Bauhaus kartico. Če kdaj vidim kaj cenejšega drugje pa še dodatno znižajo zadevo.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

gzibret ::

Bauhaus ima večjo izbriro, samo so prodajalci poden. V Merkurju je izbire manj, samo se vseeno splača pogledat, še posebej, če kupuješ kaj večjega.

Me je pa Bauhaus zelo neprijetno presenetil. Imel sem nastavek za tele žarnice: http://www.conrad.com/ce/en/product/610...

Kao jih ne delajo več, seveda jih nisem nikjer našel (pretaknil sem pol Ljubljane). Ampak v Bauhausu so jih pa imeli, ampak le z nastavkom. Torej, če sem hotel žarnico, sem moral kupit še nastavek. Ko sem vprašal prodajalca, zakaj to prodajajo, če ne delajo več rezervnih žarnic, mi je rekel "kaj pa naj z njimi?" Na moje vprašanje, ali se mu ne zdi to malo nateg kupcev, mi j pa rekel, da naj pol raje kupim neonko.

Imajo črno packo... TAKO, DA POZOR PRI BAUHAUSU... DA NE BOSTE NATEGNJENI.

Pa še to... Merkur ima bistveno boljši vrtni program, kot Bauhaus. Rože, sadike in sploh ostale zadeve so veliko boljše. Bauhaus ima vse uvelo.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Siddh ::

francek1 je izjavil:


Zato pa se trgovci upajo norca iz potrošnikov delat; jaz striktno vedno reklamiram klump robo.


Jaz načeloma tudi vedno zagnjavim, ampak za vsak uničen ključ pa tudi ne bom hodil tja.


šernk ::

Če ni ravno razstavni eksponat vzamem brez besed, če mi cena ustreza. Drugače se pač obrnem in grem prazen ven. Za razstavni eksponat pa vprašam kolk dajo popusta in to je to (ne na tiste popuste ko piše 30% ceneje ne padam).

Zato pa se trgovci upajo norca iz potrošnikov delat; jaz striktno vedno reklamiram klump robo.


mah ja odvisno od robe. Budilko sem sam v merkurju 2x reklamiral pa mi zabije da je kitajska in itak kaj pričakujem od nje, ko sem zahteval ponovno 1 letno garancijo ko so mi zamenjali komplet zadevo. Čakaj...za 17€ dobim iz kitajske 10 takšnih budilk in od tistih pa res ne morem kaj dosti pričakovat. Če sem plačal za zadevo 17€ pa pričakujem da bo vsaj 1 leto delala oz. če že crkne da mi jo zamenjajo.

Spet v hoferju so mi ponujali star račun nazaj, če bom rabil garancijo za 3€ vredn izdelek, ker sem eno zadevo zamenjal in so mi izdali nov račun. Za tiste 3€ zagotovo ne mislim nosit zadeve nazaj, sploh ker vem da bo verjetno šlo falit zaradi fizične poškodbe. Kaj reklamiram in kaj ne je odvisno od izdelka do izdelka in kaj dejansko rabim.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

RejZoR ::

Ne vem zakaj si ogorčen nad Merkurjem, če je teb crknila budilka kupljena tam. Sej je ne proizvaja Merkur, niti oni ne dajejo garancije nanje (razen če je njihov uvoz) ampak jo daje proizvajalec.

Sej so ti jo menjal, kaj pa naj bi prodajalec odgovoril? Pač shit happens. Če jih ti lahko iz kitajske za ta denar dobiš 10 to nekako ne briga nikogar. Razen tega zakaj jih potem nisi že v šatru naročil teh 10 kosov iz kitajske...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

Kar se tiče upoštevanja reklamacij je Hofer prva klasa; brez debate vedno zamenjajo izdelek ali vrnejo denar. Sem pa imel dvakrat težavo z nadomeščanjem okvarjenih izdelkov v OBI-ju; prvič z motokultivatorjem, ki mi je odpovedal po dveh urah dela. Popravit se ni dal, enakega niso imeli in so mi hoteli vrnit denar ali bi moral doplačat za boljšega. Seveda se nisem pustil nategnit(razložil sem jim, da ni moj problem, da prodajajo tak klump, ki se niti popravit ne da) in sem pozneje po intervenciji vodje enote dobil novega boljšega brez doplačila. Enako je bilo z elektropnevmatskim kladivom.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

RejZoR ::

francek1 je izjavil:

Kar se tiče upoštevanja reklamacij je Hofer prva klasa; brez debate vedno zamenjajo izdelek ali vrnejo denar. Sem pa imel dvakrat težavo z nadomeščanjem okvarjenih izdelkov v OBI-ju; prvič z motokultivatorjem, ki mi je odpovedal po dveh urah dela. Popravit se ni dal, enakega niso imeli in so mi hoteli vrnit denar ali bi moral doplačat za boljšega. Seveda se nisem pustil nategnit(razložil sem jim, da ni moj problem, da prodajajo tak klump, ki se niti popravit ne da) in sem pozneje po intervenciji vodje enote dobil novega boljšega brez doplačila. Enako je bilo z elektropnevmatskim kladivom.


What? Ne mešaj Hoferja in podobnih z one time robo in trgovinami kjer celo leto dobiš kadarkoli nek izdelek za katerega celo obstaja servisna mreža. Hofer kupi eno ladjo robe in tega ne rihtajo niti ne popravljajo ampak samo vračajo denar oz menjajo. Edino Medion robo so neki rihtal kakor vem, to pa je to.

To, da si ZAHTEVAL brezplačno menjavo za novega boljšega je bila pa zgolj njihova momentalna dobra volja. Dolžnost pa nikakor. Že vračilo kupnine je dobra volja, brezplačno pošiljanje na servis pa dolžnost. Ampak folk tko rad kr neki izsiljuje, če pa ne gre pa seveda tradicionalne grožnje v časopisih in na TV. Kako hecen je folk...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

šernk ::

Ne vem zakaj si ogorčen nad Merkurjem, če je teb crknila budilka kupljena tam. Sej je ne proizvaja Merkur, niti oni ne dajejo garancije nanje (razen če je njihov uvoz) ampak jo daje proizvajalec.


takšnih malih poceni zadev ne pošiljajo na servis, ker se jim ne izplača, ampak da ti začnejo se izgovarjat na kitajsko robo...
Kaj mene kot kupca briga če je poceni in kitajska roba. Naj mi jo pol pa še dajo po tisti ceni, če se že mislijo it šlamparije. če bi bila budilka 3€ je zagotovo ne bi nosil nazaj.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

RejZoR ::

šernk je izjavil:

Ne vem zakaj si ogorčen nad Merkurjem, če je teb crknila budilka kupljena tam. Sej je ne proizvaja Merkur, niti oni ne dajejo garancije nanje (razen če je njihov uvoz) ampak jo daje proizvajalec.


takšnih malih poceni zadev ne pošiljajo na servis, ker se jim ne izplača, ampak da ti začnejo se izgovarjat na kitajsko robo...
Kaj mene kot kupca briga če je poceni in kitajska roba. Naj mi jo pol pa še dajo po tisti ceni, če se že mislijo it šlamparije. če bi bila budilka 3€ je zagotovo ne bi nosil nazaj.


Seveda ti to reče, ko pa si več kot očitno pričakoval premium kvaliteto na cheap kitajskem izdelku, pol pa si izvajal teror nad prodajalcem, ki nima nič s tem. Seveda ti je reku, da je pač kitajska roba. Lol? Kaj pa naj ti reče?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

RejZoR je izjavil:

francek1 je izjavil:

Kar se tiče upoštevanja reklamacij je Hofer prva klasa; brez debate vedno zamenjajo izdelek ali vrnejo denar. Sem pa imel dvakrat težavo z nadomeščanjem okvarjenih izdelkov v OBI-ju; prvič z motokultivatorjem, ki mi je odpovedal po dveh urah dela. Popravit se ni dal, enakega niso imeli in so mi hoteli vrnit denar ali bi moral doplačat za boljšega. Seveda se nisem pustil nategnit(razložil sem jim, da ni moj problem, da prodajajo tak klump, ki se niti popravit ne da) in sem pozneje po intervenciji vodje enote dobil novega boljšega brez doplačila. Enako je bilo z elektropnevmatskim kladivom.


What? Ne mešaj Hoferja in podobnih z one time robo in trgovinami kjer celo leto dobiš kadarkoli nek izdelek za katerega celo obstaja servisna mreža. Hofer kupi eno ladjo robe in tega ne rihtajo niti ne popravljajo ampak samo vračajo denar oz menjajo. Edino Medion robo so neki rihtal kakor vem, to pa je to.

To, da si ZAHTEVAL brezplačno menjavo za novega boljšega je bila pa zgolj njihova momentalna dobra volja. Dolžnost pa nikakor. Že vračilo kupnine je dobra volja, brezplačno pošiljanje na servis pa dolžnost. Ampak folk tko rad kr neki izsiljuje, če pa ne gre pa seveda tradicionalne grožnje v časopisih in na TV. Kako hecen je folk...

Lej, dečko, če jaz kupim robo, ki ima oglaševano garancijo 5 let hočem, da v tem času brezhibno deluje. Če imaš to, da pričakuješ delovanje naprave, ki si jo kupil, za izsiljevanje, imaš en velik problem...Če pa se ti pustiš nategovat je pa tvoj problem. Jaz svoj denar pošteno in težko zaslužim in ga nikakor ne mislim šenkavat nategunskim trgovcem. Kapiš? P.S. Edini smešen tu si ti, ker se ne zavedaš svojih pravic.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Okapi ()

francek1 ::

RejZoR je izjavil:

šernk je izjavil:

Ne vem zakaj si ogorčen nad Merkurjem, če je teb crknila budilka kupljena tam. Sej je ne proizvaja Merkur, niti oni ne dajejo garancije nanje (razen če je njihov uvoz) ampak jo daje proizvajalec.


takšnih malih poceni zadev ne pošiljajo na servis, ker se jim ne izplača, ampak da ti začnejo se izgovarjat na kitajsko robo...
Kaj mene kot kupca briga če je poceni in kitajska roba. Naj mi jo pol pa še dajo po tisti ceni, če se že mislijo it šlamparije. če bi bila budilka 3€ je zagotovo ne bi nosil nazaj.


Seveda ti to reče, ko pa si več kot očitno pričakoval premium kvaliteto na cheap kitajskem izdelku, pol pa si izvajal teror nad prodajalcem, ki nima nič s tem. Seveda ti je reku, da je pač kitajska roba. Lol? Kaj pa naj ti reče?

Prodajalec da nima nič s tem? Haloooo? Od kod pa misliš da dobi plačo? Pa OP ni napisal, da pričakuje premium kakovost...saj ni reklamiral netočnosti ure ampak nedelovanje!!! Po tvojem mnenju bi se moral sprijaznit, da mu je ura pač crknila ali kaj?? Je pa vsekakor za prodajo nekakovostne robe delno odgovoren tudi Merkur, saj se dobro zavedajo, da lahko na taki robi dosti zaslužijo.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

šernk ::

Seveda ti to reče, ko pa si več kot očitno pričakoval premium kvaliteto na cheap kitajskem izdelku, pol pa si izvajal teror nad prodajalcem, ki nima nič s tem.


uveljavljanje garancije na izdelku, ki ti nov crkne 2x v malce več kot letu dni in ves ta čas stoji na eni polici je že teror.

kupiš 500 vijakov, ki lahko rečemo da spadajo pod potrošni material. Od tega jih 5 utrgaš, mal prekolneš kvaliteto in greš naprej.
kupiš 20 vijakov in od tega se jih prvih 5 utrže, je zelo velika verjetnost, da preostalih 15 niti testiral ne boš in da boš vse nesel nazaj in popizdil, če ti bodo samo malce komplicirali z vračanjem denarja in da kaj si od njih pričakoval.

ps.: sem že uveljavljal garancijo 2 uri po tistem ko sem zadevo kupil. pa tudi napačno zadevo so mi že nekajkrat prodali in sem delal 2x25km zaradi njih. Pa ni bilo nobenega haloja ne iz moje ne iz njihove strani. Pač se zgodi in sem še vedno redna stranka tam pa nisem dobil niti opravičila od njih, ker so mi prodali napačno robo ampak vsaj vem da se trudijo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

RejZoR ::

francek1 je izjavil:

RejZoR je izjavil:

šernk je izjavil:

Ne vem zakaj si ogorčen nad Merkurjem, če je teb crknila budilka kupljena tam. Sej je ne proizvaja Merkur, niti oni ne dajejo garancije nanje (razen če je njihov uvoz) ampak jo daje proizvajalec.


takšnih malih poceni zadev ne pošiljajo na servis, ker se jim ne izplača, ampak da ti začnejo se izgovarjat na kitajsko robo...
Kaj mene kot kupca briga če je poceni in kitajska roba. Naj mi jo pol pa še dajo po tisti ceni, če se že mislijo it šlamparije. če bi bila budilka 3€ je zagotovo ne bi nosil nazaj.


Seveda ti to reče, ko pa si več kot očitno pričakoval premium kvaliteto na cheap kitajskem izdelku, pol pa si izvajal teror nad prodajalcem, ki nima nič s tem. Seveda ti je reku, da je pač kitajska roba. Lol? Kaj pa naj ti reče?

Prodajalec da nima nič s tem? Haloooo? Od kod pa misliš da dobi plačo? Pa OP ni napisal, da pričakuje premium kakovost...saj ni reklamiral netočnosti ure ampak nedelovanje!!! Po tvojem mnenju bi se moral sprijaznit, da mu je ura pač crknila ali kaj?? Je pa vsekakor za prodajo nekakovostne robe delno odgovoren tudi Merkur, saj se dobro zavedajo, da lahko na taki robi dosti zaslužijo.


Od kod dobi plačo? Od prodaje, ne pa poslušanja seljakov, ki se pizdjakajo nad njimi in ki jim je kakršenkoli raven kulture španska vas. Sploh se tukaj ne gre za to, da bi se ti kot stranka mogu sprijaznit, da je crknilo in pač it naprej. Ne, trgovec (organizacija, ne prodajalec osebno) ti jo je dolžen zamenjat oz poslat na servis, odvisno kako diktirajo pogoji. Če se ti pač pokvari 2x v pol leta, koji kurac je tle kriv prodajalec? Bodi srečen, da vse laufa kot je treba in da ti jih lahko pol leta brez vprašanj magari non stop menjajo za novo al pa ti celo, wait for it! ponudijo vračilo kupnine, ker se jim je zazdelo, da se pač kvari prepogosto in bi mogoče izbral kaj drugega (pri njih ali kje drugje). Ampak ne, dejmo skurcat kako glupi so prodajalci, ker ti prodajajo cheap shit kitajsko robo čez katero se potem ti na vse pretege kurčiš.

Zapomnite si prvo in edino zlato pravilo trgovin, pridi tja z nekim odnosom, pa ga boš sorazmerno deležen tud ti. Če pa uletiš tja kot nek vaški šerif, se pizdjakaš, groziš in celo na plan privlečeš "Kupec je kralj" nonsense, takrat pa pričakuj, da te bo osebje dalo na ignore. Eni pozabljate, da so prodajalci tud ljudje in ne živina na katero lahko serjete kakor se vam zahoče.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

Rejzor, če se ti pizdiš na nedolžne trgovce in jim groziš to še ne pomeni, da se tudi ostali. Sam sem bil vedno vljuden, vendar odločen. Mi pa ne bi bil noben užitek vsake tri mesece menjat uro zato, ker je trgovec mastno zaslužil ob prodaji ničvrednega škarta.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

RejZoR ::

francek1 je izjavil:

Mi pa ne bi bil noben užitek vsake tri mesece menjat uro zato, ker je trgovec mastno zaslužil ob prodaji ničvrednega škarta.


Seveda, če nekaj noro crkuje, pol mora pa trgovec že nujno noro služit na tem. Vse prekladanje tega sranja in administrativni stroški in čas so pa seveda povsem zastonj. Prodajalci se raje ukvarjajo s prodajo in svetovanjem, kot pa prekladat papirje za vse reklamacije. Lahko da si pač ti imel nesrečo in je 3x crknilo v pol leta, statistično pa mogoče na tem izdelku ne crkne toliko, da bi morali zarad tega zadevo umaknit iz prodaje. Ampak dejmo kar veselo posploševat, da so uro nastavili tja zgolj s tem namenom, da tebe reveža oderejo s 500% maržo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

shark1 ::

RejZoR je izjavil:

francek1 je izjavil:

Mi pa ne bi bil noben užitek vsake tri mesece menjat uro zato, ker je trgovec mastno zaslužil ob prodaji ničvrednega škarta.


Seveda, če nekaj noro crkuje, pol mora pa trgovec že nujno noro služit na tem. Vse prekladanje tega sranja in administrativni stroški in čas so pa seveda povsem zastonj. Prodajalci se raje ukvarjajo s prodajo in svetovanjem, kot pa prekladat papirje za vse reklamacije.


Pa kaj bi ti sploh rad? Pa kupi stvar,ki ti bo crknila,pa jo vrži kar v smeti,da je ne boš ubogega prodajalca motil pri prodaji ostalih artiklov z uveljavljanjem garancije...

V Leclercu so nekaj časa nazaj prodajali ultrazvočni odganjalec ptic,in sem ga kupil za odganjanje golobov. Prinesem domov,pa je zadeva piskala (??).Ne me je..t,kako lahko piska,če je pa ultrazvočni? Ajde ok,sem si rekel,naj pa piska,samo da odžene preklete golobe! In potem vidim čez pol ure,da se golob mirno sprehaja po balkonu,10 cm zraven tistega piskača...mi prekipi in ga nesem nazaj! In ja,težil sem na informacijah,da so mi dali denar nazaj (nisem sprejel dobropisa,iz principa,ker prodajajo neuporaben izdelek).
Bogi trgovec,kako je trpel,ko mi je moral vrniti denar,ker on bi se tisti čas raje ukvarjal s prodajo...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup kotnega brusilnika- fleksarice: Katerega? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6117962 (2607) jerriho
»

Odkup "zavrnjenih" izdelkov od trgovin

Oddelek: Kaj kupiti
436540 (3996) The Player
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5930302 (24824) anjabebler
»

Bosch najslabši gospodinjski aparati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8323389 (20485) Nummy
»

Drugačen obraz krize (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7513347 (10632) Furbo

Več podobnih tem